chlapci takto : fotky su na
http://77.247.224.52/pioneer-kuro" onclick="window.open(this.href);return false;
Prva sada fotiek, "prva kvetinka", bola spravena totalne debilnym fotografom [ano, ja som fotil] s manualnym zaostrenim na nekonecno. Komentar hadam netreba. Druha sada, "ina kvetinka" bola spravena sice tiez na manual zaostrovani ale autor trosicku pouzil hlavu a vysledok je zlahka lepsi.
v kazdom pripade je to zazitok a aj na tych neostrych fotkach vidno to co je treba vidno - a to konkretne genialne podanie ciernej farby z coho vyplyva fantasticky kontrast a celkovy zazitok dany "hlbkou obrazu", dynamickym rozsahom sceny [nezamenovat za dynamicky kontrast co je marketingova pitchovina].
Fotky boli naschval spravene pri tlmenom osvetleni v izbe a nie v uplnej tme [lebo by nebolo vidno ani ten cierny ram televizora !!], naschval je na nich zachyteny lavy horny okraj televizora a kusok okolia mimo telky a naschval je zachytena aj krabica s polystyrenom a foliou v ktorej sa telka zatial nachadza.Aby bol vyluceny vplyv fotaku a jeho vlastnosti na expoziciu, je spravenych viacero snimkov vzdy v manualnom nastaveni s premenlivou expozicou od priblizne 1/40s az do tusim 4s... natiahnite si velke fotky a kukajte exif informacie ked vas to zaujima. Prave z tohoto dovodu, teda prilis DLHEHO expozicneho casu, su niektore fotky prepisknute so svetlostou a kvetinka je namiesto normalnych farieb uplne biela. Nejedna sa o chybu televizora, jedna sa o fyzikalne vlastnosti expozicie fotakov ktore tu nebudem vysvetlovat.
Vsetky fotografie boli spravene so statickym obrazom, bud jedna kvetinka alebo druha. To znamena ze VSETKY zmeny na tych fotkach, svetlost, farebne podanie atd, atd, su sposobene fotakom a v ziadnom pripade nie televizorom. Televizor zobrazoval vzdy rovnaky obraz bez akejkolvek zmeny. Prve dve fotografie mali zachytavat rovnomernost podsvietenia, preto je zvolena taka sibnuta farba. Bohuzial pri danej vzdialenosti od televizora, priblizne jeden meter, NIE JE MOZNE V DOSLEDKU VELKOSTI APERTURY A TYM DANYCH EXPOZICNYCH VLASTNOSTI ZACHYTIT VERNY OBRAZ. Na tychto fotkach sa zda ze to podsvietenie nie je rovnomerne - skutocnost bola taka, ze nikdy v zivote som rovnomernejsie podsvietenie nevidel. Je treba si uvedomit, ze z miniaturnej vzdialenosti v akej bol fotak od televizora vyplyvaju totalne ine uhly pohladu na vrchnu cast panela a na spodnu.
nezostava naozaj nic ine len hrubo pogratulovat majitelovi k perfektnej technologii. Ked budem velky chlapec, tiez budem chciet take mat. Ked ma stara pusti k telkacu, skusim odfotit identicku vec na mojom a zasmejeme sa spolu.
A na zaver:
http://www.pioneer.sk/sk/nav/kuro/o-projekte-kuro" onclick="window.open(this.href);return false;