Najlepsi CPU chladic
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Re: Najlepsi CPU chladic
> Kajfun: Quada mas 6koveho alebo 9koveho? do 6xxx mozes kludne so vzduchom pustat 1.5V (v BIOSe), a do 9xxx 1.4V. 9kova
> rada ma dokonca PODSTATNE mensie % unikajuceho prudu (Leakage Current), takze sa PODSTATNE menej aj zahrievaju!
mam q6600 slacr, teda G0. Vsetky tieto veci som ovladal, ale som sa ulakomil na q6600ku za 3000,- slovenskych dukatov lebo tie nove 9xxx sa nedaju pretaktovat nejako supervyrazne viac [ked z toho vytrieskam o 400MHz navyse, mam to 10% realneho vykonu a castokraj aj menej a to mi nestoji za dvojnasobnu cenu procesora].
viem ze tych 1.5V tie procesory vydrzia, ja ho ale fakt nechcem trapit som sentimentalny, no co uz spravim.
> rada ma dokonca PODSTATNE mensie % unikajuceho prudu (Leakage Current), takze sa PODSTATNE menej aj zahrievaju!
mam q6600 slacr, teda G0. Vsetky tieto veci som ovladal, ale som sa ulakomil na q6600ku za 3000,- slovenskych dukatov lebo tie nove 9xxx sa nedaju pretaktovat nejako supervyrazne viac [ked z toho vytrieskam o 400MHz navyse, mam to 10% realneho vykonu a castokraj aj menej a to mi nestoji za dvojnasobnu cenu procesora].
viem ze tych 1.5V tie procesory vydrzia, ja ho ale fakt nechcem trapit som sentimentalny, no co uz spravim.
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
No dobre nasobit som nezabudol.ZoranICS napísal: eFatal2ty: tie teploty su mi nanic... pretaktuj aspon na 3.3GHz, nastav Vcore na 1.3850+, spusti OCCT a sprav screenshot tak po 20min. inak 366 = FSB 1464 (4x366) je na case aby si si vzal do ruky mudru knizku a anglicky slovnik
- eFatal2ty
- Používateľ
Tak som to skusil vsetky PCIe som dal na 101MHz, Tu poslednu blbost na 250MHz NB-SB , Zvolil som moznost Unlinked Ramku som nechal 800MHz a FSB som nastavil 1464MHz(4x366) ostatne som nechal na zakladnom takte. A napatie som nezdvihal. A potom sa mi zacal loadovat Win a zrazu taka modra tabulka a same hovadiny tam popisane od hora az dole. Uz som sa zlakol ze som pokazil Win. Ale vratil som to spat a islo to. Co som spravil zle?
Kajfun: noooo trapit ho zacnes tak pri 1,7V... Teda, s Q6600 zacnes trapit skor napajaci okruh na doske pri tej voltazi... moj papa pri ~4GHz nejakych 280W co je cez 170A!!!!! pripomeniem len, ze zeleznicne kolajnice zvaraju s 25A prudom
Ak sa to rozrata na tych 5 faz napajania (nie faz striedaveho prudu) tak to cini skoro 35A na jednu [tato kalkulacia plati pre moju dosku] co je este stale viac ako ten prud na zvaranie kolajnic
Cize u mna konci skor doska ako proc... ale nevidim vyznam tahat ho za tuto hranicu lebo uz aj takto nataktovany papa cely stroj cez 600W v zatazi... Ale ked ho dam na 3.6 pri 1.485V tak papa do 160W [samozrejme iba CPU pri plnej zatazi] co je v pohode.
eFatal2ty: VCore na 1.3850 si dal? RAMku na 1:1 a nastav VDIMM (abo VDDR) na tolko, kolko mas napisane na moduloch, CPU GTLREF na 63% (Alebo 0.63, obe - kedze mas stvorjadro)... Aku mas dosku? Ake mas ramky - a kolko modulov?
Ak sa to rozrata na tych 5 faz napajania (nie faz striedaveho prudu) tak to cini skoro 35A na jednu [tato kalkulacia plati pre moju dosku] co je este stale viac ako ten prud na zvaranie kolajnic
Cize u mna konci skor doska ako proc... ale nevidim vyznam tahat ho za tuto hranicu lebo uz aj takto nataktovany papa cely stroj cez 600W v zatazi... Ale ked ho dam na 3.6 pri 1.485V tak papa do 160W [samozrejme iba CPU pri plnej zatazi] co je v pohode.
eFatal2ty: VCore na 1.3850 si dal? RAMku na 1:1 a nastav VDIMM (abo VDDR) na tolko, kolko mas napisane na moduloch, CPU GTLREF na 63% (Alebo 0.63, obe - kedze mas stvorjadro)... Aku mas dosku? Ake mas ramky - a kolko modulov?
To je co? Popisuj presne, inak sa ti poradit neda...eFatal2ty napísal:...Tu poslednu blbost na 250MHz NB-SB...
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
OT: 25A na kolajnice??? jako nie som zvárač ale takto malým prúdom zvárať ocel?? ja som zváral tenký plech a mali sme nastavené 45A ale neviem aké napätie. Ale aj tak pri zváraní sa dávajú veľké prúdy a malé napätia, preto sa mi 25A na zváranie koľajníc zdá mrte málo. End OT
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- eFatal2ty
- Používateľ
Mam ASUS Striker Extreme a Corsair TWIN2X C5DHX Techn. DHX 2x2GB 800MHz. Referencny takt medzi North-South Bridge om dal 250MHz vraj to pomaha pri moznostiach taktovania. Ale napatie som nemenil , lebo tam nemam na vyber take 1.3850 len nieco medzi tym a potom uz len viac. Pamate maju v zaklade 2.1V. To RAM 1:1 myslis ze mam dat tak aby sa zvysovala zvysovanim FSB? A kde nastavim to VDIMM (abo VDDR), CPU GTLREF?ZoranICS napísal:eFatal2ty: VCore na 1.3850 si dal? RAMku na 1:1 a nastav VDIMM (abo VDDR) na tolko, kolko mas napisane na moduloch, CPU GTLREF na 63% (Alebo 0.63, obe - kedze mas stvorjadro)... Aku mas dosku? Ake mas ramky - a kolko modulov?
To je co? Popisuj presne, inak sa ti poradit neda...eFatal2ty napísal:...Tu poslednu blbost na 250MHz NB-SB...
Ospravedlnujem sa za vypadok...
Dalej sa ospravedlnujem za chybnu info ohladom toho zvarania... zle som sa pamatal... na tie kolajnice treba tak 160A (trochu som sa informoval..)
No a co sa tyka Striker extreme... nemam pre teba dobre spravy Striker extreme je asi ta najhorsia doska na svete. je to jedna svina nevyspytatelna... to hovorim zo skusenosti: ja som ich "zabil" tri... nForce680 je asi najkontroverznejsi chipset od nVidie. Niektory OCeri dosiahli neuveritelne vysledky s tou doskou a drviva vacsina prisla o nervy a zasamovrazdila sa hned po tom, ako tu sracku ritualne spalili a obetovali bohom pretaktovania...
Neexistuju prakticky ziadne "univerzalne rady" co sa tyka nastaveni na SE... ja som cital asi vsetky fora o OC ked som si ju kupil a ziadna z nich mi nepomohla... vsetky moje vysledky boli uplne unikatne, a dokonca vsetky tri ktore som mal sa spravali absolutne inak...
Jedina spolocna vec u kazdeho uzivatela bol fakt, ze kazdy z nas pouzival dost vysoke VTT(FSB Termination)... to je fakt jedine, s cim ti mozem pomoct
Je mi to luto!
Dalej sa ospravedlnujem za chybnu info ohladom toho zvarania... zle som sa pamatal... na tie kolajnice treba tak 160A (trochu som sa informoval..)
No a co sa tyka Striker extreme... nemam pre teba dobre spravy Striker extreme je asi ta najhorsia doska na svete. je to jedna svina nevyspytatelna... to hovorim zo skusenosti: ja som ich "zabil" tri... nForce680 je asi najkontroverznejsi chipset od nVidie. Niektory OCeri dosiahli neuveritelne vysledky s tou doskou a drviva vacsina prisla o nervy a zasamovrazdila sa hned po tom, ako tu sracku ritualne spalili a obetovali bohom pretaktovania...
Neexistuju prakticky ziadne "univerzalne rady" co sa tyka nastaveni na SE... ja som cital asi vsetky fora o OC ked som si ju kupil a ziadna z nich mi nepomohla... vsetky moje vysledky boli uplne unikatne, a dokonca vsetky tri ktore som mal sa spravali absolutne inak...
Jedina spolocna vec u kazdeho uzivatela bol fakt, ze kazdy z nas pouzival dost vysoke VTT(FSB Termination)... to je fakt jedine, s cim ti mozem pomoct
Je mi to luto!
- eFatal2ty
- Používateľ
Tak ju mozem rovno smarit von oknom. Naco taku sprostu dosku spravili? S dusikom da aj neviem kolko ale na vzduchu nic. Neda sa reklamovat?(kupena v AGEM-e)
reklamovat ju mozes, ale urcite nie s dovodom, ze sa neda taktovat...
- eFatal2ty
- Používateľ
Tak s akym? A daju mi inaksiu? Lebo taka sa tam uz nepredava.ZoranICS napísal:reklamovat ju mozes, ale urcite nie s dovodom, ze sa neda taktovat...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
So ziadnym. Ak ti ide doska pri standardnych taktoch, tak si skoncil a nemas narok na reklamaciu. Duplom nie vo velkoobchode.eFatal2ty napísal:Tak s akym? A daju mi inaksiu? Lebo taka sa tam uz nepredava.ZoranICS napísal:reklamovat ju mozes, ale urcite nie s dovodom, ze sa neda taktovat...
Potvrdzujem faugusztin-ové slová, na tej doske nevyreklamuješ nič.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- eFatal2ty
- Používateľ
No asi sa s tym musim zmierit.
Čo takto napísať do nákupnej poradne? Tu sa "baví" o "najlepšom" CPU chladiči...