andydul: Neurazil som sa! Nie je to mojim zvykom.andydul napísal:ZoranICS: Nechcem Ťa urážať, ale čítaš vôbec text uvedený vyššie?
"...s TcaseMax 59°C pri 70°C teplote..." - toto je u Teba 59°C?
Ale: citas ty vobec, co pises? Ako mozes mat procak s TCaseMax 59C na 70C? Co u teba znamena TCaseMax? Vies aky je rozdiel medzi Tcase a TDie (Teplota jadra, ktoru ti na to urceny SW vypise na monitor)? Na zaklade akeho merania si zistil, ze tam bola teplota 70C? a kde presne si tu teplotu nameral?
Ja ta tiez nechcem urazat ale nezmysly pises ty.
Ja som uz v zivote vyreklamoval tiez vselico, a nie vzdy to bolo opravnene. Fakt, ze sa vam to podarilo vyreklamovat za sebou moze medzi inymi skrivat napr. aj neschopnost cloveka, ktory danu reklamaciu riesil.andydul napísal:Mimochodom, nefunkčný Metal Pad užívateľ F242 úspešne vyreklamoval.
Pouzili ste potom druhy pad? ten sa rozpustil? pri akej teplote? funguje teraz dobre? mate teploty a stabilitu v poriadku?
No to je velmi dobra otazka.andydul napísal:A prečo by som mal dávať dolu IHS a riskovať zničenie procesora a stratu záruky?
Na co ste potrebovali tak dobry teplovodivy material na ten procak, ked v podstate nan staci aj ta hlucna sracka s tou zuvackou na spodku, ktoru dostanes v stejnej krabici ako ten procak? Kym ho samozrejme nepretaktujes o viac ako 10 MHz.
Odpoved je velmi jednoducha!
Co sa tyka znicenia procaku: ak nemas dve lave ruky tak ten procak neznicis! A ak ho nechces reklamovat, alebo on prijst, tak netaktuj... aspon nie do takej miery, aby si potreboval take materialy ako je tekuty kov. Ak sa o svoj procak bojis, a nemas tych 1000 az 30000Sk na jeho pripadnu vymenu, tak neriskuj, alebo to nechaj na ludi, ktory vedia co robia!
Dalsia somarina!andydul napísal:Navyše, Coollaboratory Liquid Pro môže dosahovať aj horších teplôt ako bežné pasty, totiž ak nie je IHS alebo plocha chladiča v takmer dokonalej rovine, čo je častou vecou, chladič kvalitne opracovaný si vybrať môžeme, kvalitu IHS procesora pri nákupe asi nezistíme.
Ak ma nieco teplovodivost 197 W.(m.K)^-1 a nieco ine 9 W.(m.K)^-1 tak to, co ma 197 bude mat VZDY lepsie hodnoty, ako to co ma 9. jednoducha matematika. Rozdiely v nameranych hodnotach su VZDY zapricinene nespravnou technikou nanasania! (Hovorim zo skusenosti, kedze som to testoval) zial, ako som uz hovoril, vsetko co ma dobru stranku ma aj zlu stranku! fyzikalne vlastnosti toho metrialu su take, ze s nim nie je jednoducha rec, ale ak sa jeden posnazi, tak bude odmeneny vynikajucim vysledkom.
Co sa tyka kvality (Intelackych) IHS (tie od AMD su podstatne krajsie, lepsie; a jednoduchsie sa aj odstranuju ), ano, v tomto mas uplnu pravdu, kedze to vacsinou okom ani neuvidis, ake su tie sracky krive! su v nich niekolko stotinove nerovnosti a navyse su vsetky ine...ZIAL!
Ale, tekuty kov je to nejlepsie, co na to IHS mozes chciet! je to prave ten material, ktory ti tie dve kontaktne plochy dava najviac do roviny! Inu pastu rozotries, a ak s tym mas skusenosti, tak nanesies v optimalnom pripade "rovnomernu" vrstvu. co ale znamena, ze kde ma procak (IHS) o 2 stotiny viac, tam bude aj pasta o tie 2 stotiny vyssie... samozrejme, tlakom sa ta pasta "rozotiera" a imituje optimalne priblizenie tych dvoch ploch, ale nikdy ti tie medzery nevyplni tak ako tekuty kov, ktory ti z miest, kde je kontakt "dobry" zuteka na take miesta, kde je medzera "velka"!
Zijeme v slobodnej zemi, kazdy si mysli co chce! ja ta nenutim do nicoho, mas pravo na svoj nazor!andydul napísal:A za tvrdením, že Coollaboratory pri kontakte meď/nikel devastuje oba materiály chemickou reakciou si stojím.
Pri použití na holé jadro v kontakte s medenou plochou chladiča tento problém nenastal.
Videl si uz povrchovu strukturu spominanych materialov(Pod mikroskopom)?
Zvlastne je, ze u mna nastala krystalizacia aj na holom kremikovom substrate.
Napisal si to iste o reklamacii ako ja v predchadzajucej odpovedi, precitaj si to! Faktom vsak ostava, ze ak by chceli/dostali nariadenie z vrchu, tak ti uznat tu reklamaciu nemusia, lebo na to maju prostriedky, aby si jej opodstatnenost overili. Co sa tyka Netestovania, mylis sa. Ja som pracoval ako reklamacny technik aj v malych predajnickach, a aj v obrovskej tovarni, a ano! testovali sme, aj tu, aj tam!andydul napísal:S tou zárukou sa tiež veľmi mýliš, na to, aby si o ňu v prípade zničeného CPU o ňu prišiel je potrebný dôkaz, ak nieje viditeľne poškodený, tak je jednoducho uznaná ako vada materiálu.
Vadný HW nikto netestuje, lebo je to drahšie ako poslať zákazníkovi nový kus, navyše, ak by aj dokázali zničenie zo strany zlého zaobchádzania zákazníkom, veľa firiem aj tak vymení vadný kus za nový.
Načo riskovať hnev zákazníka a jeho prípadnú stratu, keď stačí vadný kus proste odpísať?
Nie sú veci len čierne a biele, ako ich vidíš...
Ďalšia vec je teória a iná prax a dovolím si tvrdiť, že s chladením už nejaké skúsenosti za tých 15 rokov, čo sa rýpem v kompoch, mám.
Prepac! Ja sa sprtam v kompoch(a v teorii) LEN 14 rokov!
S uctou,
Zoran