xaircon: Na XP niekto upravil driver tak, aby si mohol používať AHCI, teda disk v SATA móde, ja som ten driver skúšal a šlapal.
Už som rpešiel na XP 64-bit, kde takýto driver nieje, takže bežím na emulácii IDE, samozrejme je to pomalšie.
Doska má SATAII radič.
ASUS P5B - skusenosti a rady
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: ASUS P5B - skusenosti a rady
Spoiler: ukázať
Tu je reč o IDE vs. AHCI, nie o S-ATA I, II ...skill3r napísal:...
jááj ja som lama, napísal xp 64bit , akosi som slepý v poslednej dobe
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jún, 2007, 08:00
Takže ak dobre chápem tak keď mám v BIOSe nastavené disky na AHCI tak idú v SATA, či je to 1 alebo 2 už závysí od dosky, pričom pri inštalácii sa musia doinštalovať ovládače na XP. Mám už novú dosku aj s diskami (viď. podpis) a tam to mám nastavené na AHCI a pri inštaláii XP doinštalujem ovládače na IHC9R a šlape to v pohode a ukazuje SATA IIandydul napísal:xaircon: Na XP niekto upravil driver tak, aby si mohol používať AHCI, teda disk v SATA móde, ja som ten driver skúšal a šlapal.
Už som rpešiel na XP 64-bit, kde takýto driver nieje, takže bežím na emulácii IDE, samozrejme je to pomalšie.
Doska má SATAII radič.
Čo sa týka tých upravených driverov tak tu bolo tuším na fóre otom niečo písané, skúšal som ich na ASUS P5B s už nainštalovaným XP a nešlomi to, ale to bola chyba medzi stoličkou a klávesnicou a tak som vtedy bežal na IDE, ale čo sa týka rýchlosti disku tak to bolo asi narovnako, myslím tým IDE a SATA (kopírovanie medzi dvoma HDD v IDE a SATA bolo v podstate rovnaké)
MB: ASUS P5K Premium/WiFi-AP, CPU: E8400@3,6GHz (9x400MHz) 1,250 VCore, RAM: DDR2 2*2*2GB A-DATA Vitesta Extreme Edition 800MHz, 4-4-4-12, 2,0 VRAM , VGA: Gainward GTX260, HDD: WD 320GB AAKS - OS, 2xWD 640GB AAKS - Data OS:Ubuntu 10.10 64bit/ArchLinux 64bit BOINC