vždy keď sa spomenie asus x1950pro každý si predstavý 1950tku s fajn chladením. áno, chladenie je super, účinné, tiché a nieje ani nejak extra ťažké. avšak má dve nevýhody...
1. je dvojslotový (to nám ale nejak neprekáža i keď...

2. teplý vzduch ktorý je z nej vyfukovaný končí v spodnej časti skrinky aj keď použijeme jednu perforovanú zadnú plechovú blendu...
kamarátovy sa to nepáčilo, robilo mi to v case príliš veľké teploty a tak som sa rozhodol nejako vyriešiť problém s tým teplým vzduchom. napadlo ma vytvoriť z plastu nejaký "polotunel" ktorý by predĺžil chladič až na koniec karty k zadným plieškom na case a cez pliešok z accelera S1 vyfukoval teplý vzduch rovno von. najprv bolo potrebné nejako spojiť piešok z accelera s plieškom na karte, aby karta bola úplne "mobilná" a nemusel sa tento pliešok samostatne uchytávať. najjednoduchšie riešenie spojenia bolo spájknutie týchto dvoch plieškov:

to by sme mali hotové. Ďalej nasledovalo vyrobenie spomínaného "polotunela". je vyrobený z plastu o hrúbke cca 1mm:

prebehlo ešte vytmelenie dier, nerovností, nástrek a vuoala máme tu konečnú podobu:

a výsledok? horúci vzduch prvou triedou priamo von z case