Problem pri instalacii XP

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
3Ck
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2008, 14:16

Problem pri instalacii XP

Príspevok od používateľa 3Ck »

Dobry den mam problem nainstalovat XP do notebooku HP Pavilion dv6000 na ktorom uz je nainstalovana Vista. V biose prepnem aby ako prve bootovalo s DVDROM vlozim XP disk nacita sa ale vyhodi problem nieco s SATA kablami. Pozeral som to aj v BIOSE ci sa to da nejak vypnut ale nic som nenasiel. Taktiez som skusil vytvorit vlastne bootovacie cd s programom nLite v podstate usite na mieru tomuto notebooku ale stale mi pise tu istu chybu. prosim poradte ako by som mal postupovat. piste mi prosim na mail 3Ck_Crew@azet.sk dakujem.

//skulturneny nazov T.
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Re: Problem pri instalacii XP

Príspevok od používateľa Toman »

- aku ediciu Visty mas????
- ak mas Busines alebo Ultimate obrat sa na vyrobcu PC, on ti poskitne oficialny downgrade na XP.
- u HP s tim neni problem, CD by ti mali poskitnut aj v kazdom autorizovanom servise

T. :-)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
3Ck
Nový používateľ
Nový používateľ

Windows Vista Home Premium ktory tam ale neni od vyroby, je to frajerkin notebook a dal jej to tam bracho... ja by som do HP nedal ani korunu :D mozem to teda riesit tak ak si napisal nebude to mat nejak pokutovane < zmazené, warez sa tu riešiť nebude! naštudovať pravidlá fóra okamžite >.. heh dik inak aj ja som Toman :cool:
3Ck
Nový používateľ
Nový používateľ

Problematicka hlaska ktora sa zobrazi pri bootovani. "Setup did not find any hard disk drivers installed on your computer. Make sure any hard disk drivers are powered on and properly connected to your computer, and that any hard disk related hardware configuration is correct. This may involve running a manufactured supplied diagnostic or setup program. Setup cannot continue. To quit setup press F3."
skuste mi prosim nejak poradit poprosim mailom najlepsie 3Ck_Crew@azet.sk
Používateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

nuz, mas tam SATA disk, a tie defaultne winXP instalator nenajde...
tak bud dodat ovladac prostrednictvom disketovej mechaniky (ktoru v notebooku nemas)

alebo potom v biose hladaj moznosti nastavenia disku, a skus tam vypnut cosi, co sa vola SATA Native Mode, malo by to byt pri sekcii s HDD
lava, prava, lava, prava ...
3Ck
Nový používateľ
Nový používateľ

No to som tiez skusal nieco najst v biose ale nic take tam nebolo, skusal som hladat daco v zmysle AHCPI a tiez SATA compatibility mode a samozrejme aj moznost co si napisal ty ale nic take tam neni. Nejaku inu moznost neviete?

Návrat na "Operačné Systémy"