Zdravím páni,
existuje nejaký spôsob ako vytvoriť na disku v poradí piaty oddiel ? Popravde, v živote som sa s tým nestretol, a skúšal som už niekoľko programov a žiaden mi zvyšných 40 GB na disku nechce vytvoriť...
aby ste boli v obraze:
30 GB - ext3 - Linux
3 GB - swap for linux
asi 114GB - ntfs - Vista
12GB - recovery pre Vistu
a ešte mi tam vypisuje dákych 512MB neviem čo...
V prípade potreby uverejním screen...je nejaký spôsob ako to vyriešiť ?
Dá sa vytvoriť piaty oddiel ?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Dá sa vytvoriť piaty oddiel ?
Primarne oddiely mozes vytvorit iba 4. Mozes ale pouzit "trik" pomocou extended partition. To znamena, ze jednu z particii obetujes a cele volne miesto alokujes pre extended partition. V ramci tejto extended partition potom uz mozes vytvarat dalsie particie, i viac ako 4. Problem je iba v tom, ze ak sa dobre pamatam tak z tychto particii nejde botoovat. Takze hodis par megovu boot particiu pre linux ako primary partition, a vsetko ostatne das ako particiu v ramci extended partition.
Tusim pri MBR moze mat 4 hlavne oddiely alebo 3 a jednu extended, nebolo by lepsie konvertnut particie do GPT?
.
Dobre chlapci vďaka...a teraz by som Vás poprosil po slovensky, a návod jak pre hotentota...mne je jedno akým spôsobom (či už tých 40 GB "prisunúť" k inému oddielu) len by som rád dostal tých 40 GB späť...
Proste pri vytvarani 4 particie nedaj, ze ma byt primary ale extended. Na nej si potom mozes vytvarat dalsie logicke particie do bludu. A ta vec s bootovanim uz davno neplati. Bootovat z tych partici mozes presne tak isto.
Spoiler: ukázať