MSi, ake su to dosky?

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00

MSi, ake su to dosky?

Príspevok od používateľa Trubka »

Tatko si asi ide skladat novy komp a mam mu vybrat nejaku dosku P45. Vidim, ze kopa ludi z fora ma dosky Asus alebo Gigabyte, ale este som nevidel ziadny MSi. Chcem sa teda spytat ci tento vyrobca zaostava kvalitou za ostatnymi, lebo cena je velmi priazniva. Da sa na tych doskach dobre taktovat, teda oproti asusu/GB? A este nevsimol som si ze by MSi malo nejaku specialnu funkciu ako je ULTRA DURABLE alebo super 16 fazove napajanie, bude to chybat, alebo sa bez toho da zit?
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00

Re: MSi, ake su to dosky?

Príspevok od používateľa PatrikL »

nemusia to byť zlé dosky...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=8" onclick="window.open(this.href);return false;

- ale Asus a Gigabyte sú lepšie :)
palee
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa palee »

v poslednom čase sa o nich veľa dobrého nepísalo, ale ak od nej nečakáš nič extra, tak by mala byť v pohode.. tie nové sa len teraz dostávajú na trh, takže čokolvek o nich by boli len špekulácie... nejaké porovnanie robil Obr, tak si to prejdi, nedopadla zle...

Msi vs. AsRock vs. GB
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ

Ako je na tom nForce 750 oproti P45, pretoze aj tato vyzera dobre.
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

to radšej http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11482797" onclick="window.open(this.href);return false; ...
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ

No tak urcite tam nejdem dat ladik palee, ale vodnik by na to sadol pekne. Ked uz ten Asus tak ma zmysel kupit Maximus II formula kedze budem chladic davat dole, alebo staci ta p5q. Je v nich nejaky rozdiel v kvalite suciastok, alebo je to len luxus typu R.O.G.?
A este je p43 prilis vykuchana, alebo je obrana len o crossfire? pretoze MSi ho ma a je to dost lacne, az moc. A este viem ze to sem nepatri, ale ked chcem taktovat mam zobrat E7200 alebo E7300. Nebude to extrem, len chcem spoluziakovi ukazat, ze sa sa taktovat aj na inteloch. On totiz zastava teoriu ze nic ine ako nForce.
palee
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa palee »

tak nForce by som určite nebral... to už radšej dosku s P35 čipsetom... Maximus II Formula myslím nemá význam, za tie peniaze určite nie, len ak si fanatik... taká tá rozumná zlatá stredná cesta je myslím Asus P5Q Pro alebo GB P45... prípadne ak cheš do toho vraziť viac peňazí, tak P5Q Deluxe je dobrá doska, len či ju vobec využiješ... no ale ani tá MSI nevypadá zle, čo je v tom teste...

e7300 som nemal, ale bude to niečo podobné ako e7200, nejaký väčší rozdiel tam nebude...
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ

Ono neni treba 2 sloty na crossfire, ale neviete ci je este nejak orezany p43 oproti p45? Pretoze ak len CF tak je jasna.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Rozdiel je v Crossfire a v tom, ze su smerovane na trochu iny segment - takze dosky s P43 nie su az tak dobre na OC ako dosky s P45. Pod tym rozumej napriklad horsie filtrovanie napajania, "menej kvalitne" suciastky a podobne veci. Samotny chipset ale ziadne obmedzenia okrem rozdielu v CF nema.
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ

Aha takze s tym nedam 500 fsb, ale len 480? Alebo je to drasticke a moze to zhoret?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Skor prvy typ, tj nedas tak vysoke FSB. O "zhoreni" nehovorim. Intel to sam popisuje ako :
Overclocking abilities :
P45 = Excelent
P43 = Good

:)
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ

Inak este rozmyslam nad P5E Deluxe, ktora ma X48. Je ten chipset o vela lepsi v OC ako P45, alebo ma len vyhodu v lepsom uchyteni chladica a lepsiemu heat spreaderu na NB? Pretoze na mojej X38 sa mi paci ze ma HS podobne velky ako CPU a teda ma vacsiu stycnu plochu s chladicom. Ale neviem ako je na tom s OC pretoze ja hnup som kupil verziu s DDR3 a nemam super rychle pamate.
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

P45 dnes stačí... Heatspreader na north bridge pri tomto chipsete nie je potrebný :)
Trubka
Nový používateľ
Nový používateľ

No, ale ja mam vodny blok a keby som tam mal taky maly stvorcek, tak sa dost bojim ze sa mu nieco stane. Takto sa ma o co opret.

Návrat na "Základné dosky"