Flash Biosu na ASUS MB
Flash Biosu na ASUS MB
Ahojte.
Mam MB ASUS Striker Extreme a chcem spravit Update BIOSu.
Pouzivam original soft od vyrobcu ASUS Updater. Pri samotnom flaschovani vo WinVista64 mi program vyhodi hlasku :
Fail to reserve DMI data in EEPROM.
Viete mi poradit, v com moze byt problem ?
Mam MB ASUS Striker Extreme a chcem spravit Update BIOSu.
Pouzivam original soft od vyrobcu ASUS Updater. Pri samotnom flaschovani vo WinVista64 mi program vyhodi hlasku :
Fail to reserve DMI data in EEPROM.
Viete mi poradit, v com moze byt problem ?
Re: Flash Biosu na ASUS MB
ASi ten program nepodporuje win 64 bit. Skús to klasicky cez DOS pomocou diskety.
ja mam vistu 32bit a cez tento program mi to slo v pohode, ink mas poslednu verziu tohoto programu? ak nie skus stiahnut zo stranky asusu poslednu verziu
Mam najnovsiu verziu V7.10.05 a je to na Vista64.
Cez DOS je to problem, lebo nemam disketovu jednotku a disk C je v NTSF formate, a ten DOS utilita na flashovanie BIOS nepozna.
V prirucke k MB sa este pise, ze by malo ist natiahnut novy BIOS az z USB kluca, ale tento driver mi DOS utilita neponuka
Cez DOS je to problem, lebo nemam disketovu jednotku a disk C je v NTSF formate, a ten DOS utilita na flashovanie BIOS nepozna.
V prirucke k MB sa este pise, ze by malo ist natiahnut novy BIOS az z USB kluca, ale tento driver mi DOS utilita neponuka
Dibon, mal si pravdu, nechal som samotny ASUS Updater sa update, natiahla sa mi nova verzia a s tou som v pohode spravil flash BIOSu.dibon napísal:ja mam vistu 32bit a cez tento program mi to slo v pohode, ink mas poslednu verziu tohoto programu? ak nie skus stiahnut zo stranky asusu poslednu verziu
Dakujem. Admin pls LOCK.
pre buducnost mozes skusit asus EZ FLASH ... jednoducha utilitka na flash biosu... najdes ju priamo v biose a da sa flashovat aj s usb...
Spoiler: ukázať
a do dosu sa da dostat aj za pomoci pribaleneho CD k doske a flasnut s USB
Ryzen 7 3700x;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;G.Skill Trident Z RGB 16GB Kit 3200Mhz;
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
no aj ja by som chcel flasnut bios ale bojim sa toho
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
nemas sa coho pokial nie si amater/zaciatocnik a ovladas zaklady anglictiny.. aku mas dosku ?.. Asus to ma vyriesene vcelku fajne: mozes flashnut cez Win, cez bios, cez DOS
odporucam nahrat si bios na usb kluc, v biose najst e.z.flash a postupovat podla pokynov - jednoduche, rychle a nemusis sa bat ze by win daco posahal
odporucam nahrat si bios na usb kluc, v biose najst e.z.flash a postupovat podla pokynov - jednoduche, rychle a nemusis sa bat ze by win daco posahal
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Ja som mal presne ten isty problem ale nakoniec sa mi to podarilo. Musis stiahnut ASUS Updater verzia 7.14.01. Ale u mna je taka chybicka ze ten program ide spustit az na 2.krat. Ale Update Biosu dopadol bezproblemov(verzia 1603.bin).
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
V tej 7.10 mi to tiez neslo.slizik napísal:Mam najnovsiu verziu V7.10.05 a je to na Vista64.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
proste flašni nový bios cez bios, EZ flash
tam ti dokonca aj skontroluje či je ten bios ok
myslím že je to najbezpečnejší spôsob, proste stačí nahrať na flashdisk bios a potom v bise si vzberieš EZ flash...
flashovať z Win je stále dosť riskantné, a z dosu je síce ok ale spústa lusí dnes už nevia ani čo to je dos a nieto urobiť boot z flashdisku
myslím že je to najbezpečnejší spôsob, proste stačí nahrať na flashdisk bios a potom v bise si vzberieš EZ flash...
flashovať z Win je stále dosť riskantné, a z dosu je síce ok ale spústa lusí dnes už nevia ani čo to je dos a nieto urobiť boot z flashdisku
ja mam tiez strach z upgradu biosu... a som amater/zaciatocnik a v dose a biose viem iba zakladne "ťuky"dexter napísal:proste flašni nový bios cez bios, EZ flash
keby si bol taky dobry a hodil tu nejaky strucny navod... mam Asus Striker 2 Formula
vopred dik
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
stiahneš si najnovší bios pre tvoju MB zo stránky asus, rozbalíš rar, súbor s príponou .bin skopíruješ na usb kľúč, reštartneš pc, v biose nájdeš položku Asus EZ Flash 2, nájdeš súbor na usb kľúči, flash
http://cz.asus.com/products.aspx?l1=3&l ... odelmenu=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://support.asus.com/download/downlo ... %20Formula" onclick="window.open(this.href);return false;
máš to aj v manuále na strane 4-47
flashovat sa dá aj cez dos (z diskety), aj cez win (winflash alebo niečo podobné), ale najistejšie to bude cez bios
http://cz.asus.com/products.aspx?l1=3&l ... odelmenu=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://support.asus.com/download/downlo ... %20Formula" onclick="window.open(this.href);return false;
máš to aj v manuále na strane 4-47
flashovat sa dá aj cez dos (z diskety), aj cez win (winflash alebo niečo podobné), ale najistejšie to bude cez bios
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ako píše kolega hore a ja som písal predtým...
EZ flash je úplne paráda, pekne skontroluje či je nový bios ok...
a potom ho na požiadanie flašne
EZ flash je úplne paráda, pekne skontroluje či je nový bios ok...
a potom ho na požiadanie flašne