dobrý deň, ďakujem všetkým, ktorí napísali a prejavili záujem dlhšie som sa nevyjadroval, bo som čakal ako sa situácia vyvinie a dokedy príde brácho aby bolo viac hláv - viac čapíc
na základe vašich postrehov som to pochopil asi takto:
ja mám doma toto:
http://www.alza.sk/SK/wifi-pristupovy-b ... d72205.htm čož je aj prístupový bod aj a píšu v špecifikácii že má toto:
Standard:
802.11b/g
Přenosová rychlost:
Až 54 Mbit/s, automatické snižování při zhoršení signálu
Anténa:
Počet: 2
Integrovaná PCB anténa
Externí dipólová anténa
Anténní konektor: reverzní SMA
takže pre mňa to znamená, že anténku na ňom odmontujem a budem potrebovať toto?:
tie komponenty sú len laicky vybrané, môžu byť aj iné, ale treba brať ohľad na cena/výkon, nie sme entuziasti
teraz moje dotazy:
- pôjde všetko "našróbovať" do všetkého alebo treba aj nejaké redukcie (v alze sú, len ja im nerozumiem)
- ako presne nasmerujem tie 2 antény na seba? ako ich zameriam? odoka asi ťažko
- ak by 10 m kábla nestačilo akou prepojkou ho nadpojiť? (neviem či mi bude stačiť 10 m alebo 2 x po 7 m preto to potrebujem vedieť)
- keď si odmontujem anténku doma z routra už doma Wifi nepôjde? napr. keĎ príde brat, bo anténa bude ďaleko na streche?
bolo by dobré keby sa ma "ujme" nejaký dobrý ujo z pretaktovania a povie, čo do toho košíka mám nahádzať na nákup z alzy
, bolo by to lepšie riešiť napr. cez ICQ
a nakoniec ešte ilustračné foto, ktoré odráža moju situáciu: kamoš to odfotil zo svojej strechy a vidno na moju strechu, neviem aký rozptyl to môže byť v tom zameraní napríklad, teda ak je to dôležité
(je tam v rámikoch napísané info že čo ako)
vítam ďalšie dotazy a nejakého
network guru čo ma spasí
ďakujem zatiaľ a zostávam s pozdravom