zdar
kúpil som si 6GB RAM a aby som to využil potrebujem 64-bit win .... dal som si teda Vistu .... lenže sa mi nedarí pretočiť procák (v podpise) .... RAMky dam na najnižšiu možnú hodnotu .... vypnem tie blbosti (už neviem ako sa to volá C1E ? alebo ako neviem) zvýšim napätie aj na procáku a aj na ramkach a aj na FSb cku a nic ... ked tam dám 300Mhz (FSB) aby to šlo výsledne na 3Ghz tak mi to padá tesne po naštartovaní winu (alebo chvilu pred tym , ked ho este cita) .... predtým ked som mal XP som mal rovnaký postup a išlo mi to v pohode cez 3Ghz ... teraz ani za boha tých 3GHz dať .... viete mi pomoct ? s týmto som sa stretol prvý raz ...
omg .... jasné že to robím v BIOSe ... lenže predtým keď som mal Xp-čko tak som to tiež robil v BIOSe a všetko išlo ok .... teraz ako som dal Vistu tak sa to sere ..... to chcem veidet ... ako to mám vyriešiť a kde je problem ....
Thomas1804 napísal:omg .... jasné že to robím v BIOSe ... lenže predtým keď som mal Xp-čko tak som to tiež robil v BIOSe a všetko išlo ok .... teraz ako som dal Vistu tak sa to sere ..... to chcem veidet ... ako to mám vyriešiť a kde je problem ....
hore je napísané že mi nejde taktovať procák .... predtým som mal XP-čko a nebol problém .... teraz mám Vistu a je problém .... kde je ten problém ? ako ho napravím ?
pri frekvencii 3Ghz idú pamäte na 600Mhz (deličku som si nastavil 2.0) .... inak teraz som preinštaloval win a zdá sa že to ide v pohode ... uvidíme čo to spraví keď na ňom spustím Prime .... alebo čo by ste mi ešte odporučili ? aký program ? hlavne aby išiel korektne pod 64-bit Vistou .....
Thomas1804 napísal:pri frekvencii 3Ghz idú pamäte na 600Mhz (deličku som si nastavil 2.0) .... inak teraz som preinštaloval win a zdá sa že to ide v pohode ... uvidíme čo to spraví keď na ňom spustím Prime .... alebo čo by ste mi ešte odporučili ? aký program ? hlavne aby išiel korektne pod 64-bit Vistou .....
no nič .... na tejto zostave je to stabilné len pri 3Ghz .... aspoň tak sa to javí .... inak od témy .... ako je možné že mi práca vo Viste zaberá 5GB RAM ? .... pri tom počúvam len hudbu a napalujem dvd-čka .... aha
a čo si chcel mať, 5.2GB voľnej a nevyužívanej pamäte To je Vista... V tej ram už možno máš nahraté nejaké často používané programy - pre rýchlejšie spúšťanie... Dá sa to aj vypnúť.