Zdravim vas, mam tu taky maly problem pri pretaktovani mojho CPU nad 3Ghz mi zacne OCCT pisat error code 1 nasiel som si co to znamena no nenasiel som ako ten problem odstranit. Bol by som rad keby mi niekto pomohol
PS:napisem vam moje hodnoty OC pri ktorych sa objavil error
Vcroe:v biose mam nastavene 1.35 no CPUZ ukazuje 1.312
CPU freq:3150Mhz
BUS speed:350MHZx9
FSB:1400 MHz
HT voltage:1.36
SB voltage:1.46
NB voltage: 1.54
casovanie mam rucne na 5-5-5-15
RAM voltage:1.85
inak doska je ASUS P5N-D s najnovsim biosom a ramky patriot nonECC 4-4-4-12 800Mhz 2x2Gb
Intel q6600 OC problem
Re: Intel q6600 OC problem
NO tak mu tak skúšobne pripeč - daj na 1,4V a skús test znova. Poprípade pusti Orthos ako test stability.
no zdvihol som HT voltage na 1.46 na radu znameho A ZATIAL mi ide OCCT v pohode chyba este 30minut do konca testu
btw:este jedna hlupa otazka niekde vo windwse som si nasiel informacie o systeme a pri jadrach mi pise x86, co si myslim ze je blbost chcem si dat 64bitovu vistu tak aby som si to tym nejako nepos*al nahodou
btw:este jedna hlupa otazka niekde vo windwse som si nasiel informacie o systeme a pri jadrach mi pise x86, co si myslim ze je blbost chcem si dat 64bitovu vistu tak aby som si to tym nejako nepos*al nahodou
NIeje to blbosť - x86 je architektúra procesora - všetky notebooky, stolné PC ako ich bežne poznáš majú x86 procesory. Q6600 samozrejme podporuje aj 64-bit inštrukcie - 64bit Vista nebude žiaden problém.
Ok, vdaka za radu stou vistou som si nebol vobec isty tak ju tam skusim supnut.No este som sa chcel spytat ci mozem pokracovat z OC napr na 3,4-3,5Ghz ci mi doska vydrzi tolko FSB a ci mi to Freezer 7pro +otvorene prostredie uchladi inak teraz pri OCCT ma cpu podla everestu 55°C
Skúsiť to môžeš - nikto ti to nezaručí.
Napr. môj procesor má zrejme limit okolo 3,3GHz, kdežto sú aj kúsky ktoré dali 3,5GHz na základnom napätí a pod...
Napr. môj procesor má zrejme limit okolo 3,3GHz, kdežto sú aj kúsky ktoré dali 3,5GHz na základnom napätí a pod...
no to napatie asi budem muset trochu podvihnut vsimol som si ze v evereste to napatie z 1.3.12 pada na 1.28 ale neviem moc sa mi to nezda je to dost velky vykiv
1. jeden pokles napätia je kvôli doske - v BIOS-e nastavíš niečo ale reálne je to o kúsok nižšie
2. druhý pokles je už ale schválny a je to dané somotným Intel-om - je to kvôli ochrane procesora pri záťaži (zvýšenie hodnoty prúdu prechádzajúceho cez procesor=zníženie napätia, a naopak)
2. druhý pokles je už ale schválny a je to dané somotným Intel-om - je to kvôli ochrane procesora pri záťaži (zvýšenie hodnoty prúdu prechádzajúceho cez procesor=zníženie napätia, a naopak)