Zdravím !
Mám konečne vodníka a neche sa mi kupovať destilovanú vodu z benzínovej pumpy, tak by som si chcel spraviť homemade vodu
Postup: nalejem vodu do rýchlovarnej kanvici necham zovriet po zovretí nechám vychladnúť na izbovú teplotu potom prelejem cez sitko s vatou do čistej flašky alebo niečoho alebo rovno do vodníka..
Moja otázka môžem to tak spraviť?
ďakujem
ak to dobre chapem tak by si nevyrobil destilovanu vodu ale by si iba prevaril vodu z vodovodu a potom ju prefiltroval ... destilacia je daco ine
neviem sice preco stale menis vodu ale videl som vodnikov s polrocnou vodou a ani znamka po bakteriach a tak ... ide o to (ako je napisane vyzsie) pouzivat deionizovanu vodu a daco proti organizmom ...
Už je to možno zbytočné, ale keď si zoberieš tak tu v PD som to v drogérii kúpil za 12,-Sk/liter.
Väčšie balenie /4-5 litrov/ bolo zrejme lacnejšie.
Aj tak som ju ešte nepoužil, nakoľko mám ešte troška zelenej Alphacoly od Gaba.
No kupil som 1l ale nie destilovanu ale demineralizovanu..kedze som prisiel na benzinku tak nemaly tam destilovanu a tak sa pytam chlapika v pokladni ci je to to iste ako destilovana voda a ze ano je....no lenze mne sa to nezda ...ako je to ?
Ak to chces robit velke mnozstvo, zaobstaraj si tlakovy hrniec (treba upravit, aby si nevyrabal mineralku bohatu na hlinik ), alebo pouzi nejak stary smaltovany s tesnou prikrivkou, vyber tam ten vrch z ktoreho za odparuje, pripoj tam hadicu, zatoc do spiraly (aspon 2 metre hadicky), vytvoris kondenzator, musi to mat nejaky spad. Potom uz len naliat do 3/4 vodu a nechat hodinu bublat
Samozrejme ten spodok mineralky na dne hrnca nechaj/vylej a pred kazdym pouzitim riadne umi.
Mozes viac krat.
Energeticky sa ti to neoplati, ta destilka nieje zas tak draha.
alebo deda co na zahradke pali slivku to je moj zdroj destilovanej vody ...do toho metyl alkohol prodi havedi (by dedusko) a nemam problem. BTW tu destilku som skusla robit aj doma... ale je to na nervy, kym ti nakvapka liter tak zosedivies...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X