DVD±R/DL ake pouzivate rychlosti/media ?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Nickk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2007, 08:00

DVD±R/DL ake pouzivate rychlosti/media ?

Príspevok od používateľa Nickk »

Hladal som medzi temami ale nenasiel som nic o tomto, zaujimalo by ma akymi rychlostami naplalujete spominane DVD media.
Tu je o tom co to popisane (odkaz nizsie) ale myslim ze vyrobca udava ako by to malo byt, a nieco ine je ked sa to pouziva v praxi.
Proste aka je podla vas optimalna rychlost pre 16x media, niekto hovori ze na max, iny ze lepsie polovicu z max :?:

http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=22608" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja napalujem vecsinou takto:
napalovacka LG GSA-H20L

DVD-R 16x Sony/Verbatim >>>>>> rychlost napalovania 4x (film DVD)
DVD-R 16x Sony/Verbatim >>>>>> rychlost napalovania 8X (data DVD)

DVD±DL som skusal ale vecsinou z napalovacky vyjde podpivnik :)
chybu spravi niekde kde konci 1 a zacina 2 vrstva. Mozno zle media,
momentalne mam DVD+R DL EXTREME 8x ani neviem kto to vyraba.
Spoiler: ukázať
MB:Gigabyte GA-970A-DS3P (rev. 2.x) CPU:AMD FX-8300 GPU:Sapphire Radeon NITRO RX 570 4GB RAM: Patriot 2x4GB DDR3 1333 HDD1: SSD Samsung EVO 250GB HDD2: SSD Patriot Burst 120GB HDD3: Seagate SATAII 160GB HDD4: Seagate SATAIII 500GB DVDRW/RAM: LG GH24NS 24x SATA LCD:ASUS VA24EHE PSU: SS-500ET 80+ Bronze Myš: A4tech X7 F5 V-Track Slúchadla: AKG K 77
Používateľov profilový obrázok
Crazy_Horse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00

Re: DVD±R/DL ake pouzivate rychlosti/media ?

Príspevok od používateľa Crazy_Horse »

hm, ja mam taky dojem, ze media dvd odchadzaju bez ohladu na rychlost, napalovacku, znacku medii. odskusane na 4 roznych napalovackach, mnozstve medii a roznych rychlostiach. ked sa mi pokazila dvd napalovacka ani som si nekupoval novu. naco? aby som po roku zistil, ze sa niektore nahodne avi, mkv, ogm neda precitat?
ako som to zistil? skusil som si uplne vsetky dvd skopirovat na disk..... cakal som, ze nieco asi nebude uplne vporiadku, ale take kvantum necitatelnych udajov som necakal. skusal som kopirovat cez 2 rozne citacky.

co sa tyka dvd dl tak som skusal len dve, plus bolo uplne o nicom hned po napaleni. a minus je super aj po roku. verbatim obidve.
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"