Zdravim,
ma vyznam kupovat takuto podlozku pod notebook?
http://www.alza.sk/SK/chladici-podlozka ... d76151.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jo a pod tento notebook.
http://www.alza.sk/SK/toshiba-satellite ... d93473.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Vlastne ci to az tak velmi ochladi, alebo je lepsie kupit aj nejaku s ventilatorom?
Alebo nakoniec ci aj podlozka s vetrakmi je vobec potrebna? Pod starym notasom
som nic take nemal v pohode fungoval/je ale zas zohrieval sa dost...
Podlozka pod notebook
Re: Podlozka pod notebook
mal som notebook acer. chladenie išlo stále na vysoké otáčky a HDD sa zohrieval na 56°C (extrém až 64). kúpil som aktívny chladič Zalman NC-1000 a otáčky chladenia klesli a teplota HDD klesla o 12°C.
moja rada: ak ti nehučí chladenie na vysokých otáčkach aj bez záťaže a HDD nemá teplotu nad 50°C, tak chladič nepotrebuješ. ak chladič potrebuješ, tak odporúčam Zalman NC-2000 (aj na 17 palcové notebooky) (háčik je v tom, že je 2x drahší ako tebou uvedený chladič).
EDIT: tu máš testy chladiacich podložiek. je tam aj tebou navrhnutý chladič (na to, že je pasívny si viedol celkom dobre - má najlepší pomer cena/výkon) a je tam aj Zalman na 15palcové notebooky, ale ten na 17-tky je asi rovnako výkonný. 1. časť 2. časť
moja rada: ak ti nehučí chladenie na vysokých otáčkach aj bez záťaže a HDD nemá teplotu nad 50°C, tak chladič nepotrebuješ. ak chladič potrebuješ, tak odporúčam Zalman NC-2000 (aj na 17 palcové notebooky) (háčik je v tom, že je 2x drahší ako tebou uvedený chladič).
EDIT: tu máš testy chladiacich podložiek. je tam aj tebou navrhnutý chladič (na to, že je pasívny si viedol celkom dobre - má najlepší pomer cena/výkon) a je tam aj Zalman na 15palcové notebooky, ale ten na 17-tky je asi rovnako výkonný. 1. časť 2. časť
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
Re: Podlozka pod notebook
O tom Zalmane, sice rada NC -200, som rozmyslal ale cena ma odradila....
Uz len kupa notasu ma dost vystavila.
Oke dikes za rady aj za tie testy, velmi pomohlo.
Uz len kupa notasu ma dost vystavila.
Oke dikes za rady aj za tie testy, velmi pomohlo.