chladenie Riva TNT2 PCI
chladenie Riva TNT2 PCI
Zdravim, mam takuto otazku. Vyhrabal som doma Rivu TNT2 32 MB graficku kartu, kedze skladam pocitac do kancelarie pre znamu. Karta jej bohato staci, lenze : Karta ma aktivne chladenie cipu a chladic je strasne pocut. Neplanujem rozoberat chladic, chcem vediet ci sa karta uvari keby som ten chladic jednoducho vypojil. Nemam ako odmerat aku ma teplotu a ako sa bude cip chovat, len vas nazor. Ziadne extra prudenie vzduchu v bedni tiez nie je.. Dakujem
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: chladenie Riva TNT2 PCI
- musis to len vyskusat.....
- ak chces ventilator odpojit tak ho aj odmontut! aby pasiv na GPU lepsie odovzdavat teplo do okolia
- kartu mozes PODTAKTOVAT
- ak bude pracovat len v 2D rezime je vysoka sanca ze bude fungovat dalej...
- vyskusaj a teplotu meraj "naslinenim prstom" ak na pasive udrzis prst je vsetko v poriadku, (= 55stupnou)
Osobne by som mozno prerobil napajanie chladica z 12V na 5V (5 minut roboty) a mas istotu....
T.
- ak chces ventilator odpojit tak ho aj odmontut! aby pasiv na GPU lepsie odovzdavat teplo do okolia
- kartu mozes PODTAKTOVAT
- ak bude pracovat len v 2D rezime je vysoka sanca ze bude fungovat dalej...
- vyskusaj a teplotu meraj "naslinenim prstom" ak na pasive udrzis prst je vsetko v poriadku, (= 55stupnou)
Osobne by som mozno prerobil napajanie chladica z 12V na 5V (5 minut roboty) a mas istotu....
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Dik.. Asi to risknem, chladic odmontujem. Alebo skusim 5v napajanie..?? A ako na to... Kde tych 5V dostanem..?? Dik..Mozno pohladam nejaky pasiv s vacsimi rebrami..
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Ja som na tuto kartu dal pasiv z GF 4 MX 440 a chladi to v pohode. Staci tam dat vasci pasiv a uchladi sa to v pohode
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
5V dostanes z hocijakeho konektoru (na HDD, CDRom...)
- cierna je zem
- cervena je +5V
- konektory kupis v obchode s el. suciastkami (max 25Sk za vsetko)
- som nasiel v sufliku jednu TNT2 a je vez ventilatora... tak by to mala zvladnut aj ta tvoja...
T.
- cierna je zem
- cervena je +5V
- konektory kupis v obchode s el. suciastkami (max 25Sk za vsetko)
- som nasiel v sufliku jednu TNT2 a je vez ventilatora... tak by to mala zvladnut aj ta tvoja...
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Dakujem za odpovede, uz som to poriesil.. vymontoval som ten aktivny a dal som tam rebrovany pasiiiv... bohate staciiii a konecne je tichyy... Dik