Problem: vypinanie pc
Problem: vypinanie pc
Caute. Mam takyto problem. Po spusteni pocitaca sa po par sekundach sam vypne. Predchadzal tomu napis pri bootovani o chybach a nasledne sa komp vypol. Dal som na reklamaciu dosku, dostal spat a robi to iste, takze niekde uvazujem,ze ci to nemoze byt sposobene niecim inym.
Doska ASUS M2N Sli Dlx.
Jedine, co ma este napadlo je,ze by to sposobovalo CPU, pricom nasledne kvoli ochrane vypne komp. Zdroj sme skusali.
Doska ASUS M2N Sli Dlx.
Jedine, co ma este napadlo je,ze by to sposobovalo CPU, pricom nasledne kvoli ochrane vypne komp. Zdroj sme skusali.
ASUS Rampage IV Formula | INTEL i7 3930k | EKWB Predator 360 + EKWB Supremacy EVO Nickel | Corsair Vengeance 16GB 2133MHz RED | EVGA GTX 1080 Classified + EKWB EK-FC780 Classy | Samsung 840 EVO 250GB & 840 256GB & + WD Black 1TB + WD RED Pro 3TB | Corsair AX760 | CM QuickFire Rapid-Si + Logitech G502 + C-Tech Anthea XL | ASUS Xonar Essence STX + Cardas Hexlink Directional + SMSL SP200 + HifiMAN Sundara & HE-400 | Phanteks ENTHOO EVOLV ATX Tempered Glass
OnePlus 7 Pro 256GB Nebula Blue
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: Problem: vypinanie pc
nevies co presne ti to vypisuje v tom biose? mas overclocked CPU? a este nabehne ti win?
jasne som napisal,ze po par sekundach vypne, to znamena,ze po asi 4s vypne pocitac. a co my vypisalo? ATAPI chyby, drives not found, hned na zaciatku a vypol sa pocitac.. koniec..
ASUS Rampage IV Formula | INTEL i7 3930k | EKWB Predator 360 + EKWB Supremacy EVO Nickel | Corsair Vengeance 16GB 2133MHz RED | EVGA GTX 1080 Classified + EKWB EK-FC780 Classy | Samsung 840 EVO 250GB & 840 256GB & + WD Black 1TB + WD RED Pro 3TB | Corsair AX760 | CM QuickFire Rapid-Si + Logitech G502 + C-Tech Anthea XL | ASUS Xonar Essence STX + Cardas Hexlink Directional + SMSL SP200 + HifiMAN Sundara & HE-400 | Phanteks ENTHOO EVOLV ATX Tempered Glass
-
- Pokročilý používateľ
a pri default nastaveniach tiez? no ako nestretol som sa s takimto problemom este ale ked to nie je doska tak ...
nejake PCI abo PCI-e zariadenie to moze byt ale zeby to bol procesor, hmm to sa mi nezda moze to byt aj problem s ram
skus vyskusat flash na novsi/starsi bios
_________________________________________________________________________________________________________
EDIT: teraz ma este jedna mozno na teba hlupa otazka, fakt to ukazuje bios? alebo to má už niečo spoločné s HDD atď. čiže system ktory ti bootuje. (inac sorry ak je to hlupa otazka)
nejake PCI abo PCI-e zariadenie to moze byt ale zeby to bol procesor, hmm to sa mi nezda moze to byt aj problem s ram
skus vyskusat flash na novsi/starsi bios
_________________________________________________________________________________________________________
EDIT: teraz ma este jedna mozno na teba hlupa otazka, fakt to ukazuje bios? alebo to má už niečo spoločné s HDD atď. čiže system ktory ti bootuje. (inac sorry ak je to hlupa otazka)
Mam taku otazku.. vies ty vobec rozmyslat? zamyslel si sa nad tym co som hore napisal? Ram su okej, ani s inou grafikou neide, cpu som zatial nevedel byskusat, mozno dnes a ty mi radis preflashovat bios ked sa mi spusti pocitac na take 3-4 sekundy.. u r a joke ak si sa s takymto nestretol a ani po opatovnom poste neporozmyslas nad tym,ze co som napisal, tak komu niet rady tomu niet pomoci ci ako to je..
EDIT: tvoj edit som myslel,ze je len sucastou podpisu - odpoved: nezobrazi mi nic, kedze sa hned vypne komp.. a vtedy mi zobrazilo AWARD BOOTLock a koniec.. atapi failed, disk drives not found, hned na zaciatku pred postom..
EDIT: tvoj edit som myslel,ze je len sucastou podpisu - odpoved: nezobrazi mi nic, kedze sa hned vypne komp.. a vtedy mi zobrazilo AWARD BOOTLock a koniec.. atapi failed, disk drives not found, hned na zaciatku pred postom..
-
- Pokročilý používateľ
ehm... ja viem rozmyslat, len hovorim ze ked ti odite CPU tak ti pocitac jednuduche nic neukaze, takze preto by to nemal byt cpu.
kde si daval dosku reklamovat? mozno sa ti na to aj vy***ali
skus zapnut pociac bez HDD a Romky
mozes spravit screen ked ti to tam podopisuje tie srandy tak stlac PAUSE tam hore na klavesnici, malo by to zastat a potom to vyfot nech len pekne vidime co s tym je.
kde si daval dosku reklamovat? mozno sa ti na to aj vy***ali
skus zapnut pociac bez HDD a Romky
mozes spravit screen ked ti to tam podopisuje tie srandy tak stlac PAUSE tam hore na klavesnici, malo by to zastat a potom to vyfot nech len pekne vidime co s tym je.
CPU bola jedna mozna teoria, disku som odpojil.. hmm odfotit.. skoda,ze po 3s ako sa zapne komp sa aj vypne a grafika nestihne reagovat, takze nie je co fotit.. skus si spocitat od zapnutia asi 3s a ci sa ti vobec nieco ukaze na monitore.. a ked dam pauzu tak to zabrani vypnutiu pocitaca? ROFL zomriem z teba.. si genius kolko mas rokov?
Takze vie mi niekto na 100% povedat, ze to nemoze byt sposobene cpu,ze doska sa automaticky vypne aby nenastalo znicenie? disky su dobre, otestovane, ramka tiez, moja grafa neviem, s inou som testoval tiez nic.. zdroj som skusal aj iny, tiez to iste, takze to bude pravdepodobne doska. Takze otazka pre znalich. Ak som poslal dosku a nic s nou asi nespravili a mali ju tam nieco okolo 26 dni ako mam postupovat? Budem musiet cakat zas tak dlho?
Takze vie mi niekto na 100% povedat, ze to nemoze byt sposobene cpu,ze doska sa automaticky vypne aby nenastalo znicenie? disky su dobre, otestovane, ramka tiez, moja grafa neviem, s inou som testoval tiez nic.. zdroj som skusal aj iny, tiez to iste, takze to bude pravdepodobne doska. Takze otazka pre znalich. Ak som poslal dosku a nic s nou asi nespravili a mali ju tam nieco okolo 26 dni ako mam postupovat? Budem musiet cakat zas tak dlho?
-
- Pokročilý používateľ
pokial ti nabehne bios (co asi ano kedze si vravel ze ti tam vypisuje chyby a zazracne aj ked nestihne nabehnut grafika) tak to pauznes tym tlacitkom. Skusil si to aspon? ja uz koncim kedze si myslis ze ti s tym nepomozem, nejako tu nikto nepise nezda sa ti (okrem mna) tak si zohnaj 100%pomoc
to mi vypisalo na zaciatku po com mi vypol komp.. za 3s moc toho nenapise, max sa spustia vetraky a disky a koniec.. a inac mimochodom, je to doska, teda aspon podla hlasenia,co sme dostali z AGEMU mne sa zda ze s nou nic nerobili..
Vies a co sa tyka teba.. davas take rady ako pauznut vypnutie kompu.. jak keby sa to dalo pauznutim ovlpyvnit LMFAO
Ale nechajme tak.. a co sa tyka pomoci.. no som dufal,ze mi pomozu viacery a aspon vyvratia tvrdenia ale nestalo sa tak.. skutocni odbornici
Vies a co sa tyka teba.. davas take rady ako pauznut vypnutie kompu.. jak keby sa to dalo pauznutim ovlpyvnit LMFAO
Ale nechajme tak.. a co sa tyka pomoci.. no som dufal,ze mi pomozu viacery a aspon vyvratia tvrdenia ale nestalo sa tak.. skutocni odbornici
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
ja by som vyskusal este vymenit to cpu..ak mas moznost si od niekoho helfnut alebo to skusit u kamosa...
to ze ti vypisuje problem s atapi, este nemusi znamenat, ze to ma nieco spolocne s tym vypinanim...
mal som podobny problem, ale mne to trvalo 30 sek kym sa vypol...problem bol v chladici.CPU sa zohrialo na urcitu teplotu a potom sa vypol
to ze ti vypisuje problem s atapi, este nemusi znamenat, ze to ma nieco spolocne s tym vypinanim...
mal som podobny problem, ale mne to trvalo 30 sek kym sa vypol...problem bol v chladici.CPU sa zohrialo na urcitu teplotu a potom sa vypol
- PenSivE
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Máj, 2007, 08:00
Ja opat tradcine, Riddick mozno to bude zniet opat ako total blbost, ale checkni, ci sa tam nedostal nejaky ludsky objekt/vseobecny do kontaktov dade (teda prach/vlas)...Potom co ja viem este elektricky kabel do zdroja, ale to uz si urcite skusal, to je to simplest... Posledne ma napada, ale to uz si aj ja vravim, ze blbost, ale clovek nikdy nevie - ci nemas dade nahodou kontakt spojeny s plechom bedne, ale to uz by si ani komp nezapol, by ti to nedovoli...ale aj tak, znovu secko preskumat, nic ine solidne ti poskytnut nemozem.
Da Retro Gaming Station :
Mobo: Abit VP6 (VIA KT133A); CPU: 2x Pentium III E 1Ghz 133MHz FSB OC'd @ 1125Mhz 150Mhz FSB; RAM: TONICOM PC-166 UC'd @ 150MHz; VGA: AGP Nvidia GeForce 7600GS 256MB GDDR3 (GPU/RAM: 400/1100 OC'd @ 533/1500 MHz); HDD: WD 80GB PATA (WD800JB); LAN: Realtek 10/100Mbit RTL8139D PCI; Sound: SoundBlaster LIVE! Value (CT4830); USB/Firewire: VIA Vectro USB2.0/IEEE1394 PCI Add-on card; Optical DRV: LG DVD-RAM; PS: Fortron BlueStrom II 500W; Case: SilverStone Kublai black.
Book - Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200, Skynet - Agilent Advisor J2300E
Mobo: Abit VP6 (VIA KT133A); CPU: 2x Pentium III E 1Ghz 133MHz FSB OC'd @ 1125Mhz 150Mhz FSB; RAM: TONICOM PC-166 UC'd @ 150MHz; VGA: AGP Nvidia GeForce 7600GS 256MB GDDR3 (GPU/RAM: 400/1100 OC'd @ 533/1500 MHz); HDD: WD 80GB PATA (WD800JB); LAN: Realtek 10/100Mbit RTL8139D PCI; Sound: SoundBlaster LIVE! Value (CT4830); USB/Firewire: VIA Vectro USB2.0/IEEE1394 PCI Add-on card; Optical DRV: LG DVD-RAM; PS: Fortron BlueStrom II 500W; Case: SilverStone Kublai black.
Book - Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200, Skynet - Agilent Advisor J2300E
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
daj tam stary celeron,potom to nabehne.Potom flashni BIOS.Mal som takyto isty problem s E8400.Jednoducho ho BIOS nepoznal....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10