> 1080p: 2h 08m 43s • 13 014 858 176 bytov • bitrate 11772 kbps • 1920×800 (2,40:1)
vidis a toto je presne to, na com chcem[e] demonstrovat NEPODSTATNOST, NEPRIPRAVENOST A NEVYUZITELNOST fullhd rozlisenia dnes a v blizkej buducnosti radovo cojaviem troch rokov. Povedal si jasne ze toto je velmi kvalitny material, ano? Good. Podme na to:
a) ten material ani nie je fullhd! 1920x800 nie je fullhd, to mu chyba este 35% vertikalneho rozlisenia = TRETINA !!! Namiesto 800 riadkov to ma mat 1080, ze?
b) datarate necelych 12Mbit/s ma HROZNE daleko od vyuzitelnych 40Mbit/s
c) v pripade maxima 40Mbit/s by film dlhy 2hod 8min mal 38700MB, teda TROJNASOBOK toho co mas teraz ako slusny kvalitny material.
d) nie je toho certa co by 40GB film [jeden jediny film] dopravil ku mne alebo k tebe v rozumnom case, rozumnym sposobom a nakladmi. Aj optikou pomarancu iducou skoro naplno by to trvalo takmer dve hodiny, cize je to nerealizovatelne DNES masovo - predstav si ze by si pol petrzalky chcelo natiahnut takyto pekny film z internetu. Coby pol petrzalky, povedzme LEN tisic uzivatelov naraz, dobre? TISIC zakaznikov, kazdy vytvarajuci datovy tok cez 6MB/s = povedzme 50Mbit/s z internetu. Ved to je 50 Gigabitov/s !!! Bum praaask kolaps, tma... cele slovensko [!!! cele uplne cele !!!] dnes vytvara v spickach traffic okolo 15Gbit/s: http://www.six.sk/mrtg/six.shtml" onclick="window.open(this.href);return false; a to sa fakt bavime o celom slovensku a nie o posratch tisic uzivateloch co som si ja vymyslel. Rozsirme mojich 1000 uzivatelov na 10.000 [to este stale nie je polovicka domacnosti ani v posratej Petrzalke] a mame 500Gbit/s namiesto 50Gbit/s... Taketo data nie sme schopni dnes zvladat. Nemame ako dostat KVALITNY fullhd signal k domacnostiam. Bez diskusie.
cize bum kladivko moj jednoznacny zaver : stokrat radsej hd-ready vacsiu uhlopriecku ako fullhd mensiu a toto uplne direkt potvrdzuje tvoja veta ze tam nie je pozorovatelny rozdiel [akurat tak nieco na statickych obrazkoch, ale to je nieco uplne ine ako pohyblivy film]. Samozrejme ze idealny stav je 70" Pioneer Kuro fullhd

My dvaja toto davno pozname, teraz som to chcel "nejako" predostriet ludom ktori sa pytaju ze ci fullhd treba alebo netreba. Zaver je jasny : netreba ani nahodou, nie je ho ako vyuzit, viditelny rozdiel je ziadny alebo skoro ziadny na superkvalitnej telke z metra a pol. Pri trojmetrovej vzdialenosti je rozdiel neviditelny aj keby si mal rontgenove oci. A samozrejme dolezita vec - neexistuje ziadny kvalitny fullhd signal ktory by clovek mohol vyuzit. Padla klec...