modra obrazovka smrti help
modra obrazovka smrti help
Zdravim, stava sa mi to ked hram hru ale aj vo wine. nechapem to. Zostava: Msi K9A Platinum, Amd Athlon X2 5600+, Msi GeForce NX8600GT OC, A-Data 2gb 800MHz, Samsung 320gb Sata2
http://undzwei.eu/data/gallery/medium/134034.jpg
http://undzwei.eu/data/gallery/medium/134034.jpg
Re: modra obrazovka smrti help
Nic neni taktovane ani nic podobne...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 27. Máj, 2005, 20:00
problem je podla toho hlasenia v subore "nv4_disp.dll" ktory ak sa nemylim spada pod ovladace grafickej karty nVidia - skus odinstalovat forceware a nainstaluj najnovsiu WHQL verziu ...
Life is short - enjoy it!
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
HP ProBook 6470b, 8GB RAM, SSD | Intel Pentium 4 2.80GHz, 2xKingston DDR 512MB, Intel D875PBZ, Radeon 9800XT, 3×SATA (600GB)
Tak som to stiahol, uvidime ked mi to este spravi tak napisem ale akoze nestava sa mi to casto moc len ma to sere ked to sekne...
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
ked ti to nepomoze, niekam mi posles ten memory dump co sa vygeneruje [obsah pamate], nachadzat by sa mal v C:\windows\memory.dmp a ja ti to skusim zanalyzovat.
ak mas symantec antivirak, nahraj si novu verziu symevent.sys ovladaca, ten zvykne robit problemy. do googla daj symevent.sys download a hned prva linka je priamo na stranku symantecu kde si stiahnes podla tvojho systemu [64bit, 32bit, jaj sorry to bol asi vtip]. Castokrat sa stava ze na vine je takato nejaka rezidentna ochranna svina a ta zhadzuje nevinne moduly typu NVidia ovladace co si videl na obrazovke. Lebo pokial nemas ten Nvidia ovladac sedem rokov stary, nemam dojem ze by mal byt priamo na vine... nie som si vedomy toho ze by mala nvidia takyto "zhadzovacny" problem.
drzim palec!
ak mas symantec antivirak, nahraj si novu verziu symevent.sys ovladaca, ten zvykne robit problemy. do googla daj symevent.sys download a hned prva linka je priamo na stranku symantecu kde si stiahnes podla tvojho systemu [64bit, 32bit, jaj sorry to bol asi vtip]. Castokrat sa stava ze na vine je takato nejaka rezidentna ochranna svina a ta zhadzuje nevinne moduly typu NVidia ovladace co si videl na obrazovke. Lebo pokial nemas ten Nvidia ovladac sedem rokov stary, nemam dojem ze by mal byt priamo na vine... nie som si vedomy toho ze by mala nvidia takyto "zhadzovacny" problem.
drzim palec!
A este nieco dolezite ten memory.dmp tam neni a antivirak mam eset smart security aj s firewallom, neviem ci som tam napisal este ze mam 4dni po formate a robi mi to od nova ten pc mam presne rok ale co je zvlastne ze mam HDD rozdeleny na 3casti - zaloha, moj windows, a druhy win. :S a robi to len v mojom wine. co je tiez zaujimave a stava sa mi to vecinov ked hravam hry a otec hrava v druom wine este narocnejsie hry a ani raz mu to nespravilo....kajfun napísal:ked ti to nepomoze, niekam mi posles ten memory dump co sa vygeneruje [obsah pamate], nachadzat by sa mal v C:\windows\memory.dmp a ja ti to skusim zanalyzovat.
drzim palec!
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
a vymenil si ten driver na grafiku? inac ten subor hadam najdes, len asi treba hladat skryty file
- kajfun
- Používateľ
c:\windows\memory.dmp nie je ani skryty ani systemovy subor = ked ho tam mas tak ho normalne uvidis.
kedze ti to robi v jednom windowse ale nie v druhom na tej istej masine, hladal by som problem v SW konfiguracii daneho konkretneho windowsu lebo hardware ako taky by mal byt v pohode. Je mozne ze otec nepouziva nejake veci co pouzivas ty takze jemu sa chyba neprejavi - hovorim, daleko mudrejsi by som bol keby som sa mohol dopracovat k tomu memory dumpu.
jo a samozrejme ti nezaskodi updatnut tie graficke ovladace na uplne uplne najnovsiu verziu - davaj nvidia.com pripadne ati.com a ides.
enjoy!
kedze ti to robi v jednom windowse ale nie v druhom na tej istej masine, hladal by som problem v SW konfiguracii daneho konkretneho windowsu lebo hardware ako taky by mal byt v pohode. Je mozne ze otec nepouziva nejake veci co pouzivas ty takze jemu sa chyba neprejavi - hovorim, daleko mudrejsi by som bol keby som sa mohol dopracovat k tomu memory dumpu.
jo a samozrejme ti nezaskodi updatnut tie graficke ovladace na uplne uplne najnovsiu verziu - davaj nvidia.com pripadne ati.com a ides.
enjoy!
Ten memory dump sice enchapem ale idem pospekulovat, ovladace mam najnovsie s nvidie robilo mi to aj ked som mal priamo s CD no ja tam mam Steam v nom CS otec nie, ale nemyslim si ze by to bolo tym, ale zatial od kedy mam ten owladat tak pohoda, uvidime neskor...kajfun napísal:c:\windows\memory.dmp nie je ani skryty ani systemovy subor = ked ho tam mas tak ho normalne uvidis.
enjoy!
To memory.dmp som nenasiel ale nasiel som nieco podobne asi to nebude ono ale dam to sem
http://www.vlacik.sk/get.php?i=c1871ed228
http://www.vlacik.sk/get.php?i=c1871ed228
- kajfun
- Používateľ
nie, to fakt nie je ono.
pohladaj v ovladacom paneli, ikona system, zalozka Advanced [?pokrocile? podrobne? v slovencine, neviem ako je to prelozene], tam je "startup and recovery" = spustanie a zotavovanie oddiel, a v nastaveni je "small memory dump (64kB)" pripadne "kernel memory dump" pripadne "complete memory dump". Ako su tieto polozky prelozene si naozaj netrufam ani odhadnut, prve nastavenie vygeneruje 64kB minidump, druhe vygerenuje dump pamate v ktorej sa nachadza jadro windowsu a jeho prinalezitosti a posledne nastavenie vypluje komplet celu pamat na disk v pripade bluescreenu.
samozrejme chceme to posledne. Pohladaj, nastav, ked sa to zrube mal by si mat ten subor memory.dmp v adresari c:\windows alebo tam kde mas nainstalovany windows.
drzim palec!
pohladaj v ovladacom paneli, ikona system, zalozka Advanced [?pokrocile? podrobne? v slovencine, neviem ako je to prelozene], tam je "startup and recovery" = spustanie a zotavovanie oddiel, a v nastaveni je "small memory dump (64kB)" pripadne "kernel memory dump" pripadne "complete memory dump". Ako su tieto polozky prelozene si naozaj netrufam ani odhadnut, prve nastavenie vygeneruje 64kB minidump, druhe vygerenuje dump pamate v ktorej sa nachadza jadro windowsu a jeho prinalezitosti a posledne nastavenie vypluje komplet celu pamat na disk v pripade bluescreenu.
samozrejme chceme to posledne. Pohladaj, nastav, ked sa to zrube mal by si mat ten subor memory.dmp v adresari c:\windows alebo tam kde mas nainstalovany windows.
drzim palec!
No mam tam to 64kb dam to posledne a co potom?
- kajfun
- Používateľ
vyborne, nasiel si to! Takze tam nastav "complete memory dump" pripadne nejaky slovensky/cesky equivalent potom musis resetnut pocitac aby sa to nove nastavenie prejavilo.
a nasledne uz len cakame... ked ti potom padne windows, vygeneruje ti to ten c:\windows\memory.dmp subor ako som spominal. Ten bude velky, zhruba tak 2GB - das mi vediet, posles mi ho na FTP a ja sa na neho kuknem. Pevne dufam, ze moje slabe znalosti assembleru x86/x64 budu stacit na najdenie priciny lebo castokrat je to rebus jak svina. Tieto sluzby inak poskytuju Microsoft Premium Support Services, ani nechci vediet kolko sa za to plati
v tomto momente by si ale mohol mat v adresari windows adresar s nazvom MINIDUMP - skus pozriet, C:\windows\minidump... ak tam mas nejake subory, spakuj ich rarom alebo zipom a daj mi vediet, aj na tie sa kuknem.
enjoy!
a nasledne uz len cakame... ked ti potom padne windows, vygeneruje ti to ten c:\windows\memory.dmp subor ako som spominal. Ten bude velky, zhruba tak 2GB - das mi vediet, posles mi ho na FTP a ja sa na neho kuknem. Pevne dufam, ze moje slabe znalosti assembleru x86/x64 budu stacit na najdenie priciny lebo castokrat je to rebus jak svina. Tieto sluzby inak poskytuju Microsoft Premium Support Services, ani nechci vediet kolko sa za to plati
v tomto momente by si ale mohol mat v adresari windows adresar s nazvom MINIDUMP - skus pozriet, C:\windows\minidump... ak tam mas nejake subory, spakuj ich rarom alebo zipom a daj mi vediet, aj na tie sa kuknem.
enjoy!
No prepol som to dal som rr a v to minidump som nic nenasiel ani vo windowse mam to takto nastawene ale uz som to prehodil na64kb
http://www.vlacik.sk/get.php?i=3931fb0dee
http://www.vlacik.sk/get.php?i=3931fb0dee
- MAHORELAS
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 31. Júl, 2008, 20:01
mne toto tiez zacalo robit a ani zaboha neviem preco
CPU:Intel Core 2 Duo E6400 @ 2.13GHz overclock 3.00GHz//RAM:4GB DDR2 Kingston 800Mhz//MB:GIGABYTE GA-EP35-DS3L//GPU:Saphire 5850//HDD Hitachi HDT7250 250 GB//Zdroj:Corsair TX650W