Je možné že mi PCIe 8x limituje kartu? Lebo v 3DMark 06 mam len 11000 bodov (default)

ešte screen z GPU-Z

vcelku husta doska, skusal si prehodit kartu do 2. pciE slotu?hermarian napísal:CF nemám zapnuté, a aj everest ukazuje PCIe 16x @ 8x.
Doska je GIgabyte MA790X-DS4.
A ako sa Ti podarilo ju rozbehat na 16tich linkach???? mas nejaku fintu?Thomas1804 napísal:no ono 8 oproti 16 až tek veľa nelimituje ... horšie je 4 proti 16 ... tak som to mal ja na mojej predošlej doske .... karta y podpisu išla na 4x linkoch a bolo vidieť keď som ju zapojil do 16 ....
Kamaríde nejsu uplný začátečník a i kdybych byl, nejsu tak blbej abych se nepodíval do manualu..z čehož plyne... u me MB jsou MODRE sloty PCIe 16x a ORANZOVE sloty PCIe 8x-ZKOUŠEL JSEM GRAFIKU V OBOU MODRYCH SLOTECH A V JEDNOM PROSTE JEDE V REZIMU PCIe 8x....stačí to takhle rici ci mam namalovat obrazek...faugusztin napísal:To je fakt problem si precitat aspon zakladny popis dosky ?
2 x PCI Express x16 slots (PCIE_16_A, PCIE_16_B) supporting ATI CrossFireX™ technology (Note 4) (The PCI Express x16 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
2 x PCI Express x8 slots (PCIE_8_A, PCIE_8_B) supporting ATI CrossFireX™ technology
To znamena ze bud modre, alebo oranzove su PCI-E x16, druhe su x8. Na presnu identifikaciu sa staci pozriet do manualu, ten ale stahovat nebudem.
To iste plati aj pre prvu otazku ohladne 790X :
2 x PCI Express x16 slots supporting ATI CrossFireX™ technology (Note 4) (The PCIE_16_1 slot supports x16; the PCIE_16_2 supports x8. The PCI Express x16 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)