Problemy s harddiskom?
Problemy s harddiskom?
pocul som na forach ze ked pretaktovavam FSB tak vlastne pretaktovavam aj SATA radic a disky, ze pri vysokej frekvencii mozem znehodnotit data na disku. co je na tom pravdy?
MSI K8N Diamond, AThlon 64 3000+ Winchester, MSI NX6600GT, A-data PC400, 550W Fortron
No pravda to je ale len ciastocne, neviem ako je to v konkretnom pripade s tvojou dosku ale viem ze tie niektore SATA pripojky su lockunte aniektore sa so zvysujucou fsb menia a to je fakt dost nebezpecne. Zisti si to na ceskom fore alebo od niekoho kto tu dosku ma alebo napis do msi ze ktore su to.
dell noťas
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Neviem ako je to v pripade tvojej MB ale na mojej MSI neo2 nie su SATA1 SATA2 Locknute ...prejavuje sa to dost markantne pri oc ... uz len win kazdych 10s na 5s zamrza ...
ked pripojim diska na sata3,4 tak je vsetko ok ... (tieto su locknute ...pod paticou cpu
ked pripojim diska na sata3,4 tak je vsetko ok ... (tieto su locknute ...pod paticou cpu
Spoiler: ukázať
noo vlasne mi nejde teraz ani o SATA ale o druhy co mam - P-ATA. na tom mam udaje. neni to pod PCI lockom alebo PCIexpress lockom? o neo2 viem tam je to riesene tak ze 2 a 2 sata porty su umiestnene na inych miestach na doske ale tu mam 4 porty v kope + 2 na iny radic, ktory nefunguje(asi zle urobene drivery v biose, som skusal aj dat novy bios ale stale to blbne)
MSI K8N Diamond, AThlon 64 3000+ Winchester, MSI NX6600GT, A-data PC400, 550W Fortron