Zdravim, kupil som pouzivany CPU blok Viscool V2 a tak ako som cakal elox na hlinikovom tope uz nemal suvislu vrstvu. Dospel som k zaveru ze akokolvek povrchovo upravovat sucasny AL top nema vyznam, kedze to vydrzi len docacne, preto som sa rozhodol vyrobit si novy... Technicky by to problem byt nemal. Mala by na to stacit vrtacka+ nejake dobrusovacie nacinie. Problem mam ale s volbou a so zhananim materialu.
Ako najlepsia moznost mi pride vyrobit top ze medi. Na druhu stranu by sa plexi obrabalo jednoduhsie. Na susednom ceskom fore padol napad odliat top z laminatu. Problem ale je ze vobec neviem kde taketo kusky ( 5x5x2cm ) zohnat. Cize ak by niekto vedel kde v KE sa nieco take da zohant, pripadne by mu doma zavadzal kusok medi alebo plexi danych rozmerov, tak ho okamzite vezmem za nejaku prijatelnu cenu.
Ak by boli nejake napady ako zlepsit charakteristiku bloku upravou topu oproti originalu-uvitam. Nejake fotky ako to vlasne vyzera hodim neskor.
Vyroba Viscool V2 TOP - MATERIAL
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Vyroba Viscool V2 TOP - MATERIAL
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Re: Vyroba Viscool V2 TOP - MATERIAL
Uz to bolo preberane X krat, elox sa nezoskrabe. To co viscool pouzival bola praskova farba, nie elox. Rozdiel je v tom, ze farba nie je na hliniku, ale na oxide hlinika a preto casom oprsi. Oproti tomu eloxovanie je elektrochemicka reakcia kedy sa na povrchu hlinika miesto oxidu hlinika vytvori hydroxid hlinika vo farbe primesi. Eloxovany hlinik je velmi dobra volba na vrch bloku. Dalsie materialy, plexi, silon, acetal. Su lahko obrobitelne, lahke. Nevyhoda je ze su tepelny izolanti. Kontaktuj ma cez SS, mam silon, plexi, hlinik a aj med.
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
- scream
- Pokročilý používateľ
Zdalo sa mi ze na to ze to ma byt chemicky viazane sa to supe dole nejako moc lahko... pisem ti teda SS ohladom materialu.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- scream
- Pokročilý používateľ
no s jergusom sme dojednany ohladom matrosu...
Este mam otazocku, dnes som si tak prezeral zakladnu a zistil ze hrubka zakladne respektive hrubka od dna kanalikov/vystupkov moze byt take 2mm. Nove bloky maju tendenciu znizovat tuto hrubku (najmenej som videl asi 0,25mm). Tak by ma zaujimalo ci by tomu bloku pomohlo aby som som zakladnu zbrusil o taky 1mm metodou rovnakou ako IHS Lapping-smirgel. Zakladnu budem lapovat tak ci tak pretoze tam su mensie skrabance tak chcem vediet ci to mam zobrat jemne alebo pritvrdit
Este mam otazocku, dnes som si tak prezeral zakladnu a zistil ze hrubka zakladne respektive hrubka od dna kanalikov/vystupkov moze byt take 2mm. Nove bloky maju tendenciu znizovat tuto hrubku (najmenej som videl asi 0,25mm). Tak by ma zaujimalo ci by tomu bloku pomohlo aby som som zakladnu zbrusil o taky 1mm metodou rovnakou ako IHS Lapping-smirgel. Zakladnu budem lapovat tak ci tak pretoze tam su mensie skrabance tak chcem vediet ci to mam zobrat jemne alebo pritvrdit
XBOX series X
XBOX series X