Zdravím, do rúk sa mi dostala aspoň podľa mňa zaujímavá karta. Jedná sa o Sapphire ATI Radeon X1600Pro 256MB DDR3. V tomto threade sa budem venovať rozboru tejto karty, resp. jej modom a všetko budem starostlivo zaznamenávať a o všetko sa podelím ...Dúfam, že sa bude načo tešiť
No začneme s fotkami mojej ďalšej "obete"
Spredu
Zozadu
X1600Pro vmod thread
Re: X1600Pro vmod thread
Už sa teším. Ja plánujem, že si kúpim nejakú staršiu kartu a na nej sa naučím VMOD. Lebo na HD3870 by som to skúšať po prvýkrát nechcel.
Spoiler: ukázať
no takže pridávam zopár fotiek + vGPU mod
bez "prdítka"
jadro
1,3ns Infineony
vGPU mod
bez modu išlo jadro stabilne na 628MHz a po nasadení modu a zvýšení napätia z 1,4V na 1,52V jadro pustilo 675MHz... napätie pamätiam zatiaľ nebolo zvyšované keďže sú len ofukované fanmi z accelera...pamäte bez modu pustili 648MHz
zatiaľ toľko
bez "prdítka"
jadro
1,3ns Infineony
vGPU mod
bez modu išlo jadro stabilne na 628MHz a po nasadení modu a zvýšení napätia z 1,4V na 1,52V jadro pustilo 675MHz... napätie pamätiam zatiaľ nebolo zvyšované keďže sú len ofukované fanmi z accelera...pamäte bez modu pustili 648MHz
zatiaľ toľko
- cool_point
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Jún, 2008, 19:12
Ja som to práve na HD3870 skúsil. Prvá odišla, ale zrejme zhodou náhod a druhá je ok. 1,52V 999MHz.Xenon napísal:Už sa teším. Ja plánujem, že si kúpim nejakú staršiu kartu a na nej sa naučím VMOD. Lebo na HD3870 by som to skúšať po prvýkrát nechcel.
Ďakujem aj ORo!-vi za rady...
Som zvedavý koľko z tohoto vymačkáš...
Case: Aquarius YY-5604, 3x12cm FAN AC MB: ASUS P5E - X38/ICH9R, CPU: INTEL Core 2 Quad Q8400, Cooling H2O: Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP, D-Tek FuZion V2 + Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III rev. 2 + 3x FAN Noctua NF-P12-1300, RAM: 4x2GB DDR2 800MHz A-DATA Extreme Edition Vitesta, HDD: 1xSSD OCZ Vertex 3 60GB+2x400GB WD 7200 RAID0+1TB Seagate+2TB WD, VGA: SAPPHIRE HD 5770, 1024MB DDR5, VGA Cooler: Water block Alphacool NexXxoS GPS-07T, LCD: LG L226WTQ-SF 22 ", Mouse: Razer DeathAdder 1800DPI + Razer eXactMat, Power: Corsair HX620W, OS: Win7 Ultimate x64
no takže po dlhšej pauze (RMA CPU) budu ďalšie updaty...narazil som na problém že pri napätí nad 1,5V už v 3D dostanem black screen - takže to bude treba najskôr ošetriť
takže vmod bol poriadne pretestovaný a je plne funkčný ...
max stabilná frekvencia sa pohybovala okolo 790MHz pre jadro pri 1,96V
tu je výsledok snaženia v Aquamarku 3
bol pokus aj o vmod pamätí, no tam bol problém, že pri akomkoľvek zvýšení voltáže sa rozpadával obraz, takže to nebolo plne funkčné aj keď voltmeter ukazoval zvýšené napätie normálne...budem ďalej skúšať ešte odstrániť tento problém pri vmode pamätí, takže pamäte idú na tých 648MHz(plus nejaké to doladenie časovania v ATITool)
max stabilná frekvencia sa pohybovala okolo 790MHz pre jadro pri 1,96V
tu je výsledok snaženia v Aquamarku 3
bol pokus aj o vmod pamätí, no tam bol problém, že pri akomkoľvek zvýšení voltáže sa rozpadával obraz, takže to nebolo plne funkčné aj keď voltmeter ukazoval zvýšené napätie normálne...budem ďalej skúšať ešte odstrániť tento problém pri vmode pamätí, takže pamäte idú na tých 648MHz(plus nejaké to doladenie časovania v ATITool)