Chcel by som sa spytat na vase nazory ohladne tychto dvoch chipsetov (iG45 intel alebo AMD 780G), ktory z nich by ste preferovali z pohladu 1.grafickeho vykonu
2. Spotreba elektriky (ma niekto link kolko ktory chip si zapyta?)
uvazujem iba o ASUS alebo Gigabyte vyrobcovi
Rado
iG45 intel alebo AMD 780G?
Re: iG45 intel alebo AMD 780G?
Skôr ide o platformu ktorú uprednostňuješ - či AMD (780G čispet) alebo Intel (G45 čispet).
Momentálne čo sa výkonu týka tak jednoznačne 780G, G45 je už pokročilejší ako predošlé Intelácke, ale tuším v súčasnosti sú (ako zvyčajne) problémy s ovládačmi - pri testoch trhalo aj HD video ktoré má v čipe plnú podporu urýchľovania dekódovania.
Samotná spotreba čispetov by ma tiež veľmi netrápila - všetci výrobcovia už osadzujú dosky pasívnym chladením a spotrebu najviac nazbieraš na procesore...
Momentálne čo sa výkonu týka tak jednoznačne 780G, G45 je už pokročilejší ako predošlé Intelácke, ale tuším v súčasnosti sú (ako zvyčajne) problémy s ovládačmi - pri testoch trhalo aj HD video ktoré má v čipe plnú podporu urýchľovania dekódovania.
Samotná spotreba čispetov by ma tiež veľmi netrápila - všetci výrobcovia už osadzujú dosky pasívnym chladením a spotrebu najviac nazbieraš na procesore...