Rozdelenie partícií

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
blackbox
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 27. Mar, 2008, 14:00

Rozdelenie partícií

Príspevok od používateľa blackbox »

Po preinštalovaní visty som si dal rozdelenie partícií priamo vo viste bez íného programu. avšak dalo mi možnosť zmenšiť Cčko maximálne na cca 63 GB. Zostáva tam ale stále voľných cca 42 GB. Píše tam niečo o stránkovacích súboroch a pod. veci, ktorým nerozumiem. Dá sa to napr. v programe Acronis Disk Director Suite zmenšiť aj na menej alebo sa to už viac nedá? Alebo týmto programom to pôjde ale riskujem, že niečo "potentujem"?

A keďže nechcem zakladať nový thread (už som ich narobil dosť :red: ) tak sa chcem ešte spýtať na to, že ak si teraz nahodím SP1 + ovládače SP1 a dám backup v eRecovery, tak zálohu to spraví aj s novými ovládačmi a SP1?
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Rozdelenie partícií

Príspevok od používateľa Snake »

Najlepsie zmensit cez Acronis, tam si to nastavis jak chces :)

.
blackbox
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 27. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa blackbox »

len to chcem vedieť, či to môžem zmenšiť aj na menej ako to odporučil windows, resp. na menej ma nepustil. ak ten acronis dovoli zmenšiť aj na menej tak či to nespôsobí niečo, čo nebude v súlade s "kostolným poriadkom windowsu". a ak nie tak koľko odporúčate,že si môžem zmnešiť Cčko? To už potom nebudme používať na nič iba tam nahodím pár programov ako mozzila, antivir a pod programy, ktoré dokopy nebudú veľa zaberať.. zvyšok ako sťahované súbory, filmy, hudba atď už bude všetko len na Dčku. Bude na Cčko stačiť napr len 20 alebo 30 GB? a keď budem zas niekedy recovery systém pôjde to v pohode ak tam bude manej ako tých 63 GB pod ktoré ma už systém nepustil?
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

Nic sa nestane, resp. nemalo by, neviem ako to recovery, ale asus recovery ti normalne zmaze particie a nahodi si ich nanovo, treba vyskusat no :)

.

Návrat na "Operačné Systémy"