Win a RAM
- sweet
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
Win a RAM
- takze zachvilu bude novy book (T7700,4GB Ram,8600) a neviem aky OS vybrat
- rad by som ostal pri XP aj ked nebude vyuzita cela ram
- alebo mam prejst na XP 64bit alebo uz na Vistu 64bit
- aka by bola najlepsia volba kedze si chcem aj nieco zahrat
- rad by som ostal pri XP aj ked nebude vyuzita cela ram
- alebo mam prejst na XP 64bit alebo uz na Vistu 64bit
- aka by bola najlepsia volba kedze si chcem aj nieco zahrat
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Re: Win a RAM
Vista x64 a zahráš si všetko...
Nedrž sa tých blbostí čo sa popísalo o viste. Idem na Viste cca. trištvrte roka, každý deň pri PC rôzne inštalácie a pod.
Žiaden väčší problém som nezaznamenal, a aj keď nejaký bol, tak sa ľahko vyriešil.
Nedrž sa tých blbostí čo sa popísalo o viste. Idem na Viste cca. trištvrte roka, každý deň pri PC rôzne inštalácie a pod.
Žiaden väčší problém som nezaznamenal, a aj keď nejaký bol, tak sa ľahko vyriešil.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
určite netreba váhať nad 64bit. OS, ktorý využije "celú ram"
...a rovnako by som neváhal nad Vistou, niet dôvodu zostávať pri staršom OS
osobne som používal dlhšiu dobu 64bit. XP, momentálne 64bit. Vista (Home Premium) a späť k XP by som už nešiel.
...a rovnako by som neváhal nad Vistou, niet dôvodu zostávať pri staršom OS
osobne som používal dlhšiu dobu 64bit. XP, momentálne 64bit. Vista (Home Premium) a späť k XP by som už nešiel.
Tiez asi poviem to co tu uz bolo povedane ale jednoznacne Vistu x64, predpokladam ze 16bitove aplikacie nechces spustat takze by som nevahal
.
- sweet
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
- ja len kvoli tomu ze v xp je vsetko trocha rychlejsie(aj ked na compoch kde bola vista bolo 1gb alebo max 2gb ram)
- skor by som radsej dal 64b XP ale ak hovorite ze je najlepsie vista tak potom asi vista
- s vistou este nemam skusenosti bo mam uz dlho XP
- to Bikermotyl: preco by si sa uz k XP nevratil?
- skor by som radsej dal 64b XP ale ak hovorite ze je najlepsie vista tak potom asi vista
- s vistou este nemam skusenosti bo mam uz dlho XP
- to Bikermotyl: preco by si sa uz k XP nevratil?
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W
lebo XP je blbost oproti viste, vista ponuka OVELA vacsi komfort co sa tyka praci so subormi (integrovane hladanie a podobne). cely explorer bol redizajnovany na co najvacsiu spokojnost, proste, XP sa nechyta, porovnanie explorera XP vs Vista...
+ su tam dalsie serepeticky s ktorymi som osobne ja viac ako spokojny (tienove kopie mi neraz zachranili subory a tym padom peniaze)
+ su tam dalsie serepeticky s ktorymi som osobne ja viac ako spokojny (tienove kopie mi neraz zachranili subory a tym padom peniaze)
.
snake, tak to je dost blbe ked hodnotis systemy hlavne co sa tyka vzhladu a btw. kukni si co zerie systemovych prostriedkov Vista a kolko Xp. Vista bleee, nebyt notebookov kam ich nasilu instaluju (tiez blbost davat na NB S 1GB RAM system, ktory pre svoj optimalny chod potrebuje aspon 2GB RAM) tak Vista-Hlista by veru nedosahovala ani desatinu z podielu na trhu co ma teraz.
A co sa tyka tych kopii, na XP je kopec free programov na zalohovanie. Ja pouzivam napr. Kobian a je to POHODY
A co sa tyka tych kopii, na XP je kopec free programov na zalohovanie. Ja pouzivam napr. Kobian a je to POHODY
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Uzasna veta hlavne k mojej osobe sa hodi, ze ja hodnotim systemy podla vzhladu, zober si z mojho prispevku viac nez len pohlad na obrazkynewmi napísal:snake, tak to je dost blbe ked hodnotis systemy hlavne co sa tyka vzhladu
finish aj ja pouzivam Acronis, ale tu sa bavime o inom zalohovani (o5 pozriet moj post)A co sa tyka tych kopii, na XP je kopec free programov na zalohovanie. Ja pouzivam napr. Kobian a je to POHODY
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
newmi, tak to je dost blbe ked hodnotis systemy iba podla toho kolko volnej RAM vidis po nabootovani systemu. Usability je v pripade Visty naozaj niekde uplne inde (ja uz menu ani nepouzivam, aplikacie spustam Ctrl+Esc, par pismeniek, Enter). A ze to ide normalne az na pocitacoch s 2GB RAM ? No a ? Pytam sa, kto si dnes kupuje pocitac s menej ako 2GB pamate ? Ze to chces pouzivat na starom PC ? No a ? Tak ho upgraduj. Tak ako kvoli hram upgradujete kazdy polrok, tak nedokazete urobit jeden upgrade kvoli OS za 7 rokov ?
To RAM bol PRIKLAD. A ja som pisal o NOTEBOOKOCH kde sa RAM upraduje o dost tazsie ako v pripade desktop pc. A o "kvalitach" Visty svedci aj fakt ako "ochotne a rychlo" prechadza na ne podnikova sfera a pokial sa pamatam, tak Vistu DOST osekali oproti povodnemu zameru (napr. WGA a dalsie veci na ktore si narychlo nespomeniem) a ako najvacsi pokrok oproti XP prezentovali najma nejake trapne AERO efekty, no dakujem pekne, heh.faugusztin napísal:newmi, tak to je dost blbe ked hodnotis systemy iba podla toho kolko volnej RAM vidis po nabootovani systemu. Usability je v pripade Visty naozaj niekde uplne inde (ja uz menu ani nepouzivam, aplikacie spustam Ctrl+Esc, par pismeniek, Enter). A ze to ide normalne az na pocitacoch s 2GB RAM ? No a ? Pytam sa, kto si dnes kupuje pocitac s menej ako 2GB pamate ? Ze to chces pouzivat na starom PC ? No a ? Tak ho upgraduj. Tak ako kvoli hram upgradujete kazdy polrok, tak nedokazete urobit jeden upgrade kvoli OS za 7 rokov ?
snake:
mi chces povedat, ze si nepisal o vzhlade exploreru. A btw, kto chce NAOZAJ PRACOVAT so subormi, tak pouziva nejakeho suboroveho manazera a nie ten nepohodlny windows explorer, howgh!
Hmm, tienove kopie ti zachranili subory, to akoze po pade systemu?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Podnikova sfera je trosku ina sfera, on nejde kupovat OS do firmy, takze podnikovu sferu vynechajme z tejto debaty lebo ten argument je imho mimo misu v tomto pripade, o uspesnosti visty sa mozme bavit kolko chceme, opakuje sa to rok co rok, XP bol tiez diabol, kazdy mal 98cky a bolo im dobre, potom uz kazdy presiel na XP (a aj to malo prehnane naroky na tu dobu!) a bol klud, teraz tu akurat nic ine nebudeme riesit len kecy o tom aka je vista v 21. storoci nenazrana na pamat a ze radsej ju mali spravit ako command line a nedavat tam aero efekty ktore sprijemnia prostredie aj mimo hier a nenabadaju uzivatelov si tieto systemy modifikovat nejakym skinom co vedie k degradacii vykonu...
//EDIT: ale ja porovnavam explorer XP vs explorer vista, nie explorer windows vs. total commander
nie, nie po pade systemu, po mojom neumyselnom CTRL+S alebo shift-delete-enter
//EDIT: ale ja porovnavam explorer XP vs explorer vista, nie explorer windows vs. total commander
nie, nie po pade systemu, po mojom neumyselnom CTRL+S alebo shift-delete-enter
.
No lenze dalsie windows uz klopu na dvere a kopec ludi Vistu proste radsej preskoci ale Ok nebudem pisat o "kvalitach" visty, uz sa to ubera a kazdy ma iny vkus
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ale no tak, za prve sa bavime o notase, kde bude 4GB RAM a T7700. Takze o nejakom nedostatocnom procesore ci malej pamati nemoze byt rec. Takze o com sa este bavime ? O silnom vyuzivani disku ? Iste, cca prvy tyzden, pokym nezindexuje disky. Ze to robi agresivnejsie ako XP ? Stale ho mozes vypnut.newmi napísal:To RAM bol PRIKLAD. A ja som pisal o NOTEBOOKOCH kde sa RAM upraduje o dost tazsie ako v pripade desktop pc.
Jednoducho do toho notasu Vista 64-bit patri, a za tym si stojim.
Este k tomu upgradu - to je cca 900 Sk za 2GB SO-DIMM DDR2 modul tak vela ? Iste, na 8GB sa zatial neoplati upgradovat . Ale 4GB je uplne lacna zalezitost, navyse vacsina notebookov v cene nad 20 tisic uz ma 2 ci 3GB RAM od vyrobcu,
newmi: OT sa to neubera, v threade o vybere OS debata o vybere OS nie je OT
Edit: A jasne, dalsie Windows uz klopu na dvere... Ocakava sa v druhej polovici 2009, co pri dodrziavani planov od MS bude skor zaciatok roku 2011
fauguzstin:
ale ja som nepisal ze do toho konkretneho NB nepatri
tak ked nie OT, tak sa to zvrhava do flame a zatial som tu jediny zastanca Xp, pomooooc
ale kopec ich ma ledva 1 GB
no ale aby sme si rozumeli, keby som teraz kupoval notas DOSTATOCNE hw vybaveny aby SVIZNE behala Vista, tak by som si ju tam kludne nechal a nedowngradoval na XP
ale ja som nepisal ze do toho konkretneho NB nepatri
tak ked nie OT, tak sa to zvrhava do flame a zatial som tu jediny zastanca Xp, pomooooc
ale kopec ich ma ledva 1 GB
no ale aby sme si rozumeli, keby som teraz kupoval notas DOSTATOCNE hw vybaveny aby SVIZNE behala Vista, tak by som si ju tam kludne nechal a nedowngradoval na XP
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Neviem prečo takto píšeš, keď je to presne naopak. V XP-čkach ti taký Skype spapá 55MB a vo Viste 23MB, takisto aj iné programy. Takže Vista pohcuje na programy určite menej systémových prostriedkov ako XP.newmi napísal:...snake, tak to je dost blbe ked hodnotis systemy hlavne co sa tyka vzhladu a btw. kukni si co zerie systemovych prostriedkov Vista a kolko Xp....
Ešte jedna vec. Tí čo sa bránia Viste, tak časom aj tak na ňu zrejme prejdú a my, čo na nej už fičíme, budeme mať obrovskú výhodu a náskok.
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64