Názov základnej dosky je Matsonic MS9147C (4 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 4 DIMM, Audio, LAN)
Čipová sada zákl.dosky VIA VT8753A Apollo P4X333
mam v nej Typ procesora Intel Pentium 4, 1700 MHz (17 x 100) Označenie procesora P68, Willamette, A80528 L2 Cache 256 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
a chcel by som ho vymenit za nieco ine lepsie ale neviem co tam mozem dat poradi mi niekto?
chcem vymenit procesor v PC ale neviem za aky mozem
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: chcem vymenit procesor v PC ale neviem za aky mozem
do tej dosky das akurat stare Pentium 4 tusim max co sa robilo pre socket 478 bolo 2,8Ghz
- to zozenies jedine v bazary...
- ale vela vykonu tym ajtak neziskas.....
- racej si daco priloz a kup komplet nove "creva" = doska, CPU, pemete, grafika...
- to zozenies jedine v bazary...
- ale vela vykonu tym ajtak neziskas.....
- racej si daco priloz a kup komplet nove "creva" = doska, CPU, pemete, grafika...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- Pionierista
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00
To ti tam stačí kúpiť pentium 4 3.0 ghz HT Northwood .Je to dosť rýchly processor a dá sa dobre taktovať , ibaže potrebuješ na to dobrý chladič . Celeron 3.06 nekupuj to neni dobré . A ja mám dosku ABIT IS-10 a tam mám p 4 6000+ a je taktovaný na 4500 mhz . Ale mám teploty síce burn 73 stupňov ale vydrží to . Keď si kúpiš dobrú grafiku a pamäte tak budeš mať comp jak lusk .
No neviem. Ja by som sa priklonil k Tomanovi. P4 to už má dávno za sebou. Volil by som nové ,,črevá´´
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
AlexSP: Veru, neinvestuj do starožitností, mohlo by Ti to byť neskôr ľúto.
Skús šetriť a zatiaľ vyčkaj s tým, čo máš.
Akékoľvek staré Pentium IV hoc aj pretaktované na 4 GHz má dnes neuveriteľne slabý výkon.
Skús šetriť a zatiaľ vyčkaj s tým, čo máš.
Akékoľvek staré Pentium IV hoc aj pretaktované na 4 GHz má dnes neuveriteľne slabý výkon.
Spoiler: ukázať
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
ono je rozdiel ci ches investovat 500sk do stareho cpu alebo minimalne takych 4 5 000do dosky cpu zdroja ram
neche sa mi hladat ale
ak ma tvoja doska p4 konektor taky 4kolikovy pin na doske mala by zozrat preskota v pohode do 2,4ghz
ak teda chces a mas zdroj z takym pinom pusti tam preskota ten ti sice zpravi kus vyssiu spotrebu ale zase mas aky taky rozdiel vykonu po pretaktnmuti nevravim
ci ti to za to stoji musis uvazit sam
mal som moznost porovnavat davnejsie tieto cpucka byt na tvojom mieste dajme tomu ze nemas ani 1000sk tak ber preskota, skus risknut 3ghz kus/n emusi ti ho vsak doska zobrat
inac ak to budes upgradovat iba nortvudom to sa isto neoplati
rozdiel velmi nepocitis ale ten tam bude -pri default frekvenciach
neche sa mi hladat ale
ak ma tvoja doska p4 konektor taky 4kolikovy pin na doske mala by zozrat preskota v pohode do 2,4ghz
ak teda chces a mas zdroj z takym pinom pusti tam preskota ten ti sice zpravi kus vyssiu spotrebu ale zase mas aky taky rozdiel vykonu po pretaktnmuti nevravim
ci ti to za to stoji musis uvazit sam
mal som moznost porovnavat davnejsie tieto cpucka byt na tvojom mieste dajme tomu ze nemas ani 1000sk tak ber preskota, skus risknut 3ghz kus/n emusi ti ho vsak doska zobrat
inac ak to budes upgradovat iba nortvudom to sa isto neoplati
rozdiel velmi nepocitis ale ten tam bude -pri default frekvenciach
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- 4D4M
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 15:50
este + 500 za nejaky chladic na cpu...
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Celerona nataktuješ aj na BOX CPU....i keď keď by chcel dať viacej tak už radšej ten cooler...tak si kúpi z bazáru AC freezer PRO 250sk v bazári...
Moto: Yamaha FZ8 Fazer