SB Audigy 4 Pro - ovladace a prepinanie vstupu mic/line in

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

SB Audigy 4 Pro - ovladace a prepinanie vstupu mic/line in

Príspevok od používateľa zachary »

zdravicko, som uz trosku zufaly z ovladacov na SB Audigy 4 Pro tak dufam ze tu najdem odpoved.. skratka potrebujem mat v ovladacoch permanentne zapnuty ako primarny vstup Line-In1/Mic .. defaultne mi to vzdycky hodi na wave, led to manualne prepnem vo windowse mi to funguje ok, ale akonáhla pustim nejaku hru, pocas ktorej chcem este kecat cez externy program (ventrilo, teamspeak), automaticky sa vstup v ovladacoch prepne opat na wave a mikrofon sa vypne .. aby ste boli v obraze:

stav1: vo wine mikrofon funguje, ventrilo taktiez:
Obrázok

stav2: po zapnuti/prepnuti sa na hru (napr. CS 1.6) sa vstup/rec automaticky prepne na wave a ja sa sice pocujem, ale signal do externeho programu (ventrilo atd) nejde, tym padom ma nepocuju ostatni
Obrázok

este screen s options ventrilo (mikrofon funguje len ked zvolim polozku line1/mic, pod inymi polozkami nie -- da sa to tam aj monitorovat):
Obrázok

skrátka, potrebujem docieliť stav, aby sa mi v speaker settings defaultne neprepínal record vstup na wave, ale aby som si to mohol natrvalo prepnut na line-in 1 / mic .. vyskúšal som už všetky možné i nemožné kombinácie nastavení v ovládačoch aj ventrile, ale nepodarilo sa mi to rozbehať .. vo wine ide všetko ok, akonáhle sa prepnem do hry, vstup sa prepne na wave a už som pre ostatných mute :smutny: any ideas ?
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Návrat na "Zvuk a PC"