ASUS M2N-CM DVI Problémy s bootom
ASUS M2N-CM DVI Problémy s bootom
Potreboval by som nezainteresovanú radu na problém. Pomáhal som priateľovi s upgrade-om kompu kde základom je doska ASUS M2N-CM DVI /chipset nForce 630, socket AM2+/link na http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=2" onclick="window.open(this.href);return false;. Všetko išlo fajn, až na druhý deň komp po zapnutí hneď nenabootoval, až po resete. Potom už bolo možné vypínať a zapínať. Problém zmizol. Po dlhšom státí (napr. cez noc) PC odmietne korektne nabehnúť. Napájanie CPU, VGA sa zdá byť OK. Signálka na MoBo hlási aj správne napájanie základovky. Zdroj je nový, 480W ATX2.2. MoBo CPU podporuje (overené na webe výrobcu). BIOS je už flashnutý na poslednú verziu. Problémy sa objavili (prvý krát) po inštalácii Windowsáckeho SP3. Zaujímavé je, že po inštalácii SP3 (o inštalácii iného softu neviem) boli nastavenia BIOSu resetnuté. Baterka je OK (dátum a čas ostali nezmenené). Už som vymenil aj jumper resetu BIOSu za 100% spoľahlivý. Vyskúšal som aj všetky rady ohľadne nesprávneho bootu, zo stránok ASUSu. Ak by niekoho napadlo niečo rozumné, rád to vyskúšam.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: ASUS M2N-CM DVI Problémy s bootom
s tým zdrojom to niekedy fungovalo bez problémov?
Zdroj je nový. Či to fungovalo? Ťažko povedať. Pri oživovaní je kopa reštartov a tam sa to neprejavilo ani raz. Problémy sa objavili až na druhý deň. Preto som mal podozrenie na SP3 inštaláciu. Zdroj by to mal utiahnuť. Má 480W a skúšal som to aj bez VGA (ATI 4850 - základovka má aj integrovaný graf chip) a seklo sa to. CPU má spotrebu asi 45-50W. Má tam okrem toho už len jednu DVD ROMku a jeden HDD.
Časovanie RAMiek som nechal podľa výrobcu (auto nastavenie). Mohol by som ešte skúsiť "zhoršiť" časovanie. RAMky sú dve 1024MB Zeppeliny 800ky.
Prosím o LOCK. Problém sa zdá byť vyriešený nahraním najnovšej verzie (0305) BIOSu. Posledná úprava rieši zmenu napätia na CPU pri zapnutom Cool and Quiet.