Asus P5E64 WS Evolution
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Asus P5E64 WS Evolution
Moja otazka znie:Co znamena kod 02 na G.P Diagnosis card?Vyhodi mi tuto chybu a zmrzne PC....nikde na NET-e som to nenasiel.Mozno zle hladam.Poradi niekto?Dakujem.V manuali tato chyba nie je pisana...
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
- scpeter1
- Používateľ
Re: Asus P5E64 WS Evolution
no mam dalsiu otazku.Pri starte PC mi doska pipne niekedy jedenkrat kretko a niekedy 2x kratko.Co to znamena?Nasiel som toto,ale neviem co to je
1 short DRAM refresh failure
2 short Parity circuit failure

1 short DRAM refresh failure
2 short Parity circuit failure
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
1 Beep: DRAM refresh failure
čo som našiel po nete, tak to može byť tisíc vecí... ramky možu byť chybné alebo je chyba v synchronizácii frekvencie ram a cpu, možno len potrebujú nastaviť časovanie manuálne, rovnako frekvenciu cpu manuálne, možno potrebuješ flashnut bios alebo máš len zle osadené ramky do slotu
... najčastejšie je vraj chyba v ramkách, ktorým potrebuješ nastaviť časovanie manuálne alebo sú chybné... ak nepostuje, tak pravdepodobne potrebuješ novší bios...
tolko som o tom našiel, tak skús niečo z toho
2 Beeps: Parity circuit failureExplanation: The system is having a problem accessing the system memory to refresh it. Refreshing is done on all system memory to keep its contents active.
Diagnosis: This code usually means a problem either with the system memory or with the motherboard itself.
zdrojExplanation: The parity circuit is responsible for generating and checking the parity bit on the system memory when parity checking is used. This circuitry is not working properly.
Diagnosis: This code usually means a problem with either the system memory or the motherboard.
čo som našiel po nete, tak to može byť tisíc vecí... ramky možu byť chybné alebo je chyba v synchronizácii frekvencie ram a cpu, možno len potrebujú nastaviť časovanie manuálne, rovnako frekvenciu cpu manuálne, možno potrebuješ flashnut bios alebo máš len zle osadené ramky do slotu

tolko som o tom našiel, tak skús niečo z toho

DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- scpeter1
- Používateľ
no to casovanie skusim,ale problemy to nerobi.Pc bezal v Orthose 9 hodin bez chyby,tak neviem,ci to mam riesit.... 

- scpeter1
- Používateľ
Takze,mam problem so strapom na tejto doske.Momentalne idem na taktoch v popise.Procak ma 1.28V a pamate default na 1,5V.Nie je treba im davat viac.V orthose som slapal 9 hodin bez problemov.Chcem ist vyssie,len mam problem so strapom.Akonahle ho zmenim na akykolvek iny nez 400(200,266,333)a pamatiam nadstavim auto,alebo im dam z ponuknuteho vyberu,po 10 sekundach mi restartne WIN s BSOD.Skusal som ufam uz vsetky moznosti ponuknutych frekvencii RAM aj strapu.Co je to za robotu?