problem a zaloha????
problem a zaloha????
kolega urobil zaujimavu vec na notebooku instaloval Vistu mal disk rozdeleny na dve casti jedna 30G/C/ a druha 40G /D/ na cecko instaloval vistu predtym tam bol XP zdalo sa mu ze ma ma malo miesta a tak vycitil a usporiadal Decko z 40G mal volnych 20 ktore chcel použit na Cecko zacal instalovat vistu pri instalacii pouzil disk c a pridelil mu aj cast na disku D prerozdelil to to tak aby bolo viac GB na cecku instalacia prebehla ok lenze....???? a tu je ten problem na disku D mal foto video atd z dovolenky svadby lenze ked klikne na D disk sa tvari ze tam nic nie je a chce sa nechat formatovat chapem tomu tak doslo pri instalacii k naruseniu asi Fat tabulky rozdelenia disku aj ked data tam asi su ktore chce ,ako by to slo aby sa dostal k datam z dovolenky???neviem ci vista obsahuje vstup do dosu a tam skusit prikaz unformat C aby sa to vratilo na povodnu velkost??????a potom skusit vratit instalaciu XP alebo to nabootovat cez linux??? za radu dakujem///alebo to dat radsej do firmy co sa tym zaobera a nelutovat peniaze???za radu dakujem zatial koho som oslovil kazdy...daj to firmy ///dufam ze som to tu zrozumitelne napisal vdaka
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: problem a zaloha????
ani vista, ani xp, a ani nijaky windows nemoze pouzit prikaz unformat, ani undelete, pretoze tam jednoducho nieje. a to z dvoch dovodov:
tieto softy potrebuju pre svoju cinnost cisty DOS, nie jeho emulaciu, ako je to spravene pri windowsoch 2000 a vyssie.
Tieto softy potrebuju filesystem FAT na konkretnom disku, s FAT32 alebo NTFS, ktory sa pouziva si neporadia. takze asi tak.
Ktovie co s tym dorobil...asi bude najlepsie nastartovat do tej visty co tam uz ma, a pustit tam nejaky program napr. Restoration (free), ze ci najde nejake data, co sa este daju zachranit. Ale ak zrusil particie, a vytvoril ich nanovo, tak z 50% moze datam zakyvat, nakolko budu pravdepodobne prepisane...no treba skusit. Ak do toho chlap nevidi, nech to da specializovanej firme, ale ceny za obnovu zacinaju stromiestnymi sumami, podla velkosti dat...toto kazdeho rychlo nauci robit si zalohy dolezitych veci.
tieto softy potrebuju pre svoju cinnost cisty DOS, nie jeho emulaciu, ako je to spravene pri windowsoch 2000 a vyssie.
Tieto softy potrebuju filesystem FAT na konkretnom disku, s FAT32 alebo NTFS, ktory sa pouziva si neporadia. takze asi tak.
Ktovie co s tym dorobil...asi bude najlepsie nastartovat do tej visty co tam uz ma, a pustit tam nejaky program napr. Restoration (free), ze ci najde nejake data, co sa este daju zachranit. Ale ak zrusil particie, a vytvoril ich nanovo, tak z 50% moze datam zakyvat, nakolko budu pravdepodobne prepisane...no treba skusit. Ak do toho chlap nevidi, nech to da specializovanej firme, ale ceny za obnovu zacinaju stromiestnymi sumami, podla velkosti dat...toto kazdeho rychlo nauci robit si zalohy dolezitych veci.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
mne povedal ze sa ponahlal a zabudol ze nieco sa s tym stane ze ked bude volny priestor na disku moze si z neho odkrojit ako z masla a ze uz nieco o pc vie lenze toto nie je len amatereska chyba ale fatalna ja som mu povedal ze si s tym poradia v tej firme ale jemu sa sa prebezna suma 3000 zda vela---tak to nejak zachranujem ja takto
Sorry, ale musim skonstatovat, ze Tvoj kolega je riadny drukos.
Ale pokial neurobil full format na tych 20GB skus stiahnu hirensa \hirens boot cd\ napal a skus nejake hdd regeneratory. Ale ak si nahodou uz prekryl tie data, mozes uz len akurat vycestovat znova na dovolenku...
Skus a uvidis, inak hirens je bootovacie cd...
M
Ale pokial neurobil full format na tych 20GB skus stiahnu hirensa \hirens boot cd\ napal a skus nejake hdd regeneratory. Ale ak si nahodou uz prekryl tie data, mozes uz len akurat vycestovat znova na dovolenku...
Skus a uvidis, inak hirens je bootovacie cd...
M
ja som mu to vratil povedal ze ma kamosa co to vie spravit tak co sa budem nad tym vzrusovat opytam sa ho co a ako a napisem sem...ak to naozaj urobi a ako a cim ja na to moc neverim ale su aj chlapi co by to isto vedeli napravit uvidime den d je teraz piatok
//ja som s Tym nerobil nic mam jedneho programatora a ten tiez dal ruky prec ze sa to nemusi podarit..((
//ja som s Tym nerobil nic mam jedneho programatora a ten tiez dal ruky prec ze sa to nemusi podarit..((
tak som tu a info...nezvladli to---strata vsetkych údajou...aspon zatial asi je fakt lepsie to dat do firmy a mat dovolenku doma ako v oblakoch...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
je mu vela 3000 za zacharanu dat? to este nevie, ze niekto nema na vyber, a ked je blby a nezalohuje, tak ho napr. obnova rodinnych fotiek stoji aj 20 tisic. V oblasti obnovy dat je jeho 3000sk smiesna suma.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB