Napatie VGA???
Napatie VGA???
Zdravim Vas....chcem sa spytat ci je mozne odmerat napatie na VGA (konkretne GPU) aj cez nejaky software...Robil som totiz Pencil mod na mojej 7600GT a rad by som si zmeral napatie ci mi sedi s vypoctami ale na mojej grafike ho nemozem nikdy ani za toho boha najst!Jednoducho neviem kde ho zmerat neviete mi poradit nejaky soft cez aky by som si to pozrel? Nakolko som na nete stravil uz par hodin hladanim - bezvysledne...
Vopred dakujem za vsetky rady a napady
Vopred dakujem za vsetky rady a napady
Spoiler: ukázať
Re: Napatie VGA???
Ano toto som nasiel i ja no je to iny model VGA ako mam ja i ked je to tiez 7600GT... naozaj neexistuje na to nejaky obycajny soft?
Prikladam i obrazky mojej VGA :
Prikladam i obrazky mojej VGA :
no takyto soft zatial nepoznam...ja sa radsej vzdy spolieham na multimeter...ak mozes upnut podrobnejsie foto budeme mozno mudrejsi
edit:// nno asi mas vestecke schopnosti ako tak pozeram
edit:// nno asi mas vestecke schopnosti ako tak pozeram
to sa neprezradza ;-) stacia tieto alebo mam este daco pofotit? (ps ten vetrak za VGa si nevsimaj xD )
vezmi multimeter a zmeraj napatia na tychto dvoch bodoch co som vyznacil...jedno by malo byt okolo 1,8V +/-(vMem) v pripade DDR3 pamati a druhe bude modnute napatie na jadre
potom napis ake si kde nameral
potom napis ake si kde nameral
okay,a kde est eak sa smiem spytat dam druhy kablik multimetra??? jeden tam a druhy kde na zem?
jj na zem...najjednoduchsie na ten pliesok kde mas vystupy D-Sub, DVI a TVout(no ta pci zaslepka na karte)
okay zajtra sa do toho pustim pomeriam a dam vediet ako som dopadol ak sa neozvem vybuchol som alebo ma zabil prud
Dakujem ti zatial za rady velmi mi pomohli
Dakujem ti zatial za rady velmi mi pomohli
Tak som to zmeral overil som si z epencil mod funguje jadierko mi tika miesto 1.36 na 1.45 V...pamate som zatial nemenil,no i tak uch povodna frekvencia 2.1 V sa mi zda trochu vysoka... je to normalne?pamate su typu GDDR3 od quimondy a nejdu absolutne taktovat...na ceste je Accelero S2 +120mm Fan tak skusim im potom dvihnut voltage s pasivmy...ci pojdu nataktit...co myslis?moze to byt v tom ze maju malo stavy?aj ked 2.1V sa mi zda trochu moc na 7600GT-cko...
Mimochodom dakujem ti velmi pekne:)Pomohol si mi konecne sa doucit kompletne pencil V mod tuning
Mimochodom dakujem ti velmi pekne:)Pomohol si mi konecne sa doucit kompletne pencil V mod tuning
k tym 2,1V...moze to byt ako default GDDR3...ja som si to zmylil s obycajnymi DDR2 co idu do MB ... takze sa ospravedlnujem
no ak si vsimnes moj podpis tak pamatiam na 6600GT som dvihol napatie z 2,1V na 2,3V, takze s pasivmi by si mohol dat tych 2,2V ak ju nechces velmi triznit, ak ju chces velmi potrapit tak tych 2,3V by mali ustat
no ak si vsimnes moj podpis tak pamatiam na 6600GT som dvihol napatie z 2,1V na 2,3V, takze s pasivmi by si mohol dat tych 2,2V ak ju nechces velmi triznit, ak ju chces velmi potrapit tak tych 2,3V by mali ustat
No ja tryznim rad...zatial este tryznim jadierko so stockom na 700Mhz a je to krasa...clovek by neveril aky to dokaze v hrach spravit rozdiel z povodnej frekvencie...Samozrejme pojdem este dalej ale uz s novym Coolerom Na tie pamate sa pytam preto lebo akonahle im zvysim frekvenciu co i len o 1Mhz tak sa konaju fragmenty pri spusteny hry a nasledny restart co mi nejde do hlavy ze by sa nedali taktit nakolko slovo neda sa mi dviha krvny tlak nie su na nich ziadne pasivy mozno je to tym a mozno maju aj malo stavy...skusim im potom trosku ,,priceruzkovat" stavy a uvidim ci si daju povedat no jadro neslo cez viac ako 670Mhz a teraz 700Mhz v pohode a dalej som zatial nesksual bo v zatazi uz ma 73 stupnov co je z povodnych 58 celkom skok...no uvidim ako to dopadne kazdopadne tie pamate ostavaju pre mna velka vyzva
Dakujem ti este raz velmi pekne z apomoc hodne si mi pomohol a posunul moje OC schopnosti opat dalej Diky
Dakujem ti este raz velmi pekne z apomoc hodne si mi pomohol a posunul moje OC schopnosti opat dalej Diky
neni zac...
no ja by som len k tomu tolko...radsej hardmod, ako pencil...lebo pencil nie je dlhotrvajuci, a po case moze karta zacat mrznut/artefaktovat
GL pri dalsich vmodoch
no ja by som len k tomu tolko...radsej hardmod, ako pencil...lebo pencil nie je dlhotrvajuci, a po case moze karta zacat mrznut/artefaktovat
GL pri dalsich vmodoch
diky Hardmod?o tom som este nepocul ale tipujem ze to bude nieco s vymenou suciastok mam pravdu?Alebo reflash BIOS-u karty samotnej?
tak myslel som tento rezistrovy/potenciometrovy mod...viac pozri FAQ-Voltmody