Ahojte, ja mam jeden taky malinky problemik.
Vlastnim tuto zakladnu dosku
a potreboval by som zistit ako spojazdnit tento modry pridavny radic Marvell
kedze mam graficku kartu dvojslotovu podla popisu a vely chladic grafiky mi zakryva vrchne dva fialove SATA potry, tak som chcel napojit systemovy disk do toho fialoveho a nenaslo HDD, lebo mam este jeden HDD a mechaniku SATA a nemam to kde zapojit
prehodenie grafiky do slotu zlteho PCI-e 4x nechcem, kedze nie je taky rychly ako PCI-e 16x
MSI P35 Platinum Combo
MSI P35 Platinum Combo
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl
Re: MSI P35 Platinum Combo
kazdy na mna kasle?
MB: ASUS Z170 Pro Gaming CPU: Intel Core i7-6700K + NZXT Kraken X61 RAM: Kingston 2x16GB DDR4 2133MHz VGA: nVIDIA GeForce GTX980 SDD: Kingston SSDNow V300 240GB HDD: 3x2TB WD Green + 1x3TB WD Green PSU: Corsair HX1000W CASE: FRACTAL Define XL R2 Black Pearl
musíš ho pravdepodobne zapnúť v biose... aspoň u Asusiek je to tak ...
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ako nic v zlom, ale neviem co ocakavas ked nie si schopny vytiahnut tu knizku co si dostal k doske (pripadne stiahnut zo stranky MSI) a zistit si, ze :
1) ten posledny port je port SATA7
2) ze SATA7 je "supported by Marvell 88SE6111" (strana 2-14 v manuali)
3) ze ten isty cip podporuje aj IDE zariadenie - "1 IDE port by Marvell 88SE6111"
4) ze v sekcii "Integrated Peripherals" mas polozky "Extra IDE Controller" a "On-Chip ATA Devices", ktore by mohli dost pravdepodobne zapinat tak IDE ako aj SATA zariadenia.
Po zapnuti tych volieb by ti uz mal ist ten disk, ale fakt by bolo vhodne nabuduce aspon trocha snahy o vlastnorucne riesenie problemu.
1) ten posledny port je port SATA7
2) ze SATA7 je "supported by Marvell 88SE6111" (strana 2-14 v manuali)
3) ze ten isty cip podporuje aj IDE zariadenie - "1 IDE port by Marvell 88SE6111"
4) ze v sekcii "Integrated Peripherals" mas polozky "Extra IDE Controller" a "On-Chip ATA Devices", ktore by mohli dost pravdepodobne zapinat tak IDE ako aj SATA zariadenia.
Po zapnuti tych volieb by ti uz mal ist ten disk, ale fakt by bolo vhodne nabuduce aspon trocha snahy o vlastnorucne riesenie problemu.
faugusztin:
vies, nie kazdy tu ma rank "HW a SW expert" tak potom nepis tak, ze som lenivy
chcel som radu a mohol si to podat aj jemnejsie, kedze ja anglicky neviem a nikde to v tej knizke nepisali, ze sa to musi v biose nastavit, len to je ze to marvell a pod
ale inak diky za odpoved, snad este jedno.. snad sa tym nevypnu tie druhe porty, lebo ma fakt ebne : -)))
vies, nie kazdy tu ma rank "HW a SW expert" tak potom nepis tak, ze som lenivy
chcel som radu a mohol si to podat aj jemnejsie, kedze ja anglicky neviem a nikde to v tej knizke nepisali, ze sa to musi v biose nastavit, len to je ze to marvell a pod
ale inak diky za odpoved, snad este jedno.. snad sa tym nevypnu tie druhe porty, lebo ma fakt ebne : -)))
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mno, anglicky je vhodne vediet, aspon zaklady ak riesis IT. Ta anglictina v manuali nie je komplikovana, a ked chces nieco riesit v IT tak sa casto bez anglictiny jednoducho nezaobides.
A zapnutim dodatocneho radica sa ti standardny nevypne, nema ani ako. Radic v ICHxxx je totiz natvrdo zapnuty.
PS: Ja som sa anglictinu v skole v zivote neucil, vsetko som sa naucil sam, citanim a studovanim.
A zapnutim dodatocneho radica sa ti standardny nevypne, nema ani ako. Radic v ICHxxx je totiz natvrdo zapnuty.
PS: Ja som sa anglictinu v skole v zivote neucil, vsetko som sa naucil sam, citanim a studovanim.