Ahojte
všimol som si, že keď zapnem PC (normálne stlačením power tlačítka) tak kontrolka mi blikne, potom asi 5 sekúnd nič (ako keby bol vypnutý - nič nesvieti) a až potom sa začne spúšťať PC. Neviete čím to je? Všimol som si to, že to robí po pretaktovaní. Nedávno som zdvihol FSB z pôvodných 266 na 300 MHz (CPU: 9x300 = 2700 MHz (1,1500V)... RAM: 2,5x300 = 750 MHz 1,8V) a vypol som EIST a C1E.
Oneskorene zapnutie PC po OC
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Oneskorene zapnutie PC po OC
Spoiler: ukázať
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Oneskorene zapnutie PC po OC
zaujimava vec. mne sa to vacsinou stava, len ked prejdem z nepretaktovaneho stavu do pretaktovaneho(resp. ked taktujem).
Tebe to robi predpokladam pri kazdom zapnuti. obvinnil by som za to dosku alebo zdroj, presnejsie kondenzatory, ale 5 sekund sa mi zda trosku vela. Pokial ti to tak ide, tak by to nemal byt problem...mozno sa len cosi potrebuje trosku spamatat z toho, ze cez to zrazu bezi prud a po case by to mohlo prestat. Ak nutne potrebujes skratit cas medzi stlacenim gombika a nabehnutim systemu o tychto 5 sekund, tak si radsej poupratuj disk a windows a skratis nabiehanie systemu o 10 sekund. tiez FSB 300 su trosku nezvykle, ked uz, tak 333 a mozno o polovicu mensi nasobic, alebo ani nemusis.
Skus to nataktovat menej a menej, ze kedy to prestane robit, potom zvys o kusok napatie a taktuj smerom hore. Samozrejme si davaj pozor na teploty.
Tebe to robi predpokladam pri kazdom zapnuti. obvinnil by som za to dosku alebo zdroj, presnejsie kondenzatory, ale 5 sekund sa mi zda trosku vela. Pokial ti to tak ide, tak by to nemal byt problem...mozno sa len cosi potrebuje trosku spamatat z toho, ze cez to zrazu bezi prud a po case by to mohlo prestat. Ak nutne potrebujes skratit cas medzi stlacenim gombika a nabehnutim systemu o tychto 5 sekund, tak si radsej poupratuj disk a windows a skratis nabiehanie systemu o 10 sekund. tiez FSB 300 su trosku nezvykle, ked uz, tak 333 a mozno o polovicu mensi nasobic, alebo ani nemusis.
Skus to nataktovat menej a menej, ze kedy to prestane robit, potom zvys o kusok napatie a taktuj smerom hore. Samozrejme si davaj pozor na teploty.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
je to známa "feature" u Asus dosiek po OC, mne to robí takisto, pokiaľ je pc mimo prúdu (na noc vypínam prepäťovku) .. u mňa to trvá tak 2-3s pokiaľ nabehne
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
M1ch4l: diskom to nebude, nemá to nič spoločné s windowsom, lebo to je ešte pred bootovaním
zachariasko: aha, takže to je v poriadku? Tych 5 sek. som len odhadol, btw aj som to nakameroval
zachariasko: aha, takže to je v poriadku? Tych 5 sek. som len odhadol, btw aj som to nakameroval
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
u Asusu je to normalne aj ked nemas pretaktovane PC .... teda u mne tiez vypinam zasuvku na noc....don t worry be happy
presne tak, vždy keď PC odpojíš od napätia tak po zapnutí najprv doska všetko skontroluje a normálne sa spustí...
Ak ti to robí pokaždé aj pri RR napr. tak je to zlé...
Ak ti to robí pokaždé aj pri RR napr. tak je to zlé...
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250
aj mne to robi... tiez si zalozak na noc vypinam...
<b>CPU:Intel Core 2 Duo E8400 + AC freezer 7, MB: Asus P5Q Pro, RAM:2x 2GBA-DATA VITESTA 800+, 1066Mhz 5-5-5-15 2.05V , HDD: WD 640AAKS, GPU: GAINWARD BLISS HD4850 Golden Sample 1024MB 700+/2000+ @ 750/2300, Zvuk:Audigy 2, PSU: Fortron Blue Storm II 500W, LCD: Samsung SyncMaster 206BW, OS: Windows Vista Ultimate 64bit</b>