dakujem Vám dvom za ochotu poradiť..
Vistu nemám, v tom to teda nebude.
Mám xpčko home edition, plne aktualizovaný (aj SP3), čiže operačný systém by som asi úplne vylúčil.
ono, bol som sa poradiť aj vo obchode, kde som ich kupoval, bolo mi povedané aj to,
že to môže robiť aj môj CPU E4300..
Totiž vraj (čo som ja nevedel) môžu byť problémy aj v tom, že FSB môjho procesora je 800MHZ, čo znamená, že ramky o default takte 1066MHZ nemusia a na 99% ani nebudú korektne fungovať s mojím procíkom. Vraj mi treba procík s FSB minimálne 1066. Toto keby ste ma aj zabili, tak o tom neviem.

Môže byť teda problém aj naozaj tu? Mám procík pretaktovaný na 3048mhz momentálne pri deličke 8x, čo je teda RATED FSB 1524MHZ a takt ramiek je 1016MHZ, takto sa mi comp aspoň podaril zapnúť a preto rýchle píšem sem..

keď sa na to cpu - z teraz tak pozerám, tak RATED FSB je vlastne 1524/4 čo sa potom rovná práve Bus speed a to 381MHZ. Ako teda znížim takt RATED FSB na takých 900 - 1000mhz, pri zachovaní ramiek na takte 1066 a procíka na 3GHZ? no nech to rátam ako rátam, nijakovsky mi to nevychádza...

Môže to byť teda v tomto? že FSB procíka je už moc vysoké a preto ramky už aj pri svojom default takte padajú?
Ja to časovanie mám nastavené tak, ako udáva výrobca, teda 5-5-5-15 pri momentálnom 2.26V
ostatné som nechal na auto, čo znamená, že by si to ramky mali nastaviť samé, nie? Možno je chyba aj tu, napíšem preto všetky položky, ktoré mám možnosť nastaviť na mojej doske v biose, a ak budeš taký dobrý palee, môžeš mi potom napísať, akú položku na akú hodnotu nastaviť. Možno sa to rozbehá do stability, neviem.
Nie je môj záujem tie ramky za každú cenu reklamovať, ak sú dobré.. No ak nie, že sa mi to nepodarí aspoň na defaulte rozbehať, čo mi ostáva...