mam problem s rozbehanim sata diskov , mam dosku intel DG 965SS
povodne som mal zakupeny HDD WD2500ys
asi po roku ked mi uz bolo malo 250 GB som dokupil HDD ST 3250310AS
vsetko slapalo bez problemov akurat sa pc obcas tvaril ze nechce zacat bootovat ale casom sa to upravilo no teraz som zakupil hdd samsung HD753LJ a to uz nie a nie rozbehat podarilo sa mi ho naformatovat po dlhsom trapeni ale vzdy ked som zapol win tak mi ukazalo len disk seagate alebo samsung nikdy nie vsetky naraz ak mam zapojeny len 2 tak to funguje bez problemov a je jedno v akej kombinacii proste PC nema problem no ked zapojim treti takpocitac hraje chrumkaveho. skusal som aj rozne prehadzovat jumpre no nepomaha OS je na disku WD co sa tyka pinov na jumpre na wd su klasicky 4 rady pinov po 2 nad sebou takze 8, na seagate su len 4 piny zasepou, no a na samsungu su tiez 4 piny ale 2 dole a 2 hore som z toho jelen.
pls nevedel by mi niekto poradit pripadne ma len zdrbat ze som nakupil vsetky znacky HDD a nech robim co robim nepomozem si
vopred vdaka.
3 sata disky
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
Re: 3 sata disky
jumpre na SATA diskoch nehraju rolu tak ako to bolo pri ATA diskoch ..
zaklad je aby si mal v biose nastaveny boot zo systemoveho disku .. vidis v biose vsetky 3 ? ak ano, nabootuj win a pravym klikom na tento pocitac daj spravovat (manage) .. tam polozku disk management .. mas tam vsetky 3 disky ?
problem moze byt aj v zlom SATA kabli, neviem ake kombinacie diskov si skusal
resp. skus program Partition Magic
este by mohli pomoct aktualne drivery pre chipset resp. flash na novsi bios
zaklad je aby si mal v biose nastaveny boot zo systemoveho disku .. vidis v biose vsetky 3 ? ak ano, nabootuj win a pravym klikom na tento pocitac daj spravovat (manage) .. tam polozku disk management .. mas tam vsetky 3 disky ?
problem moze byt aj v zlom SATA kabli, neviem ake kombinacie diskov si skusal
resp. skus program Partition Magic
este by mohli pomoct aktualne drivery pre chipset resp. flash na novsi bios
no uz sa mi to podarilo rozbehat ale akoze nechapem ako , len som vymenil sata disky tam kde bol zapojeny predtym samsung som dal novy disk no a spustil som z cd mechaniky nejaky utilitku v biose na samsung disk potom mi to sice neslo teda windows nabehol aj zobrazil disky ale novy mi ukazoval ze ma 20 MB xixixi no zase som vypol vymenil disky tak ako boli predtym, vybral som baterku restartoval cmos, zase som spustil to cd v biose no a cuduj sa svete ono to ide moje pc bude asi nejaka zenska nevie sice co chce ale bude sa hadat kym to nedostane. no uz som ho 2x restartoval vzdy nabehol bezproblemov tak si drzim palce aby nekrachol
a este som chcel horsi bios ako ten na intel doske som v zivote nevidel nic sa neda nastavit proste bios sam o sebe je v podstate nato aby si si precital aku verziu mas a nastavil ci bootuje z cd ale z niecoho ineho ako prve no a este heslo vies dat
no ako povodne som si vo firme (mojho stryka firma )dal poskladat pc spravil som zostavu aku som chcel a dosku a povodne som chcel gigabyte a asi aj 3 mesiace som zil v tom ze ju tam aj mam ked naskakovalo prve okienko pri starte tak som zil ze ten intel mi tam pise preto ze mam taky procesor hhh ale az ked som spustil sandru tak mi doslo ze ma otrtkali cena bola ta ista ale moznosti lol hruza no co uz neobjednas si veci sam tak nevies ani co vo vnutri mas
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
tak to ťa ľutujem že ťa tak oklamali škoda že si to nezistil skôr .. ale ak tam máš "plombu" môžeš to reklamovať aj teraz však ty si ju nemenil .. no hlavne že si rozbehal tie disky .. neuvažoval si radšej predať a kúpiť nejaký poriadny? napr. WD 640GB ?
no ved uz som premyslal ze asi ho predam a kupim iny ale mne nepride az taky zly ten disk je celkom rychly :Samsung 750GB SpinPoint T334S 32MB SATAII/300 3RZ , premyslal som len koli tomu lebo som pocul ze obcas sa HDD od roznych vyrobcov mozu medzi sebou mlatit ale tak uz je po probleme dufam. mam tam este sice miesto na jeden disk ale teraz mam 1,2 TB tak dufam ze isty cas mi to vydrzi aj ked mne sa rychlo plni disk koli praci s grafikou ale tak uz dalsi tam nebudem ai skusat vopchat a ked ano tak kupim HITACHI hhhh nech mam setky znacky v kompe