Skrytá patícia a reinštalovanie
Skrytá patícia a reinštalovanie
Chcem si preinštalovať komplet celú vistu nanovo. cez acer recovery mi dá tieto možnosti:
[img=http://img153.imageshack.us/img153/4820/ercvrep7.th.jpg]
myslel som, že keď dám to prevé "to factory default" tak to spraví to čom som myslel, že sformatuje c-čko a proste tam dá nanovo inštaláciu, ale spravilo to prd.. (sorry) len sa ma to stokrát opýtalo či to fakt ale fakt chcem a nič. resp. nepreinštalovalo to win.
User´s backup nemám lebo som nerobil. A hlavne sa chcem spýtať na to tretie. Tam to bude bootovať z tej skrytej partície alebo musím mať to CD/DVD ktoré tam píše, že mám mať? Načo je potom tá skrytá partícia. Resp. viete mne laikovi vysvetliť ako preinštalujem tu vistu do default? teda nech to spraví aj tak ako keď som ho kúpil. nič som nemusel klikať, písať a pod. len som otvoril book a "doinštalovala" sa vista sama.. Dá sa to? Ak áno viete mi sem prosím hodiť niekto nejaký postup (presný) ako sa k tomu dopracujem? vďaka
[img=http://img153.imageshack.us/img153/4820/ercvrep7.th.jpg]
myslel som, že keď dám to prevé "to factory default" tak to spraví to čom som myslel, že sformatuje c-čko a proste tam dá nanovo inštaláciu, ale spravilo to prd.. (sorry) len sa ma to stokrát opýtalo či to fakt ale fakt chcem a nič. resp. nepreinštalovalo to win.
User´s backup nemám lebo som nerobil. A hlavne sa chcem spýtať na to tretie. Tam to bude bootovať z tej skrytej partície alebo musím mať to CD/DVD ktoré tam píše, že mám mať? Načo je potom tá skrytá partícia. Resp. viete mne laikovi vysvetliť ako preinštalujem tu vistu do default? teda nech to spraví aj tak ako keď som ho kúpil. nič som nemusel klikať, písať a pod. len som otvoril book a "doinštalovala" sa vista sama.. Dá sa to? Ak áno viete mi sem prosím hodiť niekto nejaký postup (presný) ako sa k tomu dopracujem? vďaka
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Re: Skrytá patícia a reinštalovanie
Skus este ALT+F10 pocas POSTu biosu (v nom si zapni nieco ako D2D recovery), ten ti spusti recovery
.
alt+F10 mi dalo tie isté možnosti ako vo vyššie odfotenom obrázku. takže nič ak nemám DVD alebo back up. ak sa cez F2 dostanem do boot menu, tak tam pod "boot" sú tieto možnosti:
Boot priority order:
1: 1DE0: WDC atď...
2. 1DE1:
3. CD/DVD Optiarc DVD atď...
4. USB HDD:
5. USB CD/DVD:
6. USB FDD:
7. USB KEY:
tam sa nejak nedá spustiť cez tú 1. alebo 2. možnosť tá reinštalácia? a ak áno treba tam potom niečo nastavoať alebo celá inštalácia by prebehla sama?
Boot priority order:
1: 1DE0: WDC atď...
2. 1DE1:
3. CD/DVD Optiarc DVD atď...
4. USB HDD:
5. USB CD/DVD:
6. USB FDD:
7. USB KEY:
tam sa nejak nedá spustiť cez tú 1. alebo 2. možnosť tá reinštalácia? a ak áno treba tam potom niečo nastavoať alebo celá inštalácia by prebehla sama?
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Normálne sa mi to nechce veriť, že mi nikto nevie s mojím problémom poradiť. To sa fakt nedá nejako "vyrobiť" úplne nová čistá vista z tej skrytej partície alebo to nikto nevie ako sa to robí? ja nechápem.. kurnik, že som ja nešiel študovať na tu FEIku..
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ked sme uz vycerpali vsetky moznosti ostava posledne : "pozriet sa do manualu".....
- v kniske co si dostal k NB je tan postup detailne popisany!!!! (vydel som to!)
T.
- v kniske co si dostal k NB je tan postup detailne popisany!!!! (vydel som to!)
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
bohužial ten je doma a ja som na intráku. dobre. neva. kašlem na to. dik
ide to cez to alt+F10. dá to síce tie isté možnosti ako priamo v eRecvery vo windowse, ale tu to prebehne ako má. dik
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
co znamena "neprebehne ako ma" ????
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
posledne som písal, že "prebehne" ako má nie "neprebehne".. ale to predtým, bolo to, že sa to tvárilo, že ide dať systém do pôvodného stavu, aj sa ma na niečo opýtalo, upozornilo ma, že musím zálohovať súbory a tak ďalej.. aj heslo odomňa chcelo, aj sa to zreštartovalo a zas niečo opýtalo, bola nabehnutá "acer obrazovka-pozadie" a please wait..... a potom reštart a všetko bolo tak ako predtým. proste to nespravilo nič. ale cez F2, následnom reštarte a použitím alt+F10 dalo tiež tie isté možnosti ale všetko už prebehlo ako malo a systém je v prvotnom stave..
Tak som rád že ti to ide Ja mam na Acer ťažké srdce kvoli tomu ze sa im nechce robit unattended inštalácia jak to robia tí "normálnejší" výrobcovia...
.
aj ja. už len nahodím sp1, ovládače s tým spojené a celé to BackUp-nem. ale neviem či ten backup urobí aj so SP1 a novými ovládačmi. dúfam, že hej. potom chcem zohnať presný postup na to ako nainštalovať xp-čko.. to zas bude vypytovania a čítania..