ASUS O.C. Profile
ASUS O.C. Profile
Čaute. Keďže mi doska dokáže uložiť len 2 profily priamo do biosu, tak som sa rozhodol, že si uložím profily na USB kľúč. Čiže strčím USB, zapnem utilitu cez BIOS, ale vyhodí mi nejakú hlášku, že nevie nájsť kľúč alebo niečo v tom zmysle. Ešte to skúsim večer a dám vedieť presnejšie. Nemal niekto podobný problém? Skúšal som aj čistý USB kľúč a to isté. Bios je najnovší. Vopred ďakujem za rady.
Spoiler: ukázať
Re: ASUS O.C. Profile
Kľúč más naformátovaný ako?...
Naformátuj na FAT a vyskúšaj.
Ok. A čo je lepšie FAT alebo FAT32?
EDIT: Dám FAT a mi nájde len CD mechaniku ASUS a potom už nič. A keďže CD nemám v mechanike napíše: Unable to load file or direcotry.
EDIT: Dám FAT a mi nájde len CD mechaniku ASUS a potom už nič. A keďže CD nemám v mechanike napíše: Unable to load file or direcotry.
Hm, divnô. Mne to na mojej P5B Deluxe rozozná práve iba FAT tuším...
Skús len tak na test - Load Default Settings a potom nabehni na FAT kľúč.
Skús len tak na test - Load Default Settings a potom nabehni na FAT kľúč.
No vec sa má takto. Keď dám default nastavenia, tak mi pekne nájde USB kľúč a ešte som si všimol jednu vec. V menu BOOT mi ponúkne položku REMOVABLE DRIVES. Vtedy USB ide. Ale keď loadnem profil, tak mi to menu REMOVABLE DRIVES zmizne a ani mi nenájde kľúč. Naformátovaný bol na FAT 32 - v návode je napísane, že to doska podporuje.
Záver: Čiže keď chcem urobiť profil na kľúč, tak musím loadnuť default a všetko nastaviť odznova + zmeny, ktoré chcem? Divné nie?
Záver: Čiže keď chcem urobiť profil na kľúč, tak musím loadnuť default a všetko nastaviť odznova + zmeny, ktoré chcem? Divné nie?
Nezmenil si pri vlastnom nastavovaní nejaké veci so southbridge? Poprípade nejaké iné s OC nesúvisiace veci?
Skús loadnúť default a nastaviť iba hodnoty pre OC, nič viac.
Skús loadnúť default a nastaviť iba hodnoty pre OC, nič viac.
Hodnoty, ktoré som menil: RAM som dal na 4-4-4-12 pri 2,1V a ešte som dal C1E povoliť, lebo teraz nemám OC CPU.
Ešte pár postrehov, dúfam, že porozumieš, a že to nebude komplikované. Ak si natiahnem profil z BIOS-u, tak sa mi neobjaví to menu ani mi nejde USB. Ak natiahnem z USB, tak ide všetko normálne, aj USB, aj to MENU ( MENU sa mi len nezobrazí, keď vytiahnem USB kľúč, teda nenájde žiadnu REMOVABLE DRIVE ). Fakt neviem, v čom je problém.
Ešte pár postrehov, dúfam, že porozumieš, a že to nebude komplikované. Ak si natiahnem profil z BIOS-u, tak sa mi neobjaví to menu ani mi nejde USB. Ak natiahnem z USB, tak ide všetko normálne, aj USB, aj to MENU ( MENU sa mi len nezobrazí, keď vytiahnem USB kľúč, teda nenájde žiadnu REMOVABLE DRIVE ). Fakt neviem, v čom je problém.