Problém s HDD
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 13. Sep, 2008, 14:29
Problém s HDD
Zdravím.Vedel by niekto poradiť kde môže byť problém? Včera som si kúpil nový HDD a dnes som si chcel naň nainštalovať systém,lenže na moje prekvapenie mi to nejde.Ked v biose zapnem AHCI a pri inštalácii nahrám AHCI driver tak pri poslednej položke Dokončenie inštalácie mi vyhodí modrú obrazovku,ked pri inštalácii AHCI driver nenahrám tak sa stane presne to isté.Tak som skúsil v biose prepnúť na IDE a položka Dokončenie inštalácie sa vôbec nedokončí-raz som to nechal pustené aj 2 hodiny a nič.Tak som zapojil len tak na skúšku môj starý HDD a systém nainštalujem za chvílku bez najmenších problémov aj na AHCI aj na IDE.
Základnú dosku mám ABIT IP35 a systém Vista Ultimate 64 bit CZ a môj nový HDD WD6400AAKS.Absolutne neviem kde je problém.Dakujem.
Základnú dosku mám ABIT IP35 a systém Vista Ultimate 64 bit CZ a môj nový HDD WD6400AAKS.Absolutne neviem kde je problém.Dakujem.
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: Problém s HDD
Neviem ci to bude ono, ale kolko mas RAM ?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
-
- Nový používateľ
Zatial 2GB ale najbližšie kupujem 4GB. Ja som bol doteraz s Vistou velmi spokojný takže neviem čo to má spoločné s RAM..Od rána do teraz som nespojazdnil ten nový HDD,ak ho do pondelka nespojazdním tak ho pojdem reklamovať.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno s ram to má to že na 4GB visty bez SP1 nedáš
inak vistám je jedno či máš ide mod alebo ahci...
kábel máš ok?
inak vistám je jedno či máš ide mod alebo ahci...
kábel máš ok?
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
Káble sú v poriadku-skúsil som aj iné a aj testy su OK v HD Tune Pro.
-
- Nový používateľ
Teraz som len tak zo zvedavosti skúsil nainštalovať na ten HDD Windows XP cez AHCI a nebol ani najmenší problém,takže problém je niekde ohladom Visty-že by som použil pri inštalácii nesprávny AHCI driver? Stiahol som ho zo stránky ABIT,takže skúsim ho stiahnúť niekde inde.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ viem vista nič také nepotrebuje, určite nie na chipset p35
každopádne tie szmptomy čo si poisoval hore sú typické pre 4GB ram, alebo XFI + 4GB ram...
a inak v IDE mode to musí ísť všade dokonca aj na XP bez ovládačov pre SATA
každopádne tie szmptomy čo si poisoval hore sú typické pre 4GB ram, alebo XFI + 4GB ram...
a inak v IDE mode to musí ísť všade dokonca aj na XP bez ovládačov pre SATA
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
Hned ráno som skúšal ešte raz nainštalovať Vistu cez IDE a pri poslednej položke Dokončenie inštalácie mi asi po 10 minútach vyhodilo modrú obrazovku-tak ja už neviem HDD je podla mna v poriadku lebo testy sú OK a aj WinXP som nainštaloval bez problémov a tú Vistu čo mám tak na starý HDD ho nainštalujem tiež bez problemov.Hádam to dnes nejak vyriešim.Zvukovku použivam na doske a zatial mám 2 GB ram.
-
- Nový používateľ
Tak som to nakoniec vyriešil tak že som na môj starý sformátovaý HDD nainštaloval znova cez AHCI Win Vista Ultimate 64 CZ,potom som pripojil môj nový sformátovaný HDD a cez program Acronis True Image som dal klonovať windows a zatial to ide super.Hned som si v tom programe spravil aj zálohu do budúcna.