Rozdiel WD 640GB AAKS a AALS
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Rozdiel WD 640GB AAKS a AALS
Nazdar,
planujem kupit novy disk a nasiel som tieto dva modely:
WD 640GB AAKS a 640GB AALS
Vie mi niekto povedat ake su medzi nimi vykonove rozdiely? Na stranke vyrobcu su specifikacie, ale to je len na papieri. Realne su vacsinou ine. Cenovo su velmi podobne (rozdiel cca 60Sk).
planujem kupit novy disk a nasiel som tieto dva modely:
WD 640GB AAKS a 640GB AALS
Vie mi niekto povedat ake su medzi nimi vykonove rozdiely? Na stranke vyrobcu su specifikacie, ale to je len na papieri. Realne su vacsinou ine. Cenovo su velmi podobne (rozdiel cca 60Sk).
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Rozdiel WD 640GB AAKS a AALS
no to teda neviem, ale bral by som asi osvedceny AAKS, ked uz. AALS som este ani nevidel.
Pozor si treba dat na raid edition s nizsou rychlostou, ale vacsou spolahlivostou a na otacky pri AACS so znizenou spotrebou.
jediny mozny rozdiel, co ma napada, by mohol byt v pocte platni, ze by to rozdelili oznacenim.
Pozor si treba dat na raid edition s nizsou rychlostou, ale vacsou spolahlivostou a na otacky pri AACS so znizenou spotrebou.
jediny mozny rozdiel, co ma napada, by mohol byt v pocte platni, ze by to rozdelili oznacenim.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
AALS má 32MB cache a AAKS 16MB?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Tak prvy a vyrazny rozdiel je zadelenie do kategorie :
WD6400AAKS = WD Caviar Blue = 3 roky zaruky
WD6400AALS = WD Caviar Black = 5 rokov zaruky
Btw, WD6400AALS je vobec na slovensku dostupny ?
WD6400AAKS = WD Caviar Blue = 3 roky zaruky
WD6400AALS = WD Caviar Black = 5 rokov zaruky
Btw, WD6400AALS je vobec na slovensku dostupny ?
- MaxMan
- Redaktor
Ano, AALS je na Slovensku dostupny. S tou cache si niesom isty. Musim pozret do specifikacii.
-
- Moderátor
Ma 32MB. Je to na wdc.com - http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=551" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit: Mozes prezradit kde je WD6400AALS dostupny ?
Edit: Mozes prezradit kde je WD6400AALS dostupny ?
- MaxMan
- Redaktor
napriklad tu:
http://www.zoznamtovaru.sk/pevne-disky- ... 19526.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.zoznamtovaru.sk/pevne-disky- ... 19526.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Má to byť jeden z novej série "Black", teda orientované na výkon. Tuším sa hovorí o dvoch procesoroch, aký reálny prínos to má nevedno, bude treba počkať na benchmarky. Tieto disky by mali mať firmware riešený skôr na vyladenie výkonu pri zmiešanom čítaní a zápise, teda pre trocha reálnejšie podmienky ako napríklad len čistá súvislá prenosová rýchlosť.
Mali by byť použité nie 320GB platne ale 334GB - teda trocha hustejší zápis = trocha vyšší výkon oproti 6400AAKS určite...
Mali by byť použité nie 320GB platne ale 334GB - teda trocha hustejší zápis = trocha vyšší výkon oproti 6400AAKS určite...
mrkni sem: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 2042007522" onclick="window.open(this.href);return false;
popis v nazve trochu nepresny ale popis nizsie je uz lepsi:)
popis v nazve trochu nepresny ale popis nizsie je uz lepsi:)
NB Acer Aspire 3810T
-
- Moderátor
No ak vydrzite nejaku dobu, tak ja v priebehu 2-3 tyzdnov planujem postavit PC s tymto diskom (WD6401AALS). Ale disk bude doma mozno skorej, takze ak chcete nejake testy...
no ja o testy urcite stojim, je pekne sa pozerat ako sa rodinka 640GB doskov rozrasta . Aj ceny by mohli trochu klesnut, aj ked uz teraz su perfektne ( 3 SK/GB )
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
- MaxMan
- Redaktor
Tak ja som zobral ten WD 6401AALS. Vcera mi dosiel domov a tu je test:
Avsak nastvalo ma, ze mal hned bad bloky Ani naformatovat nesiel poriadne... Musel ist hned na reklamacku. Dufam, ze novy pride coskoro a bude 100% fit.
Avsak nastvalo ma, ze mal hned bad bloky Ani naformatovat nesiel poriadne... Musel ist hned na reklamacku. Dufam, ze novy pride coskoro a bude 100% fit.
-
- Moderátor
Takze vykon ako WD6400AAKS, ale 5 rocna zaruka. Jasna volba teda, tych par korun navyse za 2 roky zaruky naviac je v pohode.