Takze po par veceroch na ICQ s uzivatelom A2C som sa pustil do vyroby medeno hlinikoveho komina. A2C mi poslal nejake linky z US for, a nebudeme predsa horsi ako neandrtalci americania. Vo stvrtok som zavolal do dubnice, objednal med, v piatok bola tu. Hlinikovu ruru som zohnal v sklade a islo sa na vec. Komin ma priemer 80mm, vysku skoro 185mm, hrubka kazdej steny je 8mm. Medena cast sa bude sroubovat do hlinikovej casti, a medzi nimi v osadeni bude silonova spona. Najskor som vyrobil medenu zakladnu. Jej vyska je 78mm, priemer 80mm, hrubka steny 8mm, na dne v strede je taky maly pipicek pre zvacsenie plochy, na hornej casti je osadenie vyskoe 30mm (10mm je na zavit a 20mm je pre sponu). Zo spodnej strany je spraveny 45 stupnovy uhol. Hlinikova cast je vysoka 120mm, vo vnutri ma osadenie pre zavit, ten by sa mal rezat v pondelok. Nakolko som nemal osmicku stenu, musel som ruru celu prehrubovat, preto je z vnutornej strany drsna. Medeny polotovar vazil 3,4kg po ofrezovani sa hmotnost zmenila na 1,3. Zatial som spravil na komine prvych 5 hodin, treba este dokoncit povrch, narezat zavit, vyrobit skrutky, hlinikovy backplate, silonovu sponu a ak vsetko dobre dopadne, v piatok do malaciek dobehne kurier, a na lanke sa budete blaznit zatial len so suchym ladom...
Tak koniec kecov, tu je par fotiek z vyroby.