Pomôže nová RAM ?
Pomôže nová RAM ?
Mám NOTEBOOK BENQ R56 X14 15.4 T5250 s 1GB RAM, kt. tam už bola a mám problémy aj s priemernými hrami.
Tak napr. šachy kt. sú vo Viste mi na fullscreen sekaju a pritom ram beží len na 65-70%.
Je to ramkou al. grafikou (GeForce 8400 G), procesorom či matičnou ?
ďakujem za všetky rady
Tak napr. šachy kt. sú vo Viste mi na fullscreen sekaju a pritom ram beží len na 65-70%.
Je to ramkou al. grafikou (GeForce 8400 G), procesorom či matičnou ?
ďakujem za všetky rady
BenQ Joybook R56 | Intel Core 2 Duo T5250 1,50GHz | 2x 1024MB DDRII 667MHz | nVidia GeForce 8400M G |
Widnows Vista 32bit user
Re: Pomôže nová RAM ?
Nova ram urcite pomoze a rozdiely budu viditelne, ale neviem ci sa to prejavy aj v hrach, pretoze grafika neni nijaka slavna, ale aby sekali sachy, to som este nevidel.
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
všeobecné pravidlo pre Vistu je min. 2 GB RAM .. takže ramku by som určite dokúpil
ešte by som pozrel nastavenia grafiky (vypnúť AA/AF a pod.)
problém môže byž aj iný .. vírus / malware / spyware atď ..
ešte by som pozrel nastavenia grafiky (vypnúť AA/AF a pod.)
problém môže byž aj iný .. vírus / malware / spyware atď ..
virus tazko, kedze sekali este par hodin po instalacii a net som este nemal a inak kde sa da vypnut to AA atd ? tipnem, ze v BIOSE
BenQ Joybook R56 | Intel Core 2 Duo T5250 1,50GHz | 2x 1024MB DDRII 667MHz | nVidia GeForce 8400M G |
Widnows Vista 32bit user
zle tipuješ - v ovládači pre grafickú kartu
AA = antialiasing = vyhladzovanie hrán
AA = antialiasing = vyhladzovanie hrán
s pozdravom, crux.
Tak tam bola vacsina veci kt. mi viac spomaluju hru vypnuta. Takze mam si podla vas kupit este jednu 1GB ram ? Bolo by mi potom asi luto, keby sa nic nezmenilo. A ci sa do takej sunky este oplati investovat...
//crux2005: to s AA som vedel
//crux2005: to s AA som vedel
Widnows Vista 32bit user
nebudes lutovat, vo viste su 2GB takmer samozrejemost. Kamarat mal v pc tiez 1GB ram a predal som mu moje 2*1GB vitesty a on normalne neveril ako sa system zrychlil. Start sa skratil mozno aj o 50% , hry mu idu samozrejme tiez o dost lepsie.
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
OK, asi si ma presvedcil. Som zvedavy ci to pomoze tomu sachu, predchvilou som povypinal vsekto co som vedel a ram na 55% pri sachu a sekal tak isto
Widnows Vista 32bit user
- 4D4M
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 15:50
to som este nevidel sekat sach, nieje to nahodou taky sach pomaly-ako cela vista? ...ze by sa ti to len zdalo vies... a ostatne predinstalovane hry tam nesekaju??
Vsetky tie hry idu super, az na sach a inak je normalne, ze VGA ma 65°C aj ked chodim iba po nete ? CPU, HDD atd neprekroci 50
Widnows Vista 32bit user
- 4D4M
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 15:50
myslim ze by to malo byt v poriadku, podla mna bude zly skor ten sach alebo mozno ma byt taky pomaly...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Kedze si tie RAM kupis, tak si kup 2GB. Tvoj notebook ma aj tak 4GB limit, takze s 3GB dosiahnes rozumne maximum a 2GB SODIMM moduly tiez nie su nejak extra drahe.
Určite sa oplati dokupit 2GB ? Grafika ani procesor nie su najlepsie tak ci sa tie 3GB vyuziju... Za tie peniaze by som si kupil radsej mysku
Tu RAM co mam v NB je od Elpidy, mala by potom tato sadnut http://micomp.ekatalog.biz/zbozi/so-dim ... ?p=z:71810" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu RAM co mam v NB je od Elpidy, mala by potom tato sadnut http://micomp.ekatalog.biz/zbozi/so-dim ... ?p=z:71810" onclick="window.open(this.href);return false;
Widnows Vista 32bit user
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Na notebooku vyuzijes kazdy megabajt navyse. Ak totiz pamat nevyuzije aplikacia, tak volnu pamat Vista pouziva ako cache. A notebooky mavaju dost pomale disky, takze uz len tym sa ti moze zvysit vyrazne rychlost. Navyse si nemyslim, ze 1100 Sk by ta financne zruinovalo , a aspon nabuduce nebudes musiet riesit ci vymienat tu RAM za viac alebo nie. Jednoducho budes na maxime, co sa tam da dat.elbi napísal:Určite sa oplati dokupit 2GB ? Grafika ani procesor nie su najlepsie tak ci sa tie 3GB vyuziju... Za tie peniaze by som si kupil radsej mysku