ASUS Eee PC, predaj na slovensku, ceny, skusenosti...
tebe sa ho podarilo pretaktovat?? na ake hodnoty si sa stabilne dostal, co sa tyka display-a, nezda sa ti byt velmi maly?? Da sa na klavesnici plnohodnotne pisat? Neni su klavesy prilis male? Da sa s win xp v pohode pracovat, alebo treba na vsetko cakat, az nervy tecu
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
pri Eee PC netecu nervy
ahoj,
cerstva instalacia Windows XP bezi na Eee PC prekvapujuco rychlo. Fakt je mini notebook Eee PC prekvapivo rychly na to aku ma nizku taktovaciu frekvenciu.
Myslim, ze obcas idu tie Windowsy rychlejsie ako na klasickych notebookoch Vista
Treba odskusat. A pretaktovavat netreba.
Klavesy su ale ozaj dost mrnave. Ale da sa na ne zvyknut casom.
Ale slohove prace sa ti budu lepsie pisat na klasickej klavesnici.
Odolnost:
videorecenzia tu:
http://www.eee-pc.sk/index.php?option=c ... &Itemid=29
Treba vidiet, co vsetko vydrzi.
Dusan
cerstva instalacia Windows XP bezi na Eee PC prekvapujuco rychlo. Fakt je mini notebook Eee PC prekvapivo rychly na to aku ma nizku taktovaciu frekvenciu.
Myslim, ze obcas idu tie Windowsy rychlejsie ako na klasickych notebookoch Vista
Treba odskusat. A pretaktovavat netreba.
Klavesy su ale ozaj dost mrnave. Ale da sa na ne zvyknut casom.
Ale slohove prace sa ti budu lepsie pisat na klasickej klavesnici.
Odolnost:
videorecenzia tu:
http://www.eee-pc.sk/index.php?option=c ... &Itemid=29
Treba vidiet, co vsetko vydrzi.
Dusan
Re: ASUS Eee PC, predaj na slovensku, ceny, skusenosti...
caute mohol by sa niekto pozriet na bgslevi.sk kolko tam stoji s DPH a bez DPH ???? dakujem
EDIT: to tam nikto nie je zaregistrovany????
EDIT: to tam nikto nie je zaregistrovany????
a v ageme stoji kolko po prihlaseni s DPH a bez DPH ???
- Neo13
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 07. Feb, 2007, 08:00
v bgs Asus Eee PC Blue SUFR 7" 512MB, 4GB, WiFi, Linux, Ang bez dph: 7 480,00 Sk
- TroubleMaker
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Cena v AGEM-e po prihlásení 7 090,00 Sk bez DPH za SURF 4GB
CENTER
Spoiler: ukázať
este si asi na ideal verziu EEE bude muset pockat
aky je vykon Celronu v EEE oproti Atomu ?
904HD som videl za 10 000, co je slusne oproti 13-14 za plne vybavenu 1000HD alebo 901
v 904 je ale Celeron a nie Atom a nema bluetooth a asi SSDcko by na takuto masinku bolo lepsie predsa len
EEE sa mi paci ale zatial neprisla perfektna verzia za prijatelnejsiu cenu pre mna.
aky je vykon Celronu v EEE oproti Atomu ?
904HD som videl za 10 000, co je slusne oproti 13-14 za plne vybavenu 1000HD alebo 901
v 904 je ale Celeron a nie Atom a nema bluetooth a asi SSDcko by na takuto masinku bolo lepsie predsa len
EEE sa mi paci ale zatial neprisla perfektna verzia za prijatelnejsiu cenu pre mna.
kedze som nemohol vydrzat tak som si kupil EEE 701 4G za vypredajovu cenu
zatial ma linux (s ktorim nemam skoro ziadne skusenosti), rozchodil som na nom moj huawei usb modem a zmenil mac adresu aby som ho moho pripojit doma na net aj cez kabel
skusam nejake dos hry, zatial nepochopitelne sekaju obcas (na tie parametre by som cakal plynulejsi chod)
chcem mu zvisit ramku - aka sa oplati 1GB alebo rovno max 2GB, asi radsej 2 ak by som tam chcel hodit WinXP bude to potrebovat aby si nestrankoval na HDD
kto ho ma, ake su skusenosti , vyuzitie ? ake programi tam hadzete ? kto ma win - ako ho osekal a kolko zabera na HDD ?
zatial ma linux (s ktorim nemam skoro ziadne skusenosti), rozchodil som na nom moj huawei usb modem a zmenil mac adresu aby som ho moho pripojit doma na net aj cez kabel
skusam nejake dos hry, zatial nepochopitelne sekaju obcas (na tie parametre by som cakal plynulejsi chod)
chcem mu zvisit ramku - aka sa oplati 1GB alebo rovno max 2GB, asi radsej 2 ak by som tam chcel hodit WinXP bude to potrebovat aby si nestrankoval na HDD
kto ho ma, ake su skusenosti , vyuzitie ? ake programi tam hadzete ? kto ma win - ako ho osekal a kolko zabera na HDD ?
- TroubleMaker
- Používateľ
Mám nejaké skúsenosti, na XP je 1GB rozumné minimum, dal som 2GB (Photoshop CS3, CorelX4). Z nejakých must have appz:
Firefox, Thunderbird, EEECTL, MoveMe, WinAMP, VLC, Picassa, NOD, UXTheme, Foxit reader, CCleaner, QIP, NHC, AsTray, 7z a podobne...
WinXP so SP3 mám clean install 1.6GB, ak vypnem hybernáciu a SWAP dám na 256MB. Ak máš nejaké otázky, sem s nimi... Ak si nainštaluješ nLite a urobíš si vlastnú inštaláciu môžes si integrovať služby
Firefox, Thunderbird, EEECTL, MoveMe, WinAMP, VLC, Picassa, NOD, UXTheme, Foxit reader, CCleaner, QIP, NHC, AsTray, 7z a podobne...
WinXP so SP3 mám clean install 1.6GB, ak vypnem hybernáciu a SWAP dám na 256MB. Ak máš nejaké otázky, sem s nimi... Ak si nainštaluješ nLite a urobíš si vlastnú inštaláciu môžes si integrovať služby
CENTER
sakris, prave som zistil ze IGM 900 nema Hardware Transform and Lightning Support (T&L), takze svoju oblubenu hru (Star Wars: Battlefront) tam nerozchodim ani na najmensich detailoch (inak hravam na X200 int. grafike) - skoda ze tam nedali rovno IGM 950
TroubleMaker:
co do vykonu v beznich aplikaciach: prezeranie fotiek, divx videa, surf, ofice, rychlost systemu ....
je tam lepsi ten linux alebo xp ?
linux mi tam naskoci do 30s co je fajn
mas skusenosti s DOS hrami na tejto masinke ? Skusl som DOSEMU ale nejako sa mi zda ze ten vykon nie je uplne OK.
TroubleMaker:
co do vykonu v beznich aplikaciach: prezeranie fotiek, divx videa, surf, ofice, rychlost systemu ....
je tam lepsi ten linux alebo xp ?
linux mi tam naskoci do 30s co je fajn
mas skusenosti s DOS hrami na tejto masinke ? Skusl som DOSEMU ale nejako sa mi zda ze ten vykon nie je uplne OK.
- TroubleMaker
- Používateľ
Nu, office 07 (Word blank - cca. 7s., Excel blank - cca. 6s., Outlook - cca. 5s.) ide celkom svižne, firefox a DivX idú takmer okamžite (kým ti FF nezožere celú pamäť ) , rýchlosť systému je pri XP prekvapivo dobrá, široká zbernica robí svoje
Fotky po 900MB archívoch z karty (MicroSD) idú slušne, asi 1-2sec. seek, prezentácie bez problémov
Linux ide okamžite, ale to distro (Xandos) stojí za ..
DOSBOX neskúšam ani nebudem..
Fotky po 900MB archívoch z karty (MicroSD) idú slušne, asi 1-2sec. seek, prezentácie bez problémov
Linux ide okamžite, ale to distro (Xandos) stojí za ..
DOSBOX neskúšam ani nebudem..
CENTER
TroubleMaker:
tak som rozsiril tu svoju 701 4G z 512MB RAM na 2GB RAM, zatial nebadam nejaky narast vykonu (ma to vobec vplyv na prehravanie divxov ?) ale chystam sa tam hodit winxp takze ta ramka tam bude nevyhnutnost
v linuxe mi tu ramku rozpozna tiez - niekde som cital ze ten linux vie hodit iba 1gb ramky max ale mne ju vidi normal ako 2 v tom podrobnejsom prehlade o sys info
vies poradit soft s ktorim spravim po instalacii image disku bez toho aby som ten soft instaloval - cize spustit z USB a spravit img na ten usb alebo SD kartu
ake rozlisenie pouzivas ? skusal si aj ten ovladac ktory hodi 1024*768 pod WinXP ?
da sa tam nejak nahodit aj take Xandrosovske menu ? (ma to vcelku pekne usporiadane menu a bezny uzivatel tam tak nic nepokazi - tusim ten predinstalovani winxp nieco podobne ma)
tak som rozsiril tu svoju 701 4G z 512MB RAM na 2GB RAM, zatial nebadam nejaky narast vykonu (ma to vobec vplyv na prehravanie divxov ?) ale chystam sa tam hodit winxp takze ta ramka tam bude nevyhnutnost
v linuxe mi tu ramku rozpozna tiez - niekde som cital ze ten linux vie hodit iba 1gb ramky max ale mne ju vidi normal ako 2 v tom podrobnejsom prehlade o sys info
vies poradit soft s ktorim spravim po instalacii image disku bez toho aby som ten soft instaloval - cize spustit z USB a spravit img na ten usb alebo SD kartu
ake rozlisenie pouzivas ? skusal si aj ten ovladac ktory hodi 1024*768 pod WinXP ?
da sa tam nejak nahodit aj take Xandrosovske menu ? (ma to vcelku pekne usporiadane menu a bezny uzivatel tam tak nic nepokazi - tusim ten predinstalovani winxp nieco podobne ma)