Poradte mi prosim.
V PC mam styri HDD 1xWD60GB_IDE-0;2xSG160GB_SATA RAID-0;1xMAXTOR120GB_IDE-1(suflik).mam instalovane dva systemy na IDE-0 a SATA RAID-0.Bootujem z disku IDE-0. Vsetko je v poriadku pokil nezasuniem suplik (teda HDD MAXTOR120GB_IDE-1)teda zmeni sa mi pozicia disku SATA a nieje mozne nabootovat system z tohto disku.Ukazka bootcfg :
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP SATA" /
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP IDE" /
za kazdu pomoc dakujem
ako nastavit "bootcfg"?
Re: ako nastavit "bootcfg"?
Neviem či v tomto prípade je možné nejaké riešenie. Napadá ma doplniť toto ako ďalší riadok do výpisu:
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="windows so zapojenym suflikom" /
Ak to pomôže.....
Totiž doska prioritne hľadá na diskoch IDE a keď pripojíš šuflík tak SATA disk je odsunutý na ďalšiu pozíciu.... Za pokus to stojí nepokazíš tým nič.
Možno by vtom riadku malo byť zmenené aj disk(1) -nie som si istý treba skúsiť.
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="windows so zapojenym suflikom" /
Ak to pomôže.....
Totiž doska prioritne hľadá na diskoch IDE a keď pripojíš šuflík tak SATA disk je odsunutý na ďalšiu pozíciu.... Za pokus to stojí nepokazíš tým nič.
Možno by vtom riadku malo byť zmenené aj disk(1) -nie som si istý treba skúsiť.
Dik.
Vyzera to tak jednoducho a uz som to aj odskusal a "cuduj sa svete" funguje.Ta prva moznost s disk(0) Este raz dik
Vyzera to tak jednoducho a uz som to aj odskusal a "cuduj sa svete" funguje.Ta prva moznost s disk(0) Este raz dik
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Ahojte, potrebujem poradiť...
Mám jeden disk rozdelený na 3 partície (C - primarny windows, D - data, F - dalsi windows) Pri štarte som si mohol zvoliť, ktorý windows nabootovať. Klasika. Nedávno som primárny windows vrátil do stavu ako bol pred pár mesiacmi (som obnovil zálohu). Ale teraz uz nieje v boot súbore ten druhý windows. Ako to tam dopísať??
Teraz to mám tak:
Riešenie ?! :
Ďakujem za pomoc.
Mám jeden disk rozdelený na 3 partície (C - primarny windows, D - data, F - dalsi windows) Pri štarte som si mohol zvoliť, ktorý windows nabootovať. Klasika. Nedávno som primárny windows vrátil do stavu ako bol pred pár mesiacmi (som obnovil zálohu). Ale teraz uz nieje v boot súbore ten druhý windows. Ako to tam dopísať??
Teraz to mám tak:
Kód: Vybrať všetko
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (ten druhy windows)"
Spoiler: ukázať
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
ja by som skor povedal ze v zatvorke za partition ma byt trojka a nie dvojka:
jednicka je prva partition, odkial bootujes hlavny windows
dvojka je datova partition
trojka je partition odkial chces bootovat "ten druhy windows"
inak mozes to beztrestne vyskusat, ked sa pomylis nic nepokazis. Resetnes stroj, normalne nabootujes ten hlavny windows a opravis sa. Takze tam daj trojku a ak nebude fungovat tak dvojku.
daj vediet ako to dopadlo.
jednicka je prva partition, odkial bootujes hlavny windows
dvojka je datova partition
trojka je partition odkial chces bootovat "ten druhy windows"
inak mozes to beztrestne vyskusat, ked sa pomylis nic nepokazis. Resetnes stroj, normalne nabootujes ten hlavny windows a opravis sa. Takze tam daj trojku a ak nebude fungovat tak dvojku.
daj vediet ako to dopadlo.
- Danix64
- Používateľ
asi to bude dvojka, lebo partícia s tým druhým windowsom je fyzicky v strede medzi partíciou s primárnym windowsom a partíciou s dátami ... veď uvidíme, keď vyskúšam
- Danix64
- Používateľ
Funguje to
takto:
takto:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (ten druhy windows)"
Ahojte,
Podla mna, toto su veci "pokus-dosledok" a pokial aspon tusis co robis, naucis sa viac, ako keby Ti to niekto ukazuje...
Moj pripad
M
Podla mna, toto su veci "pokus-dosledok" a pokial aspon tusis co robis, naucis sa viac, ako keby Ti to niekto ukazuje...
Moj pripad
M