Síce ten názov presne nevystihuje môj problém , ale opíšem čo sa deje.Dnes mi volali známi pre ktorých vždy riešim hardwarové a softwarové problémi.Bolo mi povedané, robím v exceli tabuľky, zmením farbu bunky ale tá stále ostáva biela, keď tú tabuľku prekopírujem do wordu tak už tam farby sú. Plus samozrejme kopu ďalších problémov ktoré sa vyskytli časom ale tie som hravo vyriešil až na ten excel.Mno a skúšal som to riešiť reinstalom officu ale nepomohlo. Až neskôr som si všimol že to officom nebude. Prikladám obrázky ako vyzerajú stranky vo firefoxe, samozrejme aj ten bol preinštalovaný, taktiež aj driver na grafiku. Proste na google.sk chýba logo google. Na pretaktovanie.sk chýbaju vo fóre všetky ikony. Na dsl.sk chýbajú farby atď...
Ak niekto vie čo s tým budem mu vďačný, nechce sa mi to preinštalovaváť celé.
Diky
chýbajúce farby a ikony
chýbajúce farby a ikony
Spoiler: ukázať
Re: chýbajúce farby a ikony
robi to v celom systéme? máš dobre nastavene color profiles a všetko s tým spojené? vidím že firefox, skus iny profil (firefox -p do startu) alebo vypnut AdBlock. Lebo neni normalne ze urcite veci idu a ine nie (keby to bola tlaciaren pochopim, ale aby grafike "dosla" farba tak to som este nezazil )
.
Na screenoch je čistá inštalacia firefoxu. Všetky profily a pôvodné veci zmazané. Vytvorený čistonový profil. Windows sa napríklad javí normálne. Ale ako vravím, prve mi bolo povedané že chyba je v exceli lebo predtým ten book na nete ešte nebol. takže som najprv riešil excel prečo keď zmením farbu bunky tá aj naďalaej ostáva biela, napríkla sa zmení farba textu , a kým mám označenú bunku s textom tak tá farba ostáva taká akú som si zvolil ale stači kliknúť vedľa na bunku a ten text sa zmení na pôvodnú čiernu.Až potom ked som to pripojil na net som si všimol že aj na webe to robí haluze viď obrázky.Nemám ani predstavu čo s tým.
edit: mám nový poznatok, ak sa prihlásim ako administrátor tak je všetko v poriadku chyba bude niekde v profile.takže vidím to na nový profil
edit: mám nový poznatok, ak sa prihlásim ako administrátor tak je všetko v poriadku chyba bude niekde v profile.takže vidím to na nový profil
neodpovedal si na tu otazku ohladne color managmentu. Drivre vravis ze si reinstaloval, skontroloval si aj hodnoty v pripadnych nastaveniach GK? Podrobne si preber aj device managera, ci nie su nejake konflikty a pod (hlavne odkry skryte zariadenia). Skusal si menit refresh rate, menit rozlisenie, znizit farebnu hlbku. Ak nepomoze v nutnom pripade by som skusil:
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;315341" onclick="window.open(this.href);return false;
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;315341" onclick="window.open(this.href);return false;
.
takže grafikou ani konfilktom hardwaru to nebude.Skúšal som aj color management a ani to nijako nepomohlo.Vytvroril som nový profil, prekopíroval plochu ,už ide všetko normálne,tak isto aj pod adminom, takže problém vznikol niekde v pôvodnom profile.
Naposledy upravil/-a skill3r v St 16. Júl, 2008, 23:38, upravené celkom 1 krát.
tipujem to na HKEY_CURRENT_USER, tam sa mohlo nieco pokakat som rád že ti to fičí
.
tak to som aj ja rád že to naštastie vyriešil nový učet. keby som to mal teraz preinštalovávať celé by ma asi trafilo.
a presne na toto pouzivam acronis trueimage, nahram nainstalovany OS do skrytej particie ako image, potom ak klient donesie PC, nahodim recovery a hotovo a este si aj zarobim
.
Nikdy ma nenapadlo dávať image inštálacie do skrytej partície.Vždy som ho ukladal na druhú partíciu čo väčšinou viedlo časom aj k jeho odstráneniu užívateľom. To si zapamätam a image nabudúce poputuje tam Dík za radu.