Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: Zdroje CORSAIR - Informácie, recenzie, testy, skúsenosti ...
Ale aj tak sa tomu nedá veľmi veriť
kľud a s tým IQ sa pozri najprv na seba a potom tu hovor o inýchmafisterka napísal:ja odhadujem tvoje iq tak na 50-55 viac urcite niecool_point napísal:Tvoju zostavu z podpisu odhadujem na maximálne 500-550W, viac určite nie.
Tvoj Thermaltake zdroj je/bol dosť veľký shit, buď rád, ak ti to dalo 400w a nehovoriac o 12V vetve... no a tá super kalkulačka je robená práve pre takých, ako si Ty... podľa mňa si mal kúpiť 1500W, lebo ak ešte pridáš jedno hdd, tak to zas nebude stíhať ten zdroj...
btw, kvalitných 500-550W je pre tú zostavu viac než dosť, ako už písal cool_point...
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ktory Thermaltake 500W ?
TR2 ?
+12V1 * 14A (15A u niektorych modelov)
+12V2 * 15A (16A u niektorych modelov)
Vidis kde je tam problem ? Ja ano. Zdroj s dvoma 12V vetvami o prudoch 14A a 15A by robil problem kazdej zostave s lepsou grafikou
Alebo jeden z tychto ?
http://www.thermaltake.com/product/Powe ... /w0151.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thermaltake.com/product/Powe ... /w0142.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
18A je uz lepsie, ale stale moze robit problemy.
Jednoducho, Thermaltake nepatri medzi spicku a nie je ani jedno ako je tych 500W rozlozenych. Plus niektori vtipni vyrobcovia oznacuju zdroje nie podla vykonu, ktory vedia odovzdat do zostavy, ale podla toho kolko spotrebuju (pekny priklad je Eurocase).
TR2 ?
+12V1 * 14A (15A u niektorych modelov)
+12V2 * 15A (16A u niektorych modelov)
Vidis kde je tam problem ? Ja ano. Zdroj s dvoma 12V vetvami o prudoch 14A a 15A by robil problem kazdej zostave s lepsou grafikou
Alebo jeden z tychto ?
http://www.thermaltake.com/product/Powe ... /w0151.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thermaltake.com/product/Powe ... /w0142.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
18A je uz lepsie, ale stale moze robit problemy.
Jednoducho, Thermaltake nepatri medzi spicku a nie je ani jedno ako je tych 500W rozlozenych. Plus niektori vtipni vyrobcovia oznacuju zdroje nie podla vykonu, ktory vedia odovzdat do zostavy, ale podla toho kolko spotrebuju (pekny priklad je Eurocase).
Odmerané wattmetrom alebo "vyrátané"?mafisterka napísal:celkova spotreba mojej zostavy je 750w pri 100%load ked mam pretaktnuty procak
Pokiaľ iba hodené to tej rádoby kalkulačky, tak je to bezpredmetné...
-
- Moderátor
Btw mafisterka, studoval som na SPSE. Tipuj co ta skratka znamena.
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Ďakujem palee...
Presne takto som si to aj predstavoval. Nič reálne neodmerané, nič poriadne zo skúsenosti iných nenaštudované a budem sa tváriť ako majster sveta v múdrosti.
Tvoje IQ svedčí zrejme o tvojom veku, nakoľko reagovať takto, tak to je pod úroveň.
Keby som ti povedal, že E8400 + 2x HD4850 crossfire + 1xHDD + 1x DVDRW, čo by si typoval aký zdroj? Predpokladám, že 1kW, nie?
Predstav si, že bez problému to zvládal kvalitný 420W Seasonic... To je čo? Amatér...
Presne takto som si to aj predstavoval. Nič reálne neodmerané, nič poriadne zo skúsenosti iných nenaštudované a budem sa tváriť ako majster sveta v múdrosti.
Tvoje IQ svedčí zrejme o tvojom veku, nakoľko reagovať takto, tak to je pod úroveň.
Keby som ti povedal, že E8400 + 2x HD4850 crossfire + 1xHDD + 1x DVDRW, čo by si typoval aký zdroj? Predpokladám, že 1kW, nie?
Predstav si, že bez problému to zvládal kvalitný 420W Seasonic... To je čo? Amatér...
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
- IcYak
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Aug, 2008, 14:19
A to si akoze kolkokrat padol na hlavu? Pustas 1.5V do E8400 kvoli 4.5 GHz? Ved na stock voltazi a chladeni to vie dat stabilne 4.05GHz. A okrem toho 1000W zdroj??? tebe sa musia hodiny na elektromere tocit ako kolotoce v Dunajskej Strede.mafisterka napísal:dalsi profik elektrikar, chod studovat elektikarinu a potom sa mozeme bavitfaugusztin napísal:To myslis uplne vazne, ze E8400 prevadzkujes dlhodobo na 1.5V ? A no, 500W je naozaj na hrane, ale 1000W je brutalne mrhanie. Taky HX620 ci VX650 by na tu zostavu stacil aj s prehladom. Plus tie kalkulacky su vtip, pocitaju s maximalnou spotrebou u kazdej komponenty a to dosiahnes v reale malokedy.
a tie kalkulacky nie su vobec vtip asus ma taku istu a tam to vyslo tak isto proste su tam nadodene realne hodnoty ktore sa zratavaju
a potom dostanes vysledok ak si mal aspon 4 z matiky tak by si to mohol zratat aj sam, inac ta spotreba je pri 90-100% zatazeny systemu takze ale mas pravdu ten 500w termaltake mi stacil pokial to nezacalo makat na plny vykon a hlave ked to bolo pretaktovane tak to vzdy vyplo !
nemozes po 500w zdroje chcet aby dodal 800w
presne takPatrikL napísal:To nie je spotreba celej zostavy, ale koľko W by mal mať zdroj aby to fungovalo bez problémov
Niektorych ludi by mali zavriet za tyranie pocitacov...
-
- Moderátor
Nie, netocia sa mu hodiny na elektromere ako kolotoce. Preco ? Na odpoved staci vediet, ako funguju zdroje. To, ze nejaky zdroj ma maximalny vykon 1000W este neznamena, ze ma pri ucinnosti 80% spotrebu 1250W. Ak ma jeho zostava spotrebu napr. 300W, tak pri pouziti akehokolvek zdroja s 80% ucinnostou bude z elektrickej siete tahat 375W (tj 1.63A).IcYak napísal:A okrem toho 1000W zdroj??? tebe sa musia hodiny na elektromere tocit ako kolotoce v Dunajskej Strede.
Niektorych ludi by mali zavriet za tyranie pocitacov...
Takze v kratkosti :
1) wataz zdroja u normalnych zdrojov (nie Eurocase, LC Power ci KME) znamena maximalnu zataz, ktoru nan mozes vnutri PC pripojit
2) spotreba zo siete nie je identicka s watazou zdroja. Spotreba sa urcuje podla realnej spotreby zostavy navysenej o ucinnost zdroja (zataz/ucinnost=spotreba). Tj 250W spotreba s 65% ucinnostou (minimum pre ATX zdroje, bezna ucinnost pre Eurocase zdroje) je spotreba zo siete 384W, u zdroja s 80% ucinnostou (ktorykolvek zdroj s certifikaciou 80+) bude ale sporeba uz iba 312,5W.
3) naddimenzovanie je obcas vhodne kvoli krivke otacok ventilatora zabezpecujuceho chladenie, ale zas extremne naddimenzovanie tiez nie je dobre (rozumej zostava so spotrebou 150W zapojena na 1000W zdroj )
- Fanthomass
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
mafisterka akože sa čudujem, že sa ti tu niekto venuje, takéto teľa som tu už dlho nevidel!
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Corsair MP510 960GB + Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB//// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 2TB SSD + RTX 3070 8GB)
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
no myslim, ze osobne utoky by ste si mohli nechat na nejake ine forum. debatujte korektne a vecne, prosim.
<--- majitel VX550W
tichy + nepece
tichy + nepece
144hz Benq | Gigabyte DS3 P35 | e8400 3gb (4gb) + Coolink Silentator 775 | MSI 960 | 4x2gb800mhz corsair | Samsung spinpoint 500gb | SSD Samsung | Coolermaster 330 | CORSAIR VX550 | Deathadder | Navi Steelseries |Tarantula | 5Hv2 | AUDIGY RX
-
- Moderátor
Dnes Corsair uviedol novy zdroj - CX400 :
http://www.corsair.com/products/cx400.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.corsair.com/products/cx400.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
práve som sa na to díval aj ja ... ak cena bude do tých 1500,- (čo asi bude), tak tu máme nového kandidáta na minimálny zdroj pre akúkoľvek pc zostavu.. okrem high-end hráčskych, samozrejme
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
-
- Moderátor
Este doplnenie - ten novy zdroj je tiez vyrabany firmou Seasonic - vid vyjadrenie RedBeard-a, zastupcu Corsair-u na roznych IT forach :
It's a Seasonic-built 400W unit, fairly similar to our existing products but with a few small changes. The primary caps aren't 105C, they're 85C, but they're still spec'd to reliable brands (Nippon Chemicon, Rubycon, etc). It's also rated at 40C spec, and should be fairly inexpensive.
It's basically designed as an entry-level unit for people who don't really need huge amounts of power.
It's a Seasonic-built 400W unit, fairly similar to our existing products but with a few small changes. The primary caps aren't 105C, they're 85C, but they're still spec'd to reliable brands (Nippon Chemicon, Rubycon, etc). It's also rated at 40C spec, and should be fairly inexpensive.
It's basically designed as an entry-level unit for people who don't really need huge amounts of power.