- 1. ten olej sa poriadne ani neohreje a zbytocne vyhodene peniaze za hlinik
2. bude to fungovat ako ma
3. bude sa to prehrievat a ten hlinik prd pomoze
olej
- Juri1990
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Okt, 2007, 08:00
olej
Uvazujem nad vyrobou jednej bednicky, ktora by mala dve casti, v tej spodnej by bola doska zaliata olejom a namiesto zadnej steny spodnej casti, by bola hlinikova doska s rebrami na oboch stranach a vetrakmi zvonku. No a su tri moznosti ako to dopadne:
Naposledy upravil/-a Juri1990 v Ut 20. Máj, 2008, 21:41, upravené celkom 2 krát.
CPU: Xeon E3-1231 v3| MB: GIGABYTE Z97-D3H| RAM: Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz CL9 | VGA: stará záloha| PSU: EVGA 600B
- Juri1990
- Používateľ
To som videl aj ja, mal aj bublinky, ale tu vodu treba si casto menit. Ja chcem mat olej budu a dve zeleno svietiace trubice. Ale bol by som rad, keby sa nejaky skusenejsi vyjadril k otazke teploty.
CPU: Xeon E3-1231 v3| MB: GIGABYTE Z97-D3H| RAM: Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz CL9 | VGA: stará záloha| PSU: EVGA 600B
Myslim ze sa tu to uz rozoberalo. Bezproblemov mozes vsetko okrem HDD a zdroja, mechaniky ponoryt do oleja. Lepsi odvod tepla. nepotrebujes ani to hlinikove rebrovanie. staci to ce je na doske a chladici CPU. Dokonca mozes nechat bezat vetrak v oleji a fici to ok. Mysli ze je aj video na youtube.
Je to super vec len cistenie komponentov po pouziti bude maso.
Je to super vec len cistenie komponentov po pouziti bude maso.
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Tepelna vodivost je fyzikalna vlastnost, schopnost latky viest teplo. Predstavuje rychlost, s akou sa teplo siri z miesta s vyssou teplotou do miesta s nizsou teplotou.
Tepelna vodivost latky je charakterizovana sucinitelom teplotnej vodivosti. Sucinitel teplotnej vodivosti byva casto oznacovany priamo ako tepelna vodivost.
Sucinitel teplotnej vodivosti je definovany ako mnozstvo tepla, ktore musi za jednotku casu prejst telesom, aby na jednotku dåzky bol jednotkovy teplotny spad. Pritom sa predpoklada, ze teplo sa siri len v jednom smere.
Inak: Sucinitel teplotnej vodivosti je vykon (tzn. teplo za jednotku casu), ktory prejde kazdym stvorcovym metrom dosky hrubej 1 meter, ktorej jedna strana ma teplotu o 1 Kelvin vyssiu ako druha.
tepelnu vodivost vody λ1 = 0,68 W/(m.K)
oleja = 0,13 W/(m.K)
Tepelna vodivost latky je charakterizovana sucinitelom teplotnej vodivosti. Sucinitel teplotnej vodivosti byva casto oznacovany priamo ako tepelna vodivost.
Sucinitel teplotnej vodivosti je definovany ako mnozstvo tepla, ktore musi za jednotku casu prejst telesom, aby na jednotku dåzky bol jednotkovy teplotny spad. Pritom sa predpoklada, ze teplo sa siri len v jednom smere.
Inak: Sucinitel teplotnej vodivosti je vykon (tzn. teplo za jednotku casu), ktory prejde kazdym stvorcovym metrom dosky hrubej 1 meter, ktorej jedna strana ma teplotu o 1 Kelvin vyssiu ako druha.
tepelnu vodivost vody λ1 = 0,68 W/(m.K)
oleja = 0,13 W/(m.K)
- Juri1990
- Používateľ
mozeg: No ja som chcel vediet, ze ci to rebrovanie nebudem potrebovat aj po niekolkych hodinach. Lebo keD mi ide PC 8+ hodin k kuse, tak predpokladam, ze sa to uz zacne zahrievat, keDze sa to teplo bude v oleji hromadit a nebude odvadzane.
Heh destilovanu vodu by som tam urcite nedaval!!! Destilovana voda ma vodivost velmi malu avsak nie nulovu a staci male mnozstvo necistot (oxidy, alkalie) a mas vodu pekne vodivu.
Olej je samozrejme nieco ine a chladit ten olej do minusovych teplot potom by to bola krasa, len neviem, ktory olej by nestuhol...
Ja osobne by som sa s tym nebabral, no urcite sa to da... tak len hladaj vhodny olej a potom daj vediet ako fici pc
Edit:
Tu mas navod ako na to : pugetsystems.com a super VIDEO
Olej je samozrejme nieco ine a chladit ten olej do minusovych teplot potom by to bola krasa, len neviem, ktory olej by nestuhol...
Ja osobne by som sa s tym nebabral, no urcite sa to da... tak len hladaj vhodny olej a potom daj vediet ako fici pc
Edit:
Tu mas navod ako na to : pugetsystems.com a super VIDEO
Naposledy upravil/-a lavak v Ut 20. Máj, 2008, 08:47, upravené celkom 3 krát.
AMD X2 3600@3GHz*CM GeminII*Corsair TWIN2X 2x1GB*8800GS*Seasonic S12 380W