Hi,
mam MSI P7N Diamond (bios 1.1 052108) a Q9450. Snazil som sa to pretaktovat ale bohuzial neviem sa dostat cez 348 fsb (1390 rated).
Q9450 - base fsb 333, vid: 1.15V, revision: C1
toto su maximalne hodnoty na ktorych mi to islo
System clock mode: Linked
FSB Clock: 1390 (base 348)
Adjust CPU Ratio: 8 (8 je max)
CPU Voltage: (VID: 1.15) + 0.05 = 1.2V
ostatne veci som nemenil
Chladic: Artic Cooling Freezer 7 Pro
s takou doskou a procesorom by sa malo dat dostat aj na 3.8GHz v pohode, nerozumiem preco mi to nejde.
Nastavujem zle napatie alebo mam pouzivat System clock mode manual?
Prosim poradte niekto ako mam postupovat. dik.
P7N Diamond + Q9450 overclock
Re: P7N Diamond + Q9450 overclock
:/. Ake hodnoty? vsetko som napisal nie? base fsb 333, dostal som sa max na 348. base vcore 1.15V zdvihol som na 1.2V. Co viac potrebujes vediet? Kludne napisem len mi povedz corottenkiwi napísal:Keby som bola princezna Arabela, hodnoty z BIOS-u by som si pozrela,
a keby som nejaku radu chcela, tak tie hodnoty, by som sem hodila.
- PeRi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Nov, 2007, 08:00
Ja by som na tvojom mieste tú latu jednoducho zlomil na kolene ... MSI sú všeobecne jedny s najsračkovejsích dosiek a ešte k tomu sa nanich jednoducho taktovať nedá, taká je realita ... Už tým, že si si kúpil na taktovanie štvorjadráku hentakú opachu si spravil obrovskú chybu ... Čo nečítaš recenzie ? Slušny OC-recenzent sa s ňou nedostal nad 380FSB a to je pri doske za pomaly sedem litrov k smiechu ... ASUS-ka ale GIGABYT-ka za 2 tisícky by ti spravila určo lepšiu službu ... Kukni tieto články a budeš múdrejší, potom daj vedieť kam si sa dostal ... http://www.overclockersclub.com/reviews ... mond/4.htm
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
http://forum.boinc.sk/viewtopic.php?f=31&t=284
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
http://forum.boinc.sk/viewtopic.php?f=31&t=284
CPU: AMD RYZEN 5 3600@ 4400Mhz| Cooler: Silverstone PF240W PermaFrost | MoBo: ASUS TUF Gaming B-550 Plus | RAM: Patriot Viper Steel Series 16 GB KIT DDR4 3733 Mhz CL17 | GPU: GIGABYTE RTX 3060Ti EAGLE OC | PSU: Seasonic Focus GX 650 W Gold | SSD1: ADATA XPG SX8200 Pro 1TB | SSD2: Kingston A400 240 GB | HDD: Samsung 1TB | Mouse: Logitech G3 | Case: Phanteks Eclipse P400A
teplota 52 vo full loade (32 idle), napatie som zvysil ale dalej to nepustilo :/ proste vobec nebootol a po par restartoch sa loadli defaultne nastavenia biosu
je mi to divne, ze s tou doskou sa neda taktovat ked ludia s nou dosiahli takt 3.8GHz na presne tom istom procesore
je mi to divne, ze s tou doskou sa neda taktovat ked ludia s nou dosiahli takt 3.8GHz na presne tom istom procesore
divné to nie je... MSI a k tomu nVidia čipset je smrteľná kombinácia, ale teraz je to už jedno...
v cpu features alebo overclocking alebo v niečom takom, kde budeš mať možnosti cpu, všetko vypni... sú tam veci ako Thermal control, Spread spectrum, C1, Execute Disable ... , Virtualization... len násobič nastav čo najväčší
ramky si daj na unlinked... a nastav im frekvenciu 800, časovanie 5-5-5-18, voltáž 1.8-2.0 V
ďalej voltáže:
CPU voltage: daj aspoň 1.3V, to by si mal ešte v pohode uchladiť.. samozrejme sleduj teploty v Coretemp alebo Realtemp
CPU VVT alebo vFSB: toto quadcore potrebuje viac, takže daj napr. na 1.3V, ale možno budeš potrebovať viac, max. ale 1.4-1.45V...
CPU PLL: začni na nejakých 1.52 alebo 1.56, ale pravdepodobne budeš potrebovať aj 1.6V....
ram: daj, čo som písal alebo čo je v špecifikáciach pre ne
NB Core: začal by som aspon na 1.35, kedže je to shitná nVidia, bude ti to nenormálne piecť a pravdepodobne budeš potrebovať aj 1.4-1.5V, možno ešte viacej, skúšaj to pomaly... a neviem, či to uchladíš, toto je dosť limit u nVidie, na to treba vodník... pri skúšaní možeš kľudne to NB ofukovať ventilátorom...
SB Core: okolo 1.50-1.55V.. ale možeš skúsiť najprv aj menej
1.2V HT Voltage: začni zdola, pre vyššie fsb budeš potrebovať aj 1.3V, možno aj 1.4V
a ak tam máš niekde LoadLine Calibration, tak ho zapni...
musíš skúšať, takto sa to ťažko povie, kde je chyba.. a aj málo ľudí ma tieto dosky a skúsenosti, lebo na toto sa nedá dať ani len nahovoriť... ale ako vidieť, niekomu sa to podarilo
v cpu features alebo overclocking alebo v niečom takom, kde budeš mať možnosti cpu, všetko vypni... sú tam veci ako Thermal control, Spread spectrum, C1, Execute Disable ... , Virtualization... len násobič nastav čo najväčší
ramky si daj na unlinked... a nastav im frekvenciu 800, časovanie 5-5-5-18, voltáž 1.8-2.0 V
ďalej voltáže:
CPU voltage: daj aspoň 1.3V, to by si mal ešte v pohode uchladiť.. samozrejme sleduj teploty v Coretemp alebo Realtemp
CPU VVT alebo vFSB: toto quadcore potrebuje viac, takže daj napr. na 1.3V, ale možno budeš potrebovať viac, max. ale 1.4-1.45V...
CPU PLL: začni na nejakých 1.52 alebo 1.56, ale pravdepodobne budeš potrebovať aj 1.6V....
ram: daj, čo som písal alebo čo je v špecifikáciach pre ne
NB Core: začal by som aspon na 1.35, kedže je to shitná nVidia, bude ti to nenormálne piecť a pravdepodobne budeš potrebovať aj 1.4-1.5V, možno ešte viacej, skúšaj to pomaly... a neviem, či to uchladíš, toto je dosť limit u nVidie, na to treba vodník... pri skúšaní možeš kľudne to NB ofukovať ventilátorom...
SB Core: okolo 1.50-1.55V.. ale možeš skúsiť najprv aj menej
1.2V HT Voltage: začni zdola, pre vyššie fsb budeš potrebovať aj 1.3V, možno aj 1.4V
a ak tam máš niekde LoadLine Calibration, tak ho zapni...
musíš skúšať, takto sa to ťažko povie, kde je chyba.. a aj málo ľudí ma tieto dosky a skúsenosti, lebo na toto sa nedá dať ani len nahovoriť... ale ako vidieť, niekomu sa to podarilo
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
dik skusim to vecer ked pridem z roboty... to, ze som sa nedostal na vyssi takt mohlo byt sposobene tym, ze som nemenil ostatne napatia a menil len CPU? asi ked dviham fsb tak aj ostatne napatia musia ist hore ze?
mne ten procak na v core 1.134 alebo tak nejak siel na 3200 ))) tak chlape nevem co s tym mozes mat je pravdou ze msi je na to je asi daco take ako ked som ja mal kedysi asrock )) ak ti to nepojde aj ked setko hento povypinas porozmyslaj nad novou doskou s tym procakom sa daju robit divi alebo skus novy bios mozno pomoze potom daj vediet co a ako zaujima ma to
Intel core 2 QUAD Q9450 3.040 Ghz ventik Pošahany BOX... zatiaľ Motherboard ASUS P5Q Deluxe grafa GAINWARD 9600 GT 750/1950/999 CORSAIR DDR2 2x2048MB 912MHz TWIN2X C4DHX Tech. HDD Maxtor 250 GB a Hitachi 320 GB Zdroj forton blue storm II 500 Watt napalka LG niQdy si taku nekupujte ) ASUS 4 EVER