Prestal som vidiet opticku mechaniku vo Viste
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Prestal som vidiet opticku mechaniku vo Viste
Poradite ako na to?
Mam ASUS DRW 2014L1T a rychlosat kopirovania z cd je iba 5MBs,dvd trochu viac...a ked som inastaloval hru Grid tak mi to pocas kopirovania 6Gb suboru zamrzlo...cely komp...
Neviete ako otestovat ci je mechanika v poriadku?
Mam ASUS DRW 2014L1T a rychlosat kopirovania z cd je iba 5MBs,dvd trochu viac...a ked som inastaloval hru Grid tak mi to pocas kopirovania 6Gb suboru zamrzlo...cely komp...
Neviete ako otestovat ci je mechanika v poriadku?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Re: Ako updatnem firmware na dvd rw?
parada..nasiel som na webw asus firmware..stiahol,spustil ,restartol...a dvd je fuč
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
vista ju ako hardware nasiel...ale nevie k nej nainstalovat ovladac...nasiel by som nejaky standardny ovladac na dvd,ze by som si ho nahral na usb kluc?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
naco si flashoval FW? Na 99% sa ti len prepla do PIO modu a bola pomala - obecny problem.
Teraz si ju asi odfajcil uplne a mozes ju vyhodit. Skus to este natvrdo flashnut SPRAVNYM fw z webu jej vyrobcu.
Teraz si ju asi odfajcil uplne a mozes ju vyhodit. Skus to este natvrdo flashnut SPRAVNYM fw z webu jej vyrobcu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
ja by som to tipoval na chybu v kábli, resp. medzi monitorom a stoličkou .. je dosť možné, že flashom firmware si sa s tou mechanikou rozlúčil
skús odstrániť mechaniku aj radiče v správca zariadení (neviem ako sa to volá v Hliste) a restartni .. XP nemáš ? bios ju detekuje ? skús z nej nabootovať, overíš funkčnosť mimo Hlisty atď atď .. kopec možností
skús odstrániť mechaniku aj radiče v správca zariadení (neviem ako sa to volá v Hliste) a restartni .. XP nemáš ? bios ju detekuje ? skús z nej nabootovať, overíš funkčnosť mimo Hlisty atď atď .. kopec možností
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Ale ja som to flashol firmaverom z asusu..je to original FWshiro napísal:naco si flashoval FW? Na 99% sa ti len prepla do PIO modu a bola pomala - obecny problem.
Bios aj win ju detekuju,len ju proste nevidim v prieskumnikovy iba v spravcovy ,ked som odinstaloval ovladac,tak mi ju win po restarte detekol,ale vyhodil nejaku chybu s ovladacom...
- zachary
- Pokročilý používateľ
tak ju aj radič surovo odstráň a reštartni .. + vyskúšaj iný kábel
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
aky radic...ata? je ich tam ata0 az ata5....
- zachary
- Pokročilý používateľ
ten na ktorom je zapojená tá mechanika .. to ti ja neviem povedať, ktorý to je
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ok..ale zvlastne aj je ze mi HDD ukazuje ako udma2..tto je daky bordel
- zachary
- Pokročilý používateľ
tak je možné že tam máš nejaký bordel .. môžeš skúsiť aj nahodiť novšie drivery pre chipset (priamo zo stránky intelu)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
1.skusal som bootovat z dvd..a ide to...zachariasko napísal:tak je možné že tam máš nejaký bordel .. môžeš skúsiť aj nahodiť novšie drivery pre chipset (priamo zo stránky intelu)
2.odstranil som driver aj radic a po restarte napisalo radic ok,driver instalacia zlyhala..
radice mam SATA SHCI..teraz som ich nainstaloval
dokonca som sa teraz pozeral ceu intel matrx storage console ze ta dvdroka ma firmware 1.00
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Re: Prestal som vidiet opticku mechaniku vo Viste
dalsia zaujimava vec...v daemon tools som si vytvoril virtualnu jednotku ale nikde ju nevidim...urcite to bude nejak suvisiet ...hmmm
takze problem bude asi niekde inde..neviem co sa stalo,ale v spravcovy zariadeni je tak isto chybne zobrazena aj ta virtualna jednotka...pise ze su chybne drivre alebo nie su dostupne...
takze problem bude asi niekde inde..neviem co sa stalo,ale v spravcovy zariadeni je tak isto chybne zobrazena aj ta virtualna jednotka...pise ze su chybne drivre alebo nie su dostupne...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano, i mne to urobila. Moznosti su 2 :louth napísal:dalsia zaujimava vec...v daemon tools som si vytvoril virtualnu jednotku ale nikde ju nevidim...urcite to bude nejak suvisiet ...hmmm
1) reinstall windows
2) http://support.microsoft.com/kb/314060" onclick="window.open(this.href);return false; (nefungovalo mi to).
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Sice je ten navod na XP a dalo sa urobit iba polovica krokov.. funguje to ...faugusztin,Chcem sa ti velmi pekne podakovat...faugusztin napísal:Ano, i mne to urobila. Moznosti su 2 :louth napísal:dalsia zaujimava vec...v daemon tools som si vytvoril virtualnu jednotku ale nikde ju nevidim...urcite to bude nejak suvisiet ...hmmm
1) reinstall windows
2) http://support.microsoft.com/kb/314060" onclick="window.open(this.href);return false; (nefungovalo mi to).