mam tento externy hdd box:
http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... stiid=6676
problem je v tom, ze cez USB funguje v pohode, ale ked ho napojim cez eSATA, tak mi ho ani BIOS nenadetekuje riesil uz niekto podobny problem? keby len windows, tak by som cakal nejake ovladace, alebo nejaky softwarovy problem (aj ked ich vobec netreba), ale zaraza ma ten bios. je v nom WD320AAKS.
samozrejme ze mam zaslepku s konektorom eSATA, druhy koniec fuknem do sata na doske a original kablom prepojim box...
nefunkcne eSATA
nefunkcne eSATA
Spoiler: ukázať
Re: nefunkcne eSATA
Máš radič v móde IDE alebo v móde AHCI?
Tak sa mi zdá, že na eS-ATA potrebuješ byť v AHCI móde (povolené v BIOS-e, nainštalované ovládače).
Tak sa mi zdá, že na eS-ATA potrebuješ byť v AHCI móde (povolené v BIOS-e, nainštalované ovládače).
som si aj myslel, len som si to potreboval potvrdit... tak poskusam. ale myslel som ze v tom nieje ziaden rozdiel, len ine koncovky. ako keby som sata kabael z dosky tahal rovno von, nie cez bracket. tak aspon v biose by ho malo najst..
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
mne ide e-sata v poriadku, a moja doska Asus P5K nepodporuje režim AHCI (p35 / ich9), mám aj nový bios, kde sa už ahci mód nedá pre interné radiče sata zapnúť
EDIT: režim ahci nepodporuje pre interné sata konektory, pre e-sata controller mám na výber IDE/AHCI/RAID mód .. mám ho nastavený takisto ako interné - teda IDE a po reboote mi bez problémov našlo disk zapojený cez e-sata (samozrejme + zapojené napájanie boxu) .. po nastavení e-sata do ahci módu mi nebootuje win (asi kvôli čipsetu ich9)
EDIT: režim ahci nepodporuje pre interné sata konektory, pre e-sata controller mám na výber IDE/AHCI/RAID mód .. mám ho nastavený takisto ako interné - teda IDE a po reboote mi bez problémov našlo disk zapojený cez e-sata (samozrejme + zapojené napájanie boxu) .. po nastavení e-sata do ahci módu mi nebootuje win (asi kvôli čipsetu ich9)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Pocuj a bezi HDD ak ho pripojis k e-sata? lebo to potrebuje pridavne napajanie.... ... e-sata je len sata ale pred sata je e /akurat tam je iny konektor, napr. je to rozdiel ako pri 3.5 Jacku a 2.5 /
normalne mam vsetko napojene tak ako cez USB. Napajaci a USB. len zamenim USB za eSATA a nic. nedetekuje. uz som myslel ze to bude kablom, skusil som ho zamenit a nic. trochu som este behal po forach, tiez tam mali kde jake problemy, ale s mojim problemom to asi nesuviselo. problem bude asi v boxe. presne ako si "Vacropoli" napisal. je to to iste len to ma inu koncovku. takze ak mi ostatne sata idu, problem bude len v boxe. asi nejaky vadny model, lebo to nebavi od zaciatku.. tak nic, ale vdaka